Η Ζενίτ θα παίξει προσεκτικά

zenit

Η Ζενίτ υποδέχεται τη Σταντάρ Λιέγης στον επαναληπτικό του υπέρ της 1-0 του Βελγίου. Οι Ρώσοι θα πρέπει να “αυτοκτονήσουν” για να μείνουν εκτός ομίλων, αλλά επειδή που και που το συνηθίζουν, θα πρέπει να δείξουμε προσοχή. Η άμυνα είναι η καλύτερη γραμμή της Ζενίτ, με τους Γκαράι και Λόμπαρτς να προσφέρουν ηρεμία, ενώ και στην επίθεση υπάρχει πολύ ταλέντο. Οι Χουλκ, Ντάνι και Ροντόν είναι εξαιρετικοί παίκτες και ο Σατόφ σε φόρμα. Όσο για τους Βίτσελ και Φαϊζούλιν, ξέρουν να κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους στη μεσαία γραμμή. ” Σκοπός μας είναι να παίξουμε το παιχνίδι μας, να δημιουργήσουμε φάσεις και να βάλουμε γκολ. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο. Οι παίκτες μου θέλουν όσο τίποτε να βρεθούν στους ομίλους και θα το αποδείξουν για μια ακόμα φορά μέσα στο γήπεδο”, δήλωσε ο Βίλας Μπόας, ο οποίος μετά τοαποτυχημένο  πέρασμά του από την Αγγλία, φαίνεται να βρίσκει την “Ιθάκη” του στην Αγία Πετρούπολη. Ο Χουλκ τραυματίστηκε στον αγώνα με την Άμκαρ για το πρωτάθλημα και αν τελικά δεν αγωνιστεί, την θέση του θα πάρει λογικά ο Αρσάβιν.

Η Σταντάρ έδειξε πως δεν είναι ακόμη σε επίπεδο για να συμμετάσχει στους ομίλους του Champions League. Ήταν χειρότερη από τη Ζενίτ, όπως δηλαδή συνέβη και με τον Παναθηναϊκό, αλλά κόντρα στους Ρώσους ήταν λιγότερο τυχερή. Στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα ήταν καλή για ένα εικοσάλεπτο και θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει, όμως ο Λοντίγκιν έδειξε γιατί θεωρείται ο καλύτερος Ρώσος τερματοφύλακας. ” Ξέρουμε ότι πρέπει να σκοράρουμε για να έχουμε ελπίδα. Θα είναι δύσκολο, όμως θα προσπαθήσουμε. Αλλωστε δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε”, είπε ο αρχηγός της ομάδας Βαν Ντάμε. Η αλήθεια είναι πως στη Σταντάρ ταιριάζει περισσότερο να δίνει την κατοχή στον αντίπαλο και να παίζει με αντεπιθέσεις. Αυτό την κάνει επικίνδυνη σήμερα. Οι Καρσελά, Σταμ, Μαρκέ, Ντε Σαρτ και Λουμάνζα-Λέμπι.

Η Σταντάρ θα δυσκολέψει τη Ζενίτ και ο Βίλας Μπόας δεν είναι χαζός για να ανοιχτεί από το ξεκίνημα. Αν οι Βέλγοι κρατήσουν την ισοπαλία στο ημίχρονο, στη συνέχεια θα ανοιχτούν και θα το πληρώσουν. Προσανατολίζομαι στο Χημ./1τελ.  

Πιθανές ενδεκάδες:

Ζενίτ: Λοντίγκιν – Σμόλνικοφ, Γκαράι, Λόμπερτς, Κρισίτο – Βίτσελ, Φαϊζούλιν ή Χάβι Γκαρσία – Χουλκ ή Αρσάβιν, Ντάνι, Σατόφ – Ροντόν.

Σταντάρ: Καβασίμα – Σιμάν, Τεϊξέιρα, Αρσλάναγκιτς, Βαν Ντάμε – Μποκού, Φατί, Τρεμπέλ, Μπία – Λουί, Ντε Καμάργκο

Σε ενδιαφέρει