Η Νέουσταντ πληρώνει καλά

grod

Η αυστριακή Μπούντεσλιγκα ανεβάζει ρυθμούς σιγά-σιγά. Σάλτσμπουργκ, ΒΑΚ Πέλετς, κυριαρχούν, όμως δεν πρωταγωνιστούν στην 5η αγωνιστική.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε άλλα παιχνίδια. Δεν υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι, εντούτοις αξίζουν προσοχής και ανάλυσης τα Ραπίντ Βιέννης-Άλταχ, Γκρόντιγκ-Νέουσταντ. Στο πρώτο, η Ραπίντ καλείται να δείξει ότι ξέρει να παίρνει τους τρεις βαθμούς της νίκης και να μην χύνει την καρδάρα όπως έγινε στον αγώνα με την Στουρμ Γκρατς. Προηγήθηκε στο 49′, έφτιαξε φάσεις, αλλά ισοφαρίστηκε στο 82′. Ήταν η 2η συνεχόμενη ισοπαλία και πλέον βρίσκεται στην 4η θέση με 5 βαθμούς. Η Άλταχ, ενώ ξεκίνησε θετικά (νίκη επί Στουρμ, ισοπαλία με Αούστρια Β.), γνώρισε δύο απανωτές εντός έδρας ήττες. Τώρα, χρειάζεται διπλό εκτός έδρας και η αποστολή της είναι πολύ δύσκολη. Τελευταία φορά που επκράτησε στη Βιέννη, ήταν τον Σεπτέμβριο του 2007! Η παράδοση είναι με το μέρος των γηπεδούχων και μάλιστα με πολλά γκολ. Θα λείψει ο επιθετικός Σταρκλ για τη Ραπίντ και για την Άλταχ ο στόπερ Ζεκ. Το όβερ και ο άσος αναποφεύκτα.

Το Γκρόντιγκ-Νέουσταντ γέρνει περισσότερο στη μεριά των φιλοξενούμενων. Κι αυτό γιατί με έναν βαθμό τοποθετούνται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Συνεπώς, το τρίποντο είναι εκ των ων ουκ άνευ, αν δεν θέλουν να μείνουν για τα καλά στον πάτο. Η Γκρόντιγκ δεν είναι ομάδαρα και την προηγούμενη αγωνιστική διασύρθηκε από τη Σάλτσμπουργκ χάνοντας 8-0! Η Νέουσταντ απέσπασε ισοπαλία (2-2) από την Αούστρια Βιέννης και της αρέσει το 4-2-3-1. Η προϊστορία στην έδρα της Γκρόντιγκ δίνει δύο νίκες στους φιλοξενούμενους και μάλιστα με πάνω από τρία γκολ. Πολύ πιθανό να πάμε σε goal/goal, ενώ το διπλό πληρώνει πάνω 4,20.

Τα άλλα παιχνίδια της ημέρας ΒΑΚ Πέλετς-Ριντ, Αντμίρα-Σάλτσμπουργκ.

Σε ενδιαφέρει