Liverpool is back

sterling

Μετά από πέντε χρόνια απουσίας, η Λίβερπουλ επανέρχεται στο Champions League και συγκεκριμένα στον δεύτερο όμιλο. Αντίπαλός της θα είναι η πρωτάρα στους ομίλους της διοργάνωσης, Λουντογκόρετς. Η αγγλική ομάδα έχει κατακτήσει το τρόπαιο πέντε φορές και όποιος την υποτιμά στην Ευρώπη, το πληρώνει πολύ ακριβά.

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς δεν ξεκίνησε πολύ καλά στο πρωτάθλημα και προέρχεται από την εντός έδρας ήττα κόντρα στην Άστον Βίλα. Βέβαια, το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος και ως σήμερα έχουν τρέξει μόνο τα πρώτα μέτρα, οπότε υπάρχει χρόνος για ανάκαμψη. Στο Champions League όμως υποχρεούται να πάρει το εντός έδρας ματς με τη Λουντογκόρετς, καθώς θεωρητικά είναι το πιο εύκολο παιχνίδι της στην πρώτη φάση. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε, καθώς πέντε χρόνια είναι ένα μεγάλο διάστημα. Δουλέψαμε πάρα πολύ την τελευταία διετία και η περσινή εξαιρετική σεζόν μας έδωσε το δικαίωμα να είμαστε εδώ. Θεωρώ ότι θα αποτελέσει επιτυχία η πρόκριση από τη φάση των ομίλων. Θα βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το αυριανό θα είναι ένα δύσκολο ματς, όπως άλλωστε θα συμβεί με όλα τα ματς του ομίλου”, τόνισε ο Ρότζερς. Οι νεοαποκτηθέντες Τσαν και Μάρκοβιτς “κουβαλάνε” τιμωρίες από πέρσι, ενώ εκτός αποστολής έμειναν και οι Σκρτελ (ΑΜ), Φλάναγκαν (Μπακ), Τζόνσον (Μπακ), Άλεν (ΜΕ) και Στάριτζ (ΕΠ). Εντελώς διαφορετική η αμυντική της γραμμή σε σχέση με πέρσι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα δούμε τους Μπαλοτέλι και Λάμπερτ.

Πιθανή ενδεκάδα: Μινιολέ – Μανκίγιο, Λόβρεν, Σακό, Μορένο – Τζέραρντ, Χέντερσον, Κουτίνιο – Στέρλινγκ – Μπαλοτέλι, Λάμπερτ.

Αν υπάρχει μια ομάδα που δεν έχει άγχος στους ομίλους αυτή είναι η Λουντογκόρετς. Η νεοσύστατη βουλγαρική ομάδα (ιδρύθηκε το 2001) κατάφερε να προκριθεί στις τρεις προκριματικές φάσεις που συμμετείχε, αλλά αυτό που δεν θα ξεχάσει κανείς, είναι η πρόκριση επί της Στεάουα στα πλέι οφ. Το ματς πήγε στα πέναλτι, όπου ο αμυντικός της ομάδας Κοσμίν Μότι (ο τερματοφύλακας είχε αποβληθεί και δεν υπήρχε άλλη αλλαγή) απέκρουσε δύο και έστειλε την ομάδα του στους ομίλους. Είναι τόσο μεγάλη η ευγνωμοσύνη της διοίκησης προς τον συγκεκριμένο παίκτη, που αποφάσισε να δώσει το όνομά του σε μια από τις θύρες του γηπέδου της. Τα οικονομικά οφέλη από τη συμμετοχή στους ομίλους είναι μεγάλα και σίγουρα ο στόχος έχει επιτευχθεί. Πάντως, αν η Λουντογκόρετς πιάσει απόδοση εφάμιλλη με αυτή που είχε στα περσινά ευρωπαϊκά παιχνίδια, μπορεί να κάνει πολλές ζημιές. “Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι μία ομάδα αγωνίζεται όσο της το επιτρέπει ο αντίπαλος. Αν χρειαστεί να παίξουμε αμυντικά θα το κάνουμε, όμως παράλληλα θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευθούμε κάθε ευκαιρία στον επιθετικό τομέα”, δήλωσε ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Γκεόργκι Ντεμερτζίεφ. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στην θέση του τερματοφύλακα, καθώς τιμωρημένος είναι ο βασικός Στογιάνοφ και τραυματίστηκε ο αναπληρωματικός Τσβόροβιτς. Η διοίκηση πρόλαβε και απέκτησε τον Μίλαν Μπόρτζαν, ο οποίος θα είναι κάτω από τα δοκάρια σήμερα.

Πιθανή ενδεκάδα: Μπόρτζαν – Καϊτσάρα, Α. Αλεξάντροφ, Μότσι, Μίνεφ – Ντιακόφ, Εσπίνιο – Μ. Αλεξάντροφ, Μαρσελίνιο, Μισιτζάν – Μπέζιακ.

Δεν νομίζω πως θα έχει πρόβλημα να κερδίσει η Λίβερπουλ. Ο άσος από το ημίχρονο πληρώνει κοντά στο 1,60, ενώ η νίκη των Άγγλων με πάνω από δύο γκολ διαφορά δίνει κοντά στο 2,50.

 

Σε ενδιαφέρει