Ετοιμοι για υπερβάσεις οι Ελληνες

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Ατρόμητος και Αστέρας δηλώνουν έτοιμοι να φτάσουν ψηλά σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ αντίστοιχα.
Ετοιμοι για υπερβάσεις οι Ελληνες

Βγήκαν οι αντίπαλοι των Ελληνικών εκπροσώπων σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ και πάμε να δούμε κάποια υπέρ και κατά τους.

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ μία εκ των Σέλτικ ή Ρόζενμποργκ. Το σίγουρο είναι ότι βρισκόμενη στο γκρουπ των αδυνάτων γνώριζε πως ο αντίπαλός της δεν θα είναι κατώτερος. Από κει και πέρα. Η καλή ΑΕΚ δεν φοβάται καμία από τις δύο.

Ο ΠΑΟΚ αν ξεπεράσει στον δεύτερο προκριματικό γύρο το εμπόδιο της Βασιλείας θα τεθεί αντιμέτωπος με την Σπαρτάκ Μόσχας. Μειονέκτημα για την Ελληνική ομάδα το ότι οι Ρώσοι θα έχουν επίσημα ματς στο πόδια τους, με το εγχώριο πρωτάθλημα να κάνει σέντρα στις 28 Ιουλίου, ενώ θα έχουν και τη ρεβάνς στη Ρωσία.

Περνάμε στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να προβληματιστεί από τη Λουκέρνη. Αρκεί να βρει άμεσα την ομοιογένειά του και να συμμαζέψει την άμυνα, που στο φιλικό με την Γκενκ θύμιζε παιδική χαρά. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 9 Αυγούστου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και η ρεβάνς μια βδομάδα αργότερα στην Ελβετία.

Ο Ατρόμητος αρχικά καλείται να ξεπεράσει της Ντιναμό Μπρεστ. Αν τελικά κάνει την πρώτη υπέρβαση, εν συνεχεία θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Απόλλωνα Λεμεσού ή τη Ζελέσνιτσαρ από τη Βοσνία. Στην πρώτη περίπτωση το ταξίδι του θα είναι μικρό και το περιβάλλον πολύ οικείο. Στη δεύτερη θα βρει απέναντί του μια ομάδα με πολύ καυτή έδρα, αλλά και στις δύο περιπτώσεις θα έχει τη ρεβάνς στο σπίτι του.

Ο Αστέρας Τρίπολης ως γνωστόν αντιμετωπίζει τη Χιμπέρνιαν στον δεύτερο προκριματικό και σε περίπτωση πρόκρισης θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Μόλντε ή τη Λάτσι. Πολύ δύσκολο το έργο του και στους δύο γύρους. Θα αντιμετωπίσει πιο έτοιμος και έμπειρες ομάδες. Εκτός αν κάνει η Λάτσι την… κηδεία στους Νορβηγούς.

Σε ενδιαφέρει