Θέλουν νίκες Βασιλεία, Γ. Μπόις

young boys sc

Με τρεις αγώνες ολοκληρώνεται σήμερα το πρόγραμμα για την 6η αγωνιστική της Ελβετικής Σούπερ Λιγκ. Ξεχωρίζουν τα ματς της Σιόν με τη Βασιλεία και της Βαντούζ με την Γιουνγκ Μπόις λίγη ώρα αργότερα.

Στο «Τουρμπιγιόν» η πολύ καλή φέτος Σιόν υποδέχεται την πρωταθλήτρια Βασιλεία. Η ομάδα του Ραϊμόντο Πόντε, κάνει πολύ καλή εκκίνηση στη σεζόν έχοντας συγκεντρώσει 8 βαθμούς σε 5 αγώνες (2-2-1). Για την προηγούμενη αγωνιστική, κέρδισε με 1-0 την Βαντούζ. Επιστρέφουν κάποιοι βασικοί όπως ο Κύπριος εξτρέμ Χριστοφί. Εκτός αναμένονται για το σημερινό αγώνα, ο στόπερ Φεράτι και ο φορ Ασιφουάχ. Στην άλλη πλευρά, οι πρωταθλητές συνεχίζουν την προσπάθεια τους να ξεφύγουν από νωρίς στη μάχη του τίτλου έχοντας 4 νίκες και μια ήττα. Η ομάδα του Πάολο Σόουζα ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν, ωστόσο την Πέμπτη σε εξ’ αναβολής ματς υπέστη το «σοκ» χάνοντας 0-2 από την Σεν Γκάλεν. Αντίδραση αναμένεται να δούμε σήμερα από το σύνολο του Πάολο Σόουζα. Ποντάρουν πολλά στον πρώτο σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος, Γκάσι. Εκτός αναμένονται οι στόπερ Ιβάνοφ (τραυματίας) και Σάμουελ που μάλλον θα είναι ανέτοιμος. Η Βασιλεία είναι ικανή να κερδίσει πολύ εύκολα τέτοια ματς. Η ποιότητα της είναι δεδομένη. Ερωτηματικό η αντίδραση μετά την ήττα από την Γκάλεν. Το 1.75 περίπου του διπλού είναι μια πολύ fair τιμή.

Σε άλλο ματς της ημέρας, η Γιουνγκ Μπόις ταξιδεύει στο «Ρέινπαρκ Στάντιουμ» για να αγωνιστεί με την Βαντούζ. Οι γηπεδούχοι του Τζιόρτζιο Κοντίνι θα δώσει σκληρή μάχη για την παραμονή. Πρέπει να βελτιωθεί επιθετικά αρκετά για να πάρει βαθμούς και να σώσει την κατηγορία. Στο τελευταίο της παιχνίδι, έμεινε στο 1-1 με τη Λουκέρνη δεχόμενη το γκολ στις καθυστερήσεις. Εκτός για σήμερα οι στόπερ Σάρα, Περγκλ και Γκρίπο. Στην πλευρά των φιλοξενούμενων τώρα, σε πολύ καλή κατάσταση η ομάδα του Ούλι Φόρτε μετά το ματς με τη Γκρασχόπερς, την οποία διέλυσε με 4-0, κάνοντας την πρώτη νίκη στη σεζόν. Την Πέμπτη υποδέχεται την Ντέμπρετσεν για τα προκριματικά του Γιουρόπα. Εκτός αναμένονται για σήμερα οι στόπερ Μπούρκι και Βίλοτιτς, οι εξτρέμ Ζάρατε και Βιτκιεβέζ καθώς και ο φορ Γκερντ. Σε καλές τιμές το διπλό, βρίσκεται πάνω από το 2.00 στις περισσότερες εταιρείες. Οι Μπόις κάνουν καλές εμφανίσεις, αδικούνται από τα αποτελέσματα, τα οποία αργά ή γρήγορα θα έρθουν. Έχει ματς την Πέμπτη, αναμένεται να παίξει με προσοχή αλλά θεωρώ δεδομένη τη διαφορά ποιότητας.

Σιόν – Σεν Γκάλεν το άλλο ματς της ημέρας.

Σε ενδιαφέρει