Μπορεί το διπλό ο Ατρόμητος

Μπορεί το διπλό ο Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος δοκιμάζεται στο Σαράγεβο της Βοσνίας κόντρα στην ομώνυμη ομάδα, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι Περιστεριώτες θέλουν επιτέλους να μπουν στους ομίλους μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και θα τα δώσουν όλα για να το πετύχουν. Στην Ελλάδα έχει καθιερωθεί ως μία από τις πέντε καλύτερες ομάδες τα τελευταία χρόνια και πάντα βρίσκεται στα πλέι οφ. Ο Γιώργος Παράσχος δήλωσε κατηγορηματικά πως η ομάδα του θα πάει για τη νίκη: «Θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε. Από εκεί πέρα και η ισοπαλία θα είναι καλό αποτέλεσμα. Δεν υποτιμάμε τον αντίπαλο. Είναι καλοί μεσοεπιθετικά και σίγουρα θα παίξουν ρόλο και οι καιρικές συνθήκες. Ενας στεγνός αγωνιστικός χώρος θα ευνοήσει την ομάδα μου» .Αποκτήθηκαν οι Κούρος (Πανιώνιος), Ενγκουέμ (Κισαμικός) και Γκορμπούνοφ, αλλά κανένας από αυτούς δεν προορίζεται για βασικός. Αντίθετα, κατευθείαν στην ενδεκάδα θα μπει ο Τάτος. Οι Παπαδόπουλος, Φωτάκης και Σηφάκης αποτελούν παρελθόν, αλλά μόνο πρώτος είναι σημαντική απώλεια. Ο τεχνικός του Ατρομήτου σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, κάτι που δοκίμασε στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό και του… έπιασε. Έτσι, ο Τσενάμο θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης και Φυτανίδης στο κέντρο της άμυνας, οι Γιαννούλης και Νάστος τα δύο μπακ χαφ, οι Πίτου Γκαρσία και Δημούτσος τα δύο αμυντικά χαφ, ο Μπρίτο σε ρόλο επιτελικού χαφ και προωθημένοι οι Ναπολεόνι και Καραμάνος. Σημαντική απουσία αυτή του Ούμπιντες, ενώ δύσκολα θα παίξει ο ανέτοιμος Τάτος.

Οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν το εις βάρος του 1-0 του πρώτου αγώνα με τη Χάουγκεσουντ, καθώς επικράτησαν με 3-1 μέσα στη Νορβηγία. Ήταν δίκαιη πρόκριση, αφού ήταν ανώτεροι και στο πρώτο ματς, αλλά έχασαν λόγω ατυχίας και αστοχίας. Πέρσι κατέκτησε το κύπελλο Βοσνίας, ενώ τερμάτισε στην τρίτη θέση με ελάχιστη διαφορά από την κορυφή. «Φιλοξενούμε μία ποιοτική ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Είναι καλά συντονισμένοι και παίζουν σε μία σκληρή λίγκα. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είναι το φαβορί, αλλά έχουμε και εμείς πιθανότητες», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Σαράγεβο, Ούσκουπλιτς. Οι Όκιτς και Βελκόσκι είναι οι δύο πιο ποιοτικοί παίκτες των γηπεδούχων στην επίθεση και θα δημιουργήσουν προβλήματα αν δεν προσεχθούν. Τιμωρημένος ο βασικός μπακ Μπερμπέροβιτς.

Εκτιμώ πως το διπλό έχει αξία. Ο Ατρόμητος ήταν εξαιρετικός στο ματς με τον Παναθηναϊκό και με τα τρία στόπερ που έχει πίσω, δεν θα περάσει… κουνούπι.

Σε ενδιαφέρει