Παραμένει πρώτη η Μόλντε, κακή σεζόν για τη Ρόζενμποργκ

Start

Σήμερα ολοκληρώνεται η 19η αγωνιστική της Tippeligaen με αρκετά παιχνίδια. Στα χθεσινά, η Οντ νίκησε τη Στρόμσγκοντσετ και έμεινε μόνη δεύτερη στο +4, ενώ η Βαλερένγκα στραβοπάτησε εντός έδρας παραχωρώντας ισοπαλία στη Σάρπσμποργκ.

Η πρωτοπόρος Μόλντε υποδέχεται τη Στάμπαεκ σ’ ένα ματς που επιβάλλεται η νίκη, καθώς πλέον νιώθει την ανάσα της δεύτερης Οντ εντονότερη (είναι στο -5). Γενικά, εντός έδρας η Μόλντε δεν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με ομάδες αντίστοιχης δυναμικότητας κι έχει σε εννέα παιχνίδια οκτώ νίκες και μια ισοπαλία. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στη λίγκα, άρα δικαιολογημένα είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Για τα προκριματικά του Europa ηττήθηκε εντός με 1-2 από την ουκρανική Ζόρια και αποκλείστηκε, αλλά ουσιαστικά αυτοκτόνησε, αφού έχασε δύο πέναλτι στο 87′ και στο 93′. Εκτός από κάποιους μακροχρόνια απόντες, θα λείψει και ο τιμωρημένος Γκουλμπράντσεν. H Στάμπαεκ με 22 βαθμούς βρίσκεται στη δέκατη θέση και φλερτάρει με τη ζώνη του υποβιβασμού (+4). Έσπασε με εμφατικό τρόπο ένα αρνητικό σερί χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (0-1-6), αφού νίκησε με 4-1 τη Ρόζενμποργκ σε ένα ματς που από το ημίχρονο ήταν στο 3-0. Εκτός έδρας έχει σκορ 2-0-6 και σε αυτά τα οκτώ ματς έχει δεχτεί 20 τέρματα. Αυτό σημαίνει ότι η εστία της παραβιάζεται πάνω από δύο φορές κατά Μ.Ο. ανά αγώνα. Δεν υπάρχει κάποια απουσία. Το over 2,5 εδώ έχει πολλές πιθανότητες αλλά προσφέρεται σε πολύ χαμηλές τιμές, γύρω στο 1,40 και δεν έχει αξία. Για τον άσο κάπου στο 1,25 ούτε καν λόγος. Θα περιμένω μπας και υπάρξει καμιά περίπτωση ανατροπής στο live.

Το δεύτερο ματς που θα μας απασχολήσει είναι το Ρόζενμποργκ – Σταρτ. Οι γηπεδούχοι μετά την ήττα από τη Μόλντε με 3-1 υπέστησαν δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα, αυτή τη φορά από τη Στάμπαεκ με 4-1. Ως εκ τούτου βρέθηκαν στην πέμπτη θέση με 30 βαθμούς στο -13 από την κορυφή. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και ο αποκλεισμός στο Europa από την τούρκικη Καραμπούκ. Το 0-0 του ματς στην Τουρκία ήταν προφανές πως δεν αποτελούσε σκορ ασφαλείας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε στην έδρα της Ρόζενμποργκ όπου το τελικό 1-1 την άφησε εκτός συνέχειας. Η εικόνα της στα εντός είναι καλή (5-1-2) αλλά τα 13 γκολ που έχει δεχτεί σε οκτώ ματς μάλλον είναι πολλά για ομάδα υψηλού επιπέδου. Εκτός αποστολής ο αρχηγός Ρεγκίνιουσεν και ο μεσοεπιθετικός Πέντερσεν. Η Σταρτ δεν είναι και στην καλύτερή της κατάσταση κι έχοντας συγκεντρώσει 22 βαθμούς βρίσκεται στην 9η θέση. Παρόλα αυτά κατάφερε και πήρε ισοπαλία στην έδρα της από τη Μόλντε με 1-1 σε ένα ματς που γλύτωσε πολλές φορές το γκολ καθαρά από αστοχία των φιλοξενούμενων. Εκτός έδρας έχει σκορ 3-1-5 και στα τελευταία της πέντε έχουν λήξει g/g. Δεν παίζει ο τραυματίας Μάτισεν και είναι αμφίβολος ο Βίχγιαμλσον. Θα ήθελα πολύ να ρισκάρω την ισοπαλία, αλλά δε μου γεμίζει το μάτι η Σταρτ τελευταία. Προτιμώ να πάω στα “σίγουρα” επιλέγοντας το g/g αν και με χαμηλή απόδοση.

Στα υπόλοιπα της ημέρας: Σόγκνταλ – Μπόντο Γκλιμτ, Σάντνες – Λίλεστρομ, Χάουγκεσουντ – Βίκινγκ.

Σε ενδιαφέρει