Η Ατλέτικο το πάνω χέρι για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

Η Ατλέτικο το πάνω χέρι για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

Η ρεβάνς για το super cup Ισπανίας διεξάγεται απόψε στις 23:30 ανάμεσα στις δύο μεγάλες ομάδες της Μαδρίτης, την πρωταθλήτρια Ατλέτικο και την κυπελλούχο Ρεάλ. Το πρώτο ματς στο Μπερναμπέου έληξε ισόπαλο 1-1 και το γεγονός αυτό δίνει τον πρώτο λόγο στην ομάδα του Σιμεόνε που υποδέχεται στην έδρα της τη μισητή αντίπαλο.

Παρόλο που οι “ροχιμπλάνκος” βρέθηκαν την Τρίτη πίσω στο σκορ, κατάφεραν και βρήκαν τις δυνάμεις να φτάσουν στην ισοφάριση με γκολ του Ραούλ Γκαρσία σε μια φάση που η άμυνα της Ρεάλ αδράνησε. Σε όλο το ματς δεν κινδύνεψαν ουσιαστικά (εκτός από 3-4 φορές) μέχρι που δέχτηκαν το γκολ από τον Ροντρίγκεζ. Τα νέα της αποκτήματα δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα στους ρυθμούς της ομάδας ( ο Μάντζουκιτς ήταν νευρικός καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και ο Γκριεζμάν πέρασε ως αλλαγή). Ιδιαίτερες αλλαγές δεν αναμένεται να γίνουν από τον Αργεντινό τεχνικό αλλά υπάρχει πιθανότητα ο νεοαποκτηθείς Γάλλος να ξεκινήσει από την αρχή. Σε γενικές γραμμές η Ατλέτικο “άρεσε” κυρίως για την ωριμότητα που έδειξε μέσα σε μια από τις ισχυρότερες ευρωπαϊκές έδρες και έστειλε το μήνυμα πως και φέτος θα “ενοχλήσει” τις δύο μεγάλες στη διεκδίκηση του τίτλου. Παραμένει τραυματίας ο Αρντά Τουράν.

Η Ρεάλ δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή της, ιδίως στο πρώτο μέρος που έγιναν πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ελάχιστες ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία. Ωστόσο ο Αντελότι δήλωσε πως είναι ικανοποιημένος με την απόδοση των ποδοσφαιριστών του και πως αν αγωνιστούν με τον ίδιο τρόπο απόψε, θα κατακτήσουν το τρόπαιο. Το γκολ του Χάμες Ροντρίγκεζ στο 81′ έμοιαζε πως θα χαρίσει τη νίκη στους “μερέγχες” αλλά η αμυντική γραμμή της Ρεάλ φανέρωσε τις αδυναμίες της και στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που δέχτηκε την πίεση της αντιπάλου εκτέθηκε σε μια στημμένη φάση. Ο τραυματισμός του Ρονάλντο δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός αλλά ο Πορτογάλος κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει στον πάγκο και τη θέση του θα πάρει ο Ροντρίγκεζ. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κάποιο άλλο αγωνιστικό πρόβλημα. Αξιοσημείωτο είναι πως η Ρεάλ παραμένει αήττητη στο Βιθέντε Καλντερόν εδώ και 15 χρόνια.

Πιθανές εντεκάδες

Ατλέτικο: Μόγια, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Ραούλ Γκαρσία, Σουάρεζ, Γκάμπι, Γκαρσία, Γκριεζμάν, Κόκε, Μάντζουκιτς

Ρεάλ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Μόντριτς, Κρος, Ροντρίγκες, Μπέιλ, Ντι Μαρία, Μπενζεμά

Με δεδομένο το ότι η Ατλέτικο παίρνει την κούπα ακόμη και με το 0-0, θα αφήσει την αντίπαλό της να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το γεγονός αυτό θα της δώσει χώρους και θα προσπαθήσει να χτυπήσει στην κόντρα. Ο Σιμεόνε άλλωστε δεν είναι τρελός να δώσει χώρους στην επίθεση της Ρεάλ. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε παρά να αποβεί μοιραίο. Πολύ αμφίρροπο το ματς για κάποιο καθαρό σημείο, αλλά νομίζω πως θα κριθεί από λίγα γκολ. Το under 2,5 η βασική μου επιλογή.

Σε ενδιαφέρει