Νίκες επιβεβαίωσης ψάχνει η Σάντος

santos fc

Τρια ματς διεξάγονται σήμερα στα γήπεδα της Βραζιλίας για την 21η αγωνιστική του «Καμπεονάτο Μπραζιλέιρο». Τρεις δυνατές αναμετρήσεις με τους γηπεδούχους πάντως να ευέχουν το προβάδισμα νίκης σε κάθε μια από αυτές.

Αρχικά, η Σαπεκοένσε υποδέχεται την Σπορ Ρεσίφε. Τέσσερις αγώνες χωρίς νίκη και 3 ήττες σε αυτούς συμπλήρωσε η Σαπεκοένσε και το «μάρμαρο πλήρωσε» ο κόουτς –ποιος άλλος- Σέλσο Ροντρίγκες ο οποίος απολύθηκε. Στη θέση του αποκτήθηκε ο πρώην τεχνικός της Βιτόρια Μπαΐα, Ζορζίνιο. Στο τελευταίο παιχνίδι ηττήθηκαν εύκολα με 3-0 από την Κοριτίμπα. Εντός έδρας παίρνει τα ματς που μπορεί πάντως, έχοντας μαζέψει 15 από τους 20 βαθμούς της, στο «Αρένα Κοντά». Αλλαγές ετοιμάζει ο νέος κόουτς, ενώ απόντες αναμένονται οι Ράφαελ Λίμα (αμυντικός), Εντνέι, Νενέν και Αντρέ Παουλίνιο (χαφ) καθώς και ο μπακ Τιάγκο Σαλέτι. Στην άλλη πλευρά, η Σπορτ Ρεσίφε πέτυχε σπουδαία ανατροπή απέναντι στην Σάντος, όπου και κέρδισε με 3-1. Παρ’ ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 25’, ευτύχησε να ισοφαρίσει λίγο πριν το ημίχρονο και στην «επανάληψη», πέτυχε άλλα δυο γκολ ολοκληρώνοντας μια σπουδαία ανατροπή. Χατ-τρικ ο μπακ(!) Πάτρικ. Εκτός έδρας η Ρεσίφε δεν είναι τόσο ισχυρή βέβαια έχοντας 2 νίκες 2 ισοπαλίες και 6 ήττες σε 10 αναμετρήσεις. Εκτός για σήμερα ο στόπερ Πάσκοα, ο μπακ Ντανίλο και οι χαφ Ρεζίζ και Ντιέγκο Σόουζα.

Συνοψίζοντας θεωρώ πως οι γηπεδούχοι έχουν «χρυσή» ευκαιρία να αντιστρέψουν το κλίμα. Η Ρεσίφε αν και καλή ομάδα εκτός έδρας δεν μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. Στο 2.00 περίπου ο άσσος.

Σε άλλο ματς της ημέρας, η Σάντος υποδέχεται την Κοριτίμπα στο «Βίλα Μπελμίρο». Οι γηπεδούχοι προβληματίζουν με την αστάθεια τους, και ψάχνουν ένα σερί καλών εμφανίσεων για να «κλείσουν» τα στόματα των επικριτών τους. Ο νέος κόουτς της Σάντος, Έντερσον Μορέιρα, υπέστη την πρώτη του ήττα στο δεύτερο ματς που οδήγησε την Σάντος (απέναντι στην Σπορ Ρεσίφε με 3-1). Πλήγμα ο τραυματισμός του εξτρέμ Τιάγκο Ριμπέιρο. Κατά τ’ άλλα στα εντός έδρας είναι αρκετά καλή φέτος έχοντας 5 νίκες στα τελευταία 6 ματς στο γήπεδο της. Ψάχνει το σερί στο σκοράρισμα το μεγάλο αστέρι της ομάδας Λεάντρο Νταμιάο. Απόντες θα είναι ο μπακ Μένα, οι στόπερ Ζουμπάλ και Νέτο και ο χαφ Ρενάτο. Στην άλλη πλευρά, η Κοριτίμπα πέτυχε την σπουδαία νίκη με 3-0 απέναντι στην Σαπεκοένσε. Η πρόσληψη του Μαρκίνιος Σάντος στην τεχνική ηγεσία έχει δώσει νέα «πνοή» στην ομάδα η οποία μετράει αισίως 3 παιχνίδια αήττητη. Στο διάστημα αυτό μάλιστα δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ! Εκτός έδρας βέβαια παραμένει ιδιαίτερα αδύναμη με 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες σε 10 εξόδους. Εκτός από το σημερινό παιχνίδι, θα είναι ο μπακ Νορμπέρτο, ο στόπερ Ουέλιντον, οι χαφ Ζερμάνο και Άλεξ (ηγέτης της ομάδας) και ο φορ Ζεράλντο.

Γενικά θεωρώ πως η Κοριτίμπα προσφέρεται σαν αντίπαλος στην Σάντος για να πάρει νίκες ψυχολογίας όπως χαρακτηρίζονται προκειμένου να ανέβει το ηθικό της ομάδας. Στο 1.85 βρίσκουμε τον άσσο.

Στο άλλο ματς της ημέρας η Φλουμινένσε υποδέχεται την Παλμέιρας. «Κολώνα» ο άσσος αυτός σε fair απόδοση στο 1.57.

Σε ενδιαφέρει