Το ντέρμπι της χρυσής αλυσίδας

Ένα απίστευτο περιστατικό που συνέβη στο μεγάλο ντέρμπι μίσους της Ουρουγουάης ανάμεσα στην Πενιαρόλ και τη Νασιονάλ το 1991 θα ξετυλίξουμε απόψε και θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.
dely valdes affdffaa

Το Πενιαρόλ – Νασιονάλ και αντίστροφα είναι από τα αρχαιότερα και πιο παραδοσιακά ντέρμπι της Ουρουγουάης, αλλά και ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής. Το 1991 στη μεταξύ τους αναμέτρηση συνέβη κάτι πρωτόγνωρο. Μέχρι τότε δεν απαγορευόταν οι παίκτες να φοράνε ότι θέλουν στο λαιμό και τα χέρια τους. Ο ηγέτης και πρώτος σκόρερ της Νασιονάλ, Ντέλι Βαλντέζ σε κάθε ματς φρόντιζε να φοράει δαχτυλίδια, αλυσίδες, σκουλαρίκι και δεν συμμαζεύεται.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Παναμέζος πήγε στα αποδυτήρια και έκανε καταμέτρηση όσον φόραγε στο μεγάλο ντέρμπι. Εντρομος διαπίστωσε πως του έλειπε μια χρυσή αλυσίδα που δεν αποχωριζόταν ποτέ από το λαιμό του. Βγήκε στο χορτάρι, έψαξε παντού, «έφαγε» τον τόπο, αλλά τίποτα. Ετσι αναγκάστηκε να απευθυνθεί στο τηλεοπτικό δίκτυο του γηπέδου για να δει τις κάμερες και να διαπιστώσει σε ποιο σημείο την έχασε.

Τελικά η αλήθεια έλαμψε. Σε ένα κόρνερ της ομάδας του ο αμυντικός της Πενιαρόλ, Γκονσάλβες τον είχε πιάσει man to man και τον τραβολόγαγε. Μαζί με τη φανέλα, λοιπόν, του τράβηξε και την αλυσίδα από το λαιμό, η οποία του έμεινε στο χέρι.

Αυτός αντί να την επιστρέψει στον Βαλντέζ έσπευσε με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις να την κρύψει στην κάλτσα μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι. Όταν, λοιπόν, έκανε το ντουζ του και πήγε να αποχωρήσει από το γήπεδο είδε την αστυνομία απέναντί του που είχε καλέσει ο Βαλντέζ και αναγκάστηκε να βγάλει από την τσέπη την αλυσίδα , να του την επιστρέψει και να ζητήσει συγνώμη υποστηρίζοντας πως δεν ήξερε τι σκεφτόταν εκείνη την ώρα και έβαλε το…  χρυσάφι στην κάλτσα.

Φυσικά η ιστορία μαθεύτηκε και το εντυπωσιακότερο είναι πως έκτοτε τα μεγάλα ντέρμπι μίσους ανάμεσα στις δύο ομάδες αποκαλούνται «ντέρμπι της χρυσής αλυσίδας»…

Σε ενδιαφέρει