Η Σεβίλλη πάει για διπλό

seville vitolo

Το σημαντικότερο παιχνίδι της σημερινής 2ης αγωνιστικής στην Primera Division είναι το Εσπανιόλ – Σεβίλλη. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ισοπαλία στην έδρα της Αλμερία, χωρίς πάντως να αξίζουν τον πόντο. Βέβαια, το γεγονός πως ισοφάρισαν με 10 παίκτες, λέει πολλά για το χαρακτήρα της ομάδας. Ο Σέρχιο Γκαρσία είναι ο ηγέτης της και φέτος και θέλει μέσα στην έδρα της να διατηρήσει την καλή πορεία που είχε πέρσι. Ο Αγκίρε δεν υπάρχει πλέον στον πάγκο και στην θέση του έχει έρθει ο Σέρχιο Γκονζάλες. Ο Ντιέγκο Λόπεθ, ένας από τους καλύτερους μέσους της ομάδας, πουλήθηκε στη Νάπολι. “Η Σεβίλλη είναι ισχυρή και ενισχύθηκε πολύ, ειδικά στην επίθεση, όπου είναι γρήγορη. Στον Έμερι αρέσει πολύ η στημένη φάση και προετοιμαστήκαμε γι αυτό. Αν κάνουμε αυτά που πρέπει, έχουμε πιθανότητες νίκης. Μακάρι να είναι ένα καλό ντεμπούτο με το νέο σπόνσορα του γηπέδου και να πάει ο κόσμος ευχαριστημένος σπίτι του”, δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας. Οι Καϊσέδο, Αρμπίγια, Μορένο, Φουέντες δεν θα είναι στην αποστολή σήμερα.

Πιθανή ενδεκάδα: Κασίγια – Χ. Λόπεθ, Κολότο, Αλβαρο, Β. Αλβαρεθ – Αμπραάμ, Β. Σάντσεθ – Μοντανιές, Σάλβα Σεβίγια, Λ. Βάθκεθ – Σέρχιο Γκαρθία.

Η Σεβίλλη δεν κατάφερε να κερδίσει στην πρεμιέρα, μένοντας στο 1-1 με τη Βαλένθια. Η αλήθεια είναι πως δεν άξιζε τη νίκη, καθώς η αντίπαλός της ήταν καλύτερη. Τεράστια η απώλεια του στόπερ Φάσιο, ο οποίος πήγε στην Τότεναμ, ενώ αποκτήθηκαν πρόσφατα οι Τρεμουλινάς και Κολοτζιέτζακ. “Θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε όσο πιο κοντά γίνεται στην επιθυμητή απόδοση. Υπάρχουν παίκτες που ήρθαν πρόσφατα κι ακόμα δεν ξέρουν την ομάδα. Τη διαφορά πρέπει όμως να την κάνουν όλοι, ο Ντεουλοφέου δεν μας γνωρίζει ακόμη, ο Μπανέγα χρειάζεται χρόνο”, τόνισε ο Έμερι. Οι Μπέτο, Γκαμερό και Αρίμπας θα είναι εκτός σήμερα.

Πιθανή ενδεκάδα: Μπαρμπόσα – Κόκε, Παρέχα, Καρίσο, Φ. Ναβάρο ή Τρεμουλινάς – Ιμπόρα, Κριτσόβιακ – Βιδάλ ή Ντεουλοφέου, Ντ. Σουάρεθ, Βιτόλο – Μπάκα.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League, Ατλέτικο Μαδρίτης, υποδέχεται την Εϊμπάρ. Την κατάκτηση του σούπερ καπ Ισπανίας κόντρα στη Ρεάλ, ακολούθησε η γκέλα με τη Βαγιεκάνο για το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Σιμεόνε επηρεάστηκε από τον αγώνα με την “αιώνια” αντίπαλο και δεν ήταν έτοιμη κόντρα στη… διαβασμένη Βαγιεκάνο. Μάλιστα, κινδύνεψε να χάσει κιόλας, αφού στην επανάληψη δεν υπήρχε επιθετικά. ” Είναι το πρώτο ματς στην έδρα μας και πρέπει να συνεχίσουμε να δυναμώνουμε, δίνουμε σημασία στην αναμέτρηση, η Εϊμπαρ είναι καλή, σκληρή ομάδα, ικανή στη στημένη μπάλα και με ένταση. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό διότι σε βοηθάει να μεγαλώνεις μέσα από την καθημερινή δουλειά”, δήλωσε ο Σιμεόνε, ο οποίος είναι τέσσερις αγωνιστικές τιμωρημένος και δεν θα είναι στον πάγκο της ομάδας του. Ο Αρντά Τουράν συνεχίζει να είναι εκτός αποστολής.

Πιθανή ενδεκάδα: Μογιά – Χουάνφραν, Μιράντα, Γκοδίν, Σικιέρα – Ρ. Γκαρθία, Τιάγκο, Γκάμπι, Κόκε – Γκριζμάν, Μάντζουκιτς.

Με τους καλύτερους “οιωνούς” ξεκίνησε το πρωτάθλημα για την Εϊμπάρ, καθώς επικράτησε 1-0 της Σοσιεδάδ στο βασκικό ντέρμπι. ” Εκτός από κάποια φάση, που κατέβασαν όλα τους τα όπλα, το ελέγχαμε. Για μας είναι πολύ σημαντικό να αμυνόμαστε καλά. Μας λείπουν δύο εβδομάδες ώστε να βρεθούμε στον κατάλληλο τόνο φυσικής κατάστασης”, δήλωσε ο Γκαριτάνο και είχε απόλυτο δίκιο, καθώς η Εϊμπάρ ήταν πολύ καλύτερη από την αντίπαλό της. ” Δεν παίζουν τίποτα, μόνο για ιδρώτα και αίμα ενδιαφέρονται, τους νοιάζει να είναι μόνο ανταγωνιστικοί για να κερδίσουν, δίνουν αγκωνιές και δεν τιμωρούνται, αντίθετα κάνουν να αποβληθείς εσύ”, δήλωσε για την Ατλέτικο ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, θέλοντας να “δυναμιτίσει” το κλίμα και να φανατίσει τους παίκτες του. Ο Ντιντάκ Βιλά που αποκτήθηκε πρόσφατα, είναι εκτός αποστολής.

Πιθανή ενδεκάδα: Ιρουρέτα – Μπόβεδα, Αλμπεντόσα, Νάβας, Αμπραάμ – Εράστι, Ντ. Γκαρθία – Κάπα ή Νιέτο, Αρουαμπαρένα ή Ντελ Μοράλ, Χάβι Λάρα – Ανχελ.

Στα άλλα δύο ματς της ημέρας έχουμε: Μπιλμπάο – Λεβάντε, Κόρδοβα – Θέλτα.

Σε ενδιαφέρει