Σφραγίζουν τα εισιτήρια για την αυριανή κλήρωση

Europa league

Σφραγίζουν σήμερα τα τελευταία εισιτήρια για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, που θα δημιουργηθούν στην αυριανή κλήρωση. Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει σε αρκετά ματς, ενώ από ελληνικής και κυπριακής πλευράς ελπίζουμε να δούμε αύριο τουλάχιστον τέσσερις εκπροσώπους στην κλήρωση. Ας δούμε όμως τα ενδιαφέροντα ματς της ημέρας.

Αρχικά, στη Ρωσία και στο «Στάντιον Κουμπάν», του Κράσνονταρ, η τοπική ομάδα υποδέχεται την ισπανική Σοσιεδάδ για τη ρεβάνς του 1-0 στη Βασκονία. Για τους γηπεδούχους του Όλεγκ Κονόλοφ, η ήττα με τόσο μικρό σκορ ήταν μάνα εξ’ ουρανού καθώς κατέβηκαν στο «Σαν Σεμπαστιάν» με αμυντικούς αποκλειστικά προσανατολισμούς. Αν οι Ισπανοί ήταν πιο εύστοχοι πλέον θα μιλούσαμε για τυπική ρεβάνς. Όμως, με το 1-0 να υπάρχει είναι δεδομένο πως έχουν μια σημαντική ευκαιρία για την υπέρβαση. Για το πρωτάθλημα Ρωσίας βρίσκεται στην 4η θέση μετά από 5 αγώνες. Εκτός αποστολής για το σημερινό ο χαφ Μαμάεφ και ο στόπερ Καλέσιν. Στην άλλη πλευρά, οι Βάσκοι έχουν ξεκινήσει τη σεζόν με προβληματισμό. Η φυγή των Γκριζμάν, Σεφέροβιτς έχει ρίξει την ποιότητα του ρόστερ, ενώ η μοναδική ποιοτική προσθήκη, του Ισλανδού Φινμπόγκασον, δεν μπορεί να βοηθήσει ακόμα καθώς ο νεαρός φορ τραυματίστηκε και δεν έχει αγωνιστεί. Για το πρωτάθλημα Ισπανίας, στην πρεμιέρα, ηττήθηκε με 1-0 από την νεοφώτιστη Εϊμπάρ μετά από μια πολύ κακή εμφάνιση. Εκτός για το σημερινό παιχνίδι εκτός από τον Φινμπόγκασον, και ο στόπερ Ανσοτέγι, ενώ ο φορ Βέλα δεν μπορεί να αγωνιστεί σε υψηλούς ρυθμούς και πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί σαν αλλαγή αν χρειαστεί. Εν κατακλείδι, το σημερινό παιχνίδι είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Θεωρώ πως με πολύ προσπάθεια οι Ρώσοι μπορούν να πετύχουν το «κάτι παραπάνω». Στο 2.40 ο άσσος. Δεύτερη επιλογή το under 2.5 στο 1.70.

Σε άλλο ματς, λίγο νοτιότερα, στο «Μάριν Αναστοβίτσι» της Ρουμανίας, η Άστρα Τζιουρτζίου υποδέχεται τη Λυών. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν με 1-2 στο Ζερλάν στο πρώτο ματς του ζευγαρώματος. Το τελικό σκορ μάλιστα προήλθε από ανατροπή αφού οι Γάλλοι κέρδιζαν με 1-0 μέχρι το 70’. Έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον γνωστό μας. «Κύπριο» χαφ Λαμπάν, κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αποβολή του Ρόουζ και να πετύχει την σπουδαία νίκη. Για το πρωτάθλημα Ρουμανίας βρίσκεται στην 3η θέση μετά από 5 αγώνες. Επιστρέφει στην 11αδα σήμερα ο δικός μας, Βασίλης Πλιάτσικας (μπακ). Χωρίς απουσίες. Στον αντίποδα το φάντασμα μιας υπερδύναμης του παρελθόντος. Η Λυών που δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που πριν από 4 χρόνια έφτανε μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κινείται σήμερα μεταξύ «φθοράς και αφθαρσίας». Με ένα κακό ποιοτικά ρόστερ, με λύσεις ανάγκεις, με πολλά πιτσιρίκια να «κολυμπάνε στα βαθιά» και με τον Λακαζέτ να προσπαθεί σε κάθε ματς να μιμηθεί τον Μαραντόνα μήπως και σώσει την παρτίδα. Η ομάδα του Φουρνιέ έχει ξεκινήσει τραγικά τη σεζόν, έχοντας 2 ήττες στα 3 πρώτα παιχνίδια της Λιγκ 1, και πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο και στην Ευρώπη. Στο τελευταίο παιχνίδι, ηττήθηκε με 0-1 από την νεοφώτιστη Λανς στο «Ζερλάν», δείχνοντας τραγικές αδυναμίες. Αν μάλιστα αντίπαλος της ήταν μια κανονική ομάδα και όχι η Λανς της Λιγκ 2, τότε το σκορ θα είχε πάρει άλλες διαστάσεις. Νοσοκομείο θυμίζει η Γαλλική ομάδα αφού εκτός των μακροχρόνιων Γκουρκίφ, Γκρενιέ, Φοφανά και Φεκίρ εκτός βρίσκονται πάλι οι αμυντικοί Μπισεβάτς, Μπεντιμό, και Ουμιτί και οι φορ Μπενζιά και Γιαταρά. Συνοπτικά, η Λυών βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Παραμένει μεγάλη ομάδα όμως με τεράστια ιστορία. Για αυτό δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα τα παρατήσει έτσι εύκολα. Θεωρώ πως καλή επιλογή είναι το over 2.5 σε αποδόσεις του 2.00.

Σε ένα άλλο σπουδαίο ματς σήμερα, στο «Ζοφρουά Γκισάρ» όπου η Σεντ Ετιέν υποδέχεται την Καραμπούγκ μετά την ήττα της με 1-0 στην Τουρκία. Στο τελευταίο της ματς, έφερε 0-0 με τη Ρεν εντός έδρας. Μοιραίος ο φορ Ερντίν που αστόχησε σε πέναλτι. Είχε την κατοχή αλλά χωρίς φαντασία οι κινήσεις των παικτών του Γκαλτιέ. Απογοητευτική εμφάνιση από τον Ολλανδό στράικερ Φαν Βολφσβίνκελ, που μπήκε σαν αλλαγή αλλά δεν κατάφερε να «ακουμπήσει». Αναμένεται να ξεκινήσει βασικός σήμερα αντί του Ερντίν. Ερωτηματικό αποτελεί ο άκρως σημαντικός εξτρέμ Χαμουμά, ο οποίος μάλλον θα ξεκινήσει από τον πάγκο. Εκτός ο μπακ Κλερ. Στον αντίποδα, η τουρκική ομάδα ζει το όνειρο της. Βρίσκεται 90 λεπτά μακριά από τη συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση! Με το 1-0 του πρώτου ματς έχει το προβάδισμα όμως πρέπει να αγωνιστεί σκληρά για να το κρατήσει. Όπως παραδέχτηκε και ο κόουτς Τολουνάι Κάφκας, η Σεντ Ετιέν έχει τον πρώτο λόγο. Μεγάλο μειονέκτημα ότι δεν έχει αρχίσει το πρωτάθλημα (αρχίζει αύριο) και δεν έχει παρά μόνο 3 επίσημα ματς στα πόδια της. Εκτός για σήμερα ο επιτελικός Μπαχαντίρ. Συνοψίζοντας, έχω εμπιστοσύνη στον Γκαλτιέ. Ο Γάλλος έχει κάνει σπουδαία δουλειά στην ομάδα και δεν πιστεύω ότι θα αφήσουν μια χρονιά να χαθεί τόσο νωρίς. Η νίκη των Γάλλων προσφέρεται σε πολύ χαμηλές τιμές έτσι θα επιλέξω το over 2.5 σε τιμές του 2.00.

Την ίδια ώρα, λίγα χιλιόμετρα μακριά, στην Τσεχία η Σπάρτα Πράγας υποδέχεται την Ζβόλε στο «Λέτνα». Οι γηπεδούχοι είναι «παλιές καραβάνες» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τεράστια εμπειρία. Στο πρώτο παιχνίδι το σκορ σταμάτησε στο 1-1, ένα αποτέλεσμα που μάλλον ικανοποιεί τους Τσέχους αφού η Ζβόλε ήταν καλύτερη. Για το πρωτάθλημα βρίσκεται στην 4η θέση μετά από 5 αγώνες, κάνοντας και 2η σερί ήττα αυτή τη φορά από την συντοπίτισσα Ντούγκλα με 1-0. Εκτός για σήμερα ο βασικός χαφ Βάχα και ο βασικός στόπερ Χόλεκ. Αμφίβολος ο χαφ Χουσμπάουερ. Στην άλλη πλευρά, η Ζβόλε ζει το όνειρο της. Με την σπουδαία νίκη στην έδρα της Φίτεσε έκανε το 3/3 και βρίσκεται στην κορυφή μαζί με την Αϊντχόφεν. Ονειρικό ξεκίνημα για τους παίκτες του Γιανς. Ήταν καλύτερη στο πρώτο ματς με τη Σπάρτα, έχασε πέναλτι στο 21’ και έμεινε με την πικρή γεύση του 1-1. Χωρίς απουσίες για σήμερα. Θεωρώ πως οι μπουκ έχουν αδικήσει την Ζβόλε. Ναι η Σπάρτα είναι φαβορί όμως δεν μπορούν να δίνουν σε μια καλή ομάδα όπως έχει αποδείξει η Ζβόλε 6.00. Θα επιλέξω το Χ2 σε αποδόσεις άνω του 2.20 ή το 2 DNB στο 4.20.

Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας: Μέταλιστ – Ρουχ Χορζόφ, Ναφτσί Μπακού – Παρτιζάν, Ροστόφ – Τραμπζονσπορ, Σερίφ – Ριέκα, Σόλιγκορσκ – Αϊντχόφεν, Χάιντουκ – Ντνιέπρ, Τβέντε – Καραμπάκ, Φέγενορντ – Ζάρια, Ζυρίχη – Σπάρτακ Τρνάβα, Ντέμπρετσεν – Γιουνγκ Μπόις, Ραπίντ Βιέννης – Ελσίνκι, Τορίνο – Σπλιτ, Βιγιαρεάλ – Αστάνα, Γκλάντμπαχ – Σαράγιεβο, Νασιονάλ – Διναμό Μινσκ, Τότεναμ – ΑΕ Λεμεσού, Χαλ – Λόκερεν, Ίντερ – Στιάρναν, Λέγκια – Ακτόμπ, Μπριζ – Γκρασχόπερς, Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Πετρολούλ, Ρίο Άβε – Ελφσμποργκ.

Σε ενδιαφέρει