Ήρεμοι και αποφασισμένοι

Ήρεμοι και αποφασισμένοι

Η Εθνική Νέων Ανδρών συνεχίζει τους… τελικούς. Μετά το κρίσιμο ματς με τη Σλοβενία, ακολουθεί αυτό με την Κροατία.

Τώρα δεν διακυβεύεται η πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά η τοποθέτηση μας στη θέση αυτών που θα διεκδικήσουν μετάλλιο. Αυτό φυσικά δεν πρέπει να είναι στο μυαλό των παικτών του Κώστα Μίσσα. Η Κροατία είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του Πανευρωπαϊκού Νέων. Σε εφτά αναμετρήσεις καταγράφει το εντυπωσιακό 6-1. Δεν ήταν στα ισχυρά φαβορί, όμως τώρα έχει μπει για τα καλά σε αυτά. “Κλειδί” στην πορεία της οι κατοχές. Αν και δεν είναι γρήγορη ομάδα, διαπρέπει σε αυτόν τον τομέα. Κατ’ επέκταση, παίρνει πολλές προσπάθειες για σουτ. Επίσης, αποδίδουν πολύ καλά στον τομέα των ριμπάουντ Καθώς έχουν μέσο 47,9 ανά αγώνα. Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμ ότι πέντε παίκτες κυμαίνονται στους 9-11 πόντους μέσο όρο και στα πολλά ψηλά κορμιά που διαθέτουν. 

Τι χρειάζεται η Εθνική μας για να περάσει στα ημιτελικά; Πρώτα απ’ όλα να μην έχει άγχος. Σίγουρα υπάρχει πίεση, ωστόσο είναι αναγκαίο να μπουν οι παίκτες στο παρκέ ήρεμοι και αποφασισμένοι. Μετά, να υπάρξει βοήθεια στον Μποχωρίδη στην οργάνωση του παιχνιδιού και να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα ο Διαμαντάκος. Η φθορά των ψηλών θα παίξει σημαντικό ρόλο. Γενικά, καλό είναι να εκμεταλλευτούμε την επιρρέπεια των Κροατών στα φάουλ. Υποπίπτουν σε 21,1 σε κάθε αγώνα.

Ο Κώστας Μίσσας περιμένει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και ίσως να δούμε πιο πολλά πρόσωπα στις κερκίδες. Χωρίς τον Παπαπέτρου και πάλι. Η προϊστορία μας δίνει προβάδισμα με 4-2 και τρεις σερί νικες. Στοιχηματικά, το διπλό της Ελλάδας είναι εφικτό, αλλά με χάντικαπ -1,5 η απόδοση ανεβαίνει. 

Συνθέσεις

Κροατία: Μπάσιτς, Μαρινέλι, Γκούλαμ, Μπόσνιακ, Ντέμο, Μάβρα, Μπρζόγια, Γκάμπριτς, Μπούντοβιτς, Μπάτσακ, Μάριτς, Ζγκάνεκ.

Ελλάδα: Μποχωρίδης, Λιάπης, Πουλιανίτης, Σπυριδονίδης, Χριστοδούλου, Σιολόγκας, Κουζέλογλου, Καμπερίδης, Αγραβάνης, Διαμαντάκος, Μαραγκός.

Σε ενδιαφέρει