Χωρίς Σπανούλη οι 16 του Κατσικάρη

span

Οι επιλογές του Φώτη Κατσικάρη για την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών εν όψει παγκοσμίου Ισπανίας (30/8-14/9), συνιστούν αλλαγή.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής κατέληξε σε 16αδα που βρίθει φρεσκάδας, νιάτων, φυσικά ταλέντου και ΝΒΑ. Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται οι Σπανούλης, Φώτσης. Όχι γιατί δεν μπορούσαν να προσφέρουν, αλλά για λόγους που εξήγησε ο ίδιος ο έλληνας τεχνικός. Για τον “V-Span” αποφασίστηκε, με βάση τα ιατρικά δεδομένα, να ξεκουραστεί φέτος. Για τον δεύτερο σημείωσε πως δεν μπορούσε να έχει τρεις παίκτες στη θέση που αγωνίζεται. Εκτός και οι Περπέρογλου, Σχορτσιανίτης. Ο πρώην κόουτς της Μπιλμπάο δήλωσε ότι ο φόργουορντ της Εφές αντιμετωπίζει προσωπικό πρόβλημα και ο “Σόφο” διεμήνυσε πως δεν νιώθει έτοιμος. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θα υποβληθεί σε επέμβαση σε αγκώνα.

Έτσι, λοιπόν, οι 16 του Κατσικάρη είναι παίκτες που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του (όπως είπε) αλλά και σε αυτήν την Ελλάδας. Όλοι μπορούν να παίξουν άμυνα, να τρέξουν στον αιφνιδιασμό, να βγάλουν ενέργεια στην επίθεση. Όπως φαίνεται οι ΝΒΑer Κουφός, Αντετοκούμπο, Καλάθης, ξεχωρίζουν. Οι 16 που θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία είναι: Αθηναίου (γκαρντ), Αντετοκούμπο (φόργουορντ), Βασιλειάδης (γκαρντ), Βουγιούκας (σέντερ), Γιάνκοβιτς (φόργουορντ), Ζήσης (γκαρντ), Καϊμακόγλου (φόργουορντ), Καλάθης (γκαρντ), Κουφός (σέντερ), Μάντζαρης (γκαρντ), Μπόγρης (σέντερ), Μπουρούσης (σέντερ), Παπανικολάου (φόργουορντ), Πρίντεζης (φόργουορντ), Σλούκας (γκαρντ), Τσαϊρέλης (φόργουορντ).

Αν και είναι νωρίς ακόμη, η τελική 12αδα για Ισπανία θα είναι: Αντετοκούμπο (φόργουορντ), Βασιλειάδης (γκαρντ), Βουγιούκας (σέντερ), Ζήσης (γκαρντ), Καϊμακόγλου (φόργουορντ), Καλάθης (γκαρντ), Κουφός (σέντερ), Μάντζαρης (γκαρντ), Μπουρούσης (σέντερ), Παπανικολάου (φόργουορντ), Πρίντεζης (φόργουορντ), Σλούκας (γκαρντ).

Σε ενδιαφέρει