Επικίνδυνες εξόδους για Ρεαλ και Μπάρτσα

Επικίνδυνες εξόδους για Ρεαλ και Μπάρτσα

Η 2η αγωνιστική της Ισπανίας συνεχίζεται με τέσσερις αναμετρήσεις να περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα. Ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις ανάμεσα στη Βιγιαρεάλ που φιλοξενεί τη Μπαρτσελόνα και το ματς στο «Ανοέτα» όπου η Σοσιεδάδ φιλοξενεί τη Ρεάλ. Η Βιγιαρεάλ προκρίθηκε άνετα στους ομίλους του Europa league καθώς κέρδισε με 4-0 την Αστάνα στην έδρα της, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Μάλιστα λόγω του ότι η πρόκριση είχε εξασφαλιστεί από το πρώτο παιχνίδι που είχαν κερδίσει εκτός έδρας με 0-3 ξεκούρασε όλους τους βασικούς ώστε να είναι φρέσκοι για το σημερινό ματς. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κέρδισε με 2-0 τη Λεβάντε στο μίνι – ντέρμπι της περιοχής της Βαλένθιας. Τραυματίας παραμένει ο πλάγιος χαφ Πέρες που είχε τραυματιστεί από την προετοιμασία ενώ μακροχρόνια έξω είναι ο στόπερ Ινίγεθ. Απών από το σημερινό ματς και ο φορ Ούτσε, ενώ επιστρέφει ο στόπερ Μουσάκιο που είναι πανέτοιμος.
Πιθανή ενδεκάδα(4-4-2): Ασένχο- Ρουκάβινα, Μουσάκιο, Γκάμπριελ, Κόστα- Κάνι, Μπρούνο, Τριγέρος, Τσερίσεφ- Ντος Σαντος, Βιέτο.
Η ανανεωμένη Μπάρτσα στο ντεμπούτο του Λουίς Ενρίκε στο πάγκο της επικράτησε με 3-0 της Έλτσε παρόλο που έπαιζε με 10 παίκτες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Η Μπάρτσα μπορεί να ανανεώθηκε αλλά είχε τον παλιό καλό Μέσσι που σκόραρε δύο όμορφα τέρματα, ενώ το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ πρόσθεσε ο δεκαοκτάχρονος Μουνίρ στο ντεμπούτο του. Μάλιστα θα βρει μπροστά της και το ΑΠΟΕΛ στο Champions league. Σημαντική απώλεια της τελευταίας στιγμής είναι ο τραυματισμός του Άντρες Ινιέστα ενώ τιμωρημένος για μια αγωνιστική είναι ο Μασεράνο. Επιστρέφει στη θέση του ο Πικέ που εξέτισε την τιμωρία του καθώς και ο Νεϊμάρ. Γνωστή είναι η απουσία του Σουάρες μέχρι τον Οκτώβριο.
Πιθανή ενδεκάδα(4-3-3): Μπράβο- Άλβες, Πικέ, Ματιέ, Άλμπα- Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Τσάβι (Ραφίνια)- Μουνίρ, Μέσι, Νεϊμάρ

Εκτίμηση: Πιστεύω ότι μπορεί να δούμε μια έκπληξη καθώς πέρσι στο Μαδριγάλ δυσκολεύτηκαν οι μεγάλοι και η εικόνα του κίτρινου «υποβρυχίου» είναι καλή στο ξεκίνημα. Πρώτη μου επιλογή λοιπόν το 1χ διπλή ευκαιρία με απόδοση 2,05.

Η Σοσιεδάδ φέτος είναι απογοητευτική, καθώς τη πρώτη αγωνιστική έχασε εκτός από τη νεοφώτιστη Ειμπάρ ενώ αποκλείστηκε και από τους ομίλους του Europa league από κάποια Κράσνονταρ. Απογοητευμένος αλλά και συνάμα ελπίζοντας ο τεχνικός Χακόμπα Αρασάτε δήλωσε, «Είναι πολύ σκληρός ο αποκλεισμός. Περνάμε δύσκολες στιγμές, για αυτό το λόγο θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ματς κόντρα στη Ρεάλ». Σαν μην έφταναν όλα αυτά τραυματίστηκε και ο τερματοφύλακας Ρούλι, καλοκαιρινό απόκτημα από την Εστουδιάντες ο οποιος θα λείψει για τρεις μήνες. Συνεχίζουν εκτός ο φορ Φινμπόγκασον και ο στόπερ Ανσογέτι.
Πιθανή ενδεκάδα(4-2-3-1): Θουμπικαράι – Θαλδούα, Μ. Γκονζάλεθ (Ελουστόνδο), Ιν. Μαρτίνεθ, Ντε λα Μπέγια – Τσάμπι Πριέτο, Μπεργκάρα, Γκρανέρο, Κανάλες – Τσόρι Κάστρο, Αγιρέτσε.
Η Ρεάλ μετά την απώλεια του Σούπερ Καπ από την Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε έστω και δύσκολα στη πρεμιέρα τη νεοφώτιστη Κόρδοβα με σκορ 2-0. Ο Αντσελότι προσπαθώντας να δικαιολογηθεί τόνισε «Λογικό να ρίξουμε ρυθμούς προς το φινάλε, υπήρχε κούραση, παίζαμε κάθε τρεις ημέρες και γι αυτό υποφέραμε λίγο». Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ότι φοβήθηκε το ματς αποτελεί η αλλαγή του Μπενζεμά με τον Κεντίρα στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο. Έμεινε στη Μαδρίτη για να ξεκουραστεί ο Ρονάλντο ενώ εκτός είναι και ο Κοεντράο. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ρεάλ όταν έλειπε πέρσι ο Ρονάλντο, είχε κερδίσει μόνο 2 από τα 13. Μάλιστα το ένα ήταν κόντρα στη Σοσιεδάδ με σκορ 0-4.
Πιθανή ενδεκάδα(4-3-3): Κασίγιας – Καρμπαχάλ, Πέπε, Σ. Ράμος, Μαρσέλο – Μόντριτς, Κρόος, Ισκο (Κεντίρα) – Μπέιλ, Μπενζεμά, Χ. Ροντρίγκες.

Εκτίμηση: Το ματς είναι «περίεργο» αλλά η Σοσιεδάδ δε βλέπεται. Η Ρεάλ ίσως τώρα που έχει ξεκουραστεί παραπάνω να δείξει ωραία πράγματα και επειδή το σκέτο διπλό δεν αξίζει θα επιλέξω το 2 ημίχρονο / 2 τελικό με απόδοση 2,05.

Σε ενδιαφέρει