Η «βασίλισσα» ξανά στο θρόνο της!

Περίμενε 12 χρόνια για να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης η Ρεάλ και τα κατάφερε το 2014 με το 4-1 επί της Ατλέτικο.
real

Στις 24 Μαΐου του 2014 διεξήχθη στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας ο μεγάλος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ να αντιμετωπίζει Ατλέτικο. Μπορεί να περίμενε 12 χρόνια, αλλά η «βασίλισσα» της Ευρώπης επέστρεψε ξανά στο θρόνο της μετά το 4-1 κόντρα στην μισητή συμπολίτισσα στην παράταση, κερδίζοντας έτσι το δέκατο Κύπελλο Πρωταθλητριών μέχρι εκείνη τη σεζόν.

Σε ένα ματς χωρίς πολλές φάσεις και την Ατλέτικο να είναι καλύτερη στα σημεία για όσο άντεχε (65 περίπου λεπτά), η Ρεάλ πίεσε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας και έφτασε δίκαια στην ισοφάριση με τον Ράμος στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στην παράταση οι παίκτες του Αντσελότι πήραν το προβάδισμα με τον Μπέιλ και από εκεί και πέρα το θριαμβευτικό φινάλε ήταν βέβαιο για τη «βασίλισσα» της Ευρώπης. Έκλεισαν τους χώρους και «βραχυκύκλωσαν» τη Ρεάλ οι παίκτες του Σιμεόνε, που έμειναν από δυνάμεις και στερήθηκαν των υπηρεσιών του Ντιέγκο Κόστα που αγωνίστηκε για εννιά μόλις λεπτά, ενώ το τελικό σκορ τους αδικεί σε κάθε περίπτωση.

Την εικόνα της Ρεάλ βελτίωσαν κατά πολύ οι αλλαγές του Αντσελότι (Μαρσέλο και Ίσκο), ενώ κορυφαίος μέσα στο γήπεδο ήταν ο Ντι Μαρία.

Αυτό ήταν το δέκατο Κύπελλο Πρωταθλητριών για τους «μερένχες», επίτευγμα μοναδικό στην ιστορία του θεσμού, με τη Ρεάλ να γίνεται η πρώτη ομάδα που φτάνει σε διψήφιο αριθμό κατακτήσεων και όπως είδαμε στη συνέχεια δεν σταμάτησε εκεί.

Σε ενδιαφέρει