Με Ρεάλ και Ατλέτικο κλείνει η πρεμιέρα

james

Με τους αγώνες Ρεάλ – Κόρδοβα και Ράγιο Βαγιεκάνο – Ατλέτικο Μαδρίτης ολοκληρώνεται η πρώτη αγωνιστική της Primera Division. Η Ρεάλ ηττήθηκε από την Ατλέτικο για το σούπερ καπ την Παρασκευή με 1-0 και σε συνδυασμό με το 1-1 του Μπερναμπέου, έχασε το τρόπαιο από τη συντοπίτισσά της. Η εικόνα της ήταν μέτρια και εκτός του Χάμες Ροντρίγκεζ, κανείς άλλος δεν έδειξε την απαιτούμενη ποιότητα για να μπορέσει η “βασίλισσα” να πάρει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. ”Χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα, χρησιμοποιώντας πολλές μακρινές μπαλιές. Χρειαζόμασταν πιο πολύ κατοχή, όπως στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ήταν πιο δύσκολο και δώσαμε ευκαιρίες στην Ατλέτικο να αμυνθεί όπως ήθελε. Αν έπρεπε να χάσω ένα παιχνίδι, θα ήταν αυτό και όχι ο τελικός της Λισσαβόνας”, δήλωσε ο Αντσελότι, ο οποίος εντελώς λανθασμένα έκανε αλλαγή τον κορυφαίο Ροντρίγκεζ, στα μέσα του δευτέρου μέρους. Ο Ρονάλντο μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν αρνητικός. Νοκ άουτ για σήμερα είναι ο Κοεντράο, ενώ δύσκολα θα παίξει και ο υπό παραχώρηση Ντι Μαρία, ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ρονάλντο θα είναι βασικός σήμερα, δίπλα στους Μπενζεμά και Μπέιλ, ενώ ο Χάμες δεν βγαίνει με τίποτα από την ενδεκάδα.

Η Κόρδοβα έκανε εκπληκτική πορεία από την άνοιξη και μετά στην προηγούμενη σεζόν και από κει που κινδύνευε με υποβιβασμό, κατάφερε να μπει στα πλέι οφ ανόδου και να προβιβαστεί. Οι οπαδοί της ομάδας είναι ενθουσιασμένοι και οι παίκτες θα έχουν 4.000 κόσμο στο πλευρό τους στο Μπερναμπέου. Οι αλλαγές στο ρόστερ ήταν πάρα πολλές και τουλάχιστον στην αρχή, το να “δέσουν” είναι το κυρίαρχο ζήτημα. ” Είμαι ευχαριστημένος με το ρόστερ που έχω, αν παρουσιαστεί άλλη επιλογή, θα την εξετάσω. Θα αλλάξω ορισμένα πράγματα στο παιχνίδι μας, διότι δεν είναι το ίδιο να παίζεις με τη Ρεάλ όπως κόντρα με άλλες ομάδες. Θα προσπαθήσουμε να μην τρέχουμε όλη την ώρα πίσω από την μπάλα, δεν μας αρέσει αυτό”, τόνισε ο προπονητής της, Αλμπέρτ Φερέρ, που δεν πολυσυμπαθεί τη Ρεάλ ως γνήσιος Καταλανός. Ο Μπόρχα Γκαρθία είναι δανεικός από τη Ρεάλ και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ εκτός έμειναν και οι Καμπαγέρο, Λούσο, Χοσέ Κάρλος και Ντέιβιντ.

Δεν είναι μόνο η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, αλλά και οτι στην Κόρδοβα αρέσει να παίζει με πολλές πάσες και κατοχή μπάλας. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το κάνει στο Μπερναμπέου και θα έχει πρόβλημα. Το μόνο που βλέπω είναι νίκη της Ρεάλ με πολλά τέρματα διαφορά.

Δεύτερο μαδριλένικο ντέρμπι για την Ατλέτικο μέσα σε λίγες μέρες, αυτή τη φορά κόντρα στη Βαγιεκάνο. Η ομάδα του Σιμεόνε ήταν σαφώς ανώτερη από τη Ρεάλ και δίκαια κατέκτησε το σούπερ καπ. Δεν υπάρχει πλέον το σημείο αναφοράς που λέγεται Ντιέγκο Κόστα, αλλά οι Γκριεζμάν και Μάντζουκιτς είναι υπεραρκετοί για να καλύψουν το κενό. Οι παίκτες των “ροχιμπλάνκος” έτρεχαν ασταμάτητα, αφύσικα πολύ για ξεκίνημα της σεζόν. Ο “Τσόλο” Σιμεόνε κάνει καλή δουλειά, ενώ οι παίκτες φαίνεται να έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση. Οι Αρντά Τουράν και Ραούλ Γκαρθία είναι εκτός, ενώ ο Σαούλ που αναμένεται να είναι στην ενδεκάδα, θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του.

Ο Πάκο Χέμεθ θα οδηγήσει εκ του ασφαλούς τη Ράγιο και φέτος. Πέρσι, ζορίστηκε μέχρι να καταλάβει πως πρέπει να παίξει και άμυνα, αλλά όταν το κατάφερε, έδειξε πως έχει τα φόντα να σωθεί εύκολα. Αρκετοί ήταν οι βασικοί που αποχώρησαν (Ροτσίνα, Τζ. Βιέρα, Ιάγο Φαλκέ, Σαούλ, Ρουμπέν, Λαριβέι, Γκάλβεθ, Αρμπίγια), ενώ αποκτήθηκαν οι Κρ. Αλβαρες, Κακουτά, Λικά, Μορένο, Τζ. Περέιρα, Ακίνο, Αμάγια, Μορθίγιο, Αμπντουλαγιέ Μπα, Μανούτσο, Χοσαμπέδ, Ποθουέλο και Μπαπτιστάο (δανεικός από την Ατλέτικο). ” Πολλά τα νέα πρόσωπα, αλλά μας μένει το πιο σημαντικό, η πίστη και η φιλοδοξία, ο τρόπος το πώς κάνουμε τα πράγματα και μια πρόκληση κάθε χρόνο πιο δύσκολη. Είναι ο τέταρτος χρόνος μας στην Πριμέρα και για μας είναι σαν να έχουμε πάρει τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ. Αν κερδίσουμε την Ατλέτικο, θα ανεβάσουμε πολύ το ηθικό μας. Αυτή η αντίπαλος πάντως σε κάνει να απελπίζεσαι”, δήλωσε ο Χέμεθ. Οι Μπαπτιστάο, Αμάγια, Μορένο, Χοσαμπέθ, Αγκίρε και Μπανγκουρά είναι εκτός αποστολής.

Το ματς δεν θα είναι εύκολο για την Ατλέτικο. Αν η Βαγιεκάνο καταφέρει να κρατήσει στην άμυνα, έχει ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα. Πάντως, δεν πρόκειται να κοντράρω τον ομάδα του Σιμεόνε. Απλά θα πάω πάσο.

Σε ενδιαφέρει