Αξίζει ο άσος της Σταρτ

norw

H Tippe Ligaen μπαίνει στην τελική ευθεία, αφού μένουν δέκα στροφές για τη λήξη του μαραθωνίου. Η 20η αγωνιστική ξεκινά με πονηρό ματς.

Η Σταρτ υποδέχεται την Στρόμσγκοντσετ. Αν ψάξουμε τη θέση τους στον βαθμολογικό πίνακα, θα δούμε ότι οι γηπεδούχοι είναι στην 10η θέση με 22 βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι στην 3η με 34β. Η ψαλίδα δεν είναι τόσο μεγάλη στην πραγματικότητα. Η Σταρτ είναι ομάδα που φτάνει σχετικά εύκολα στο γκολ και την προηγούμενη αγωνιστική παραλίγο να ρίξει στο καναβάτσο την Ρόζενμποργκ. Στο γήπεδο της μετρά τρείς νίκες, τρεις ισοπαλίες, τρεις ήττες. Μάλιστα, εντός έχει να χάσει από τις 12 Ιουνίου! Η άμυνα της προβληματίζει βέβαια, αφού δέχεται σχεδόν δύο γκολ ανά αγώνα (1,8 συγκεκριμένα). Δεν θα αγωνιστεί ο Ματάισεν (στόπερ), ενώ προστέθηκε στο ρόστερ ο Ολουφινγιάνα. 

Η Στρόμσγκοντσετ ζορίζεται να βρει δίχτυα. Μάλιστα, στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις σημείωσε μόλις ένα γκολ κι αυτό εναντίον της Σόγκνταλ. Μέσα σε όλα, τραυματίστηκε ο αριστερός μπακ Χάμουντ. Εκτός και ο χαφ Όβεσταντ. Η προϊστορία από το 2009 και μετά, δίνει δύο νίκες στην Σταρτ και μία ισοπαλία. Πέρυσι οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν 6-0. Η Σταρτ παίζει καλύτερα εντός, ενώ η Στρόμσγκοντσετ δυσκολεύται μακριά από την έδρα της. Ο άσος, λοιπόν, αξίζει να επιλεχθεί και η απόδοση του ξεπερνά το 2,30. 

Σε ενδιαφέρει