Δεν χάνει από Ουγγαρία…

hellasu

Η Εθνική Νέων Ανδρών έκανε το καθήκον της απέναντι στη Λετονία και πήρε τους δύο βαθμούς. Απέναντι στην Ουγγαρία θέλει το 2/2 για να έρθει πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι Ούγγροι επικράτησαν 53-44 της Μ. Βρετανίας, αλλά δεν έπεισαν ότι μπορούν να πάνε μακριά. Σουτάρουν με χαμηλά ποσοστά εντός και εκτός πεδιάς, ενώ κάνουν και περισσότερα λάθη από την Εθνική μας. Το δυνατό τους σημείο φαίνεται να είναι τα επιθετικά ριμπάουντ, καθώς συμμετέχουν σχεδόν όλοι σε αυτό. Το πρόβλημα στην επίθεση εμφανές. Οι 53 πόντοι δείχνουν επιπολαιότητα και βεβιασμένες κινήσεις. 

Από κει και πέρα, η Ελλάδα υπερτερεί τόσο σε ποιότητα, όσο και ποσότητα. Κυρίως στους ψηλούς. Η Ουγγαρία δεν έχει παίκτη πάνω 2.05μ. και βασίζεται σε χαμηλά σχήματα. Συνεπώς, αν περάσουμε την μπάλα στους ψηλούς, κάνουμε σωστά μπλοκ άουτ και λειτουργήσει η περιφερειακή άμυνα πάμε για εύκολο άσο. 

Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα όσο περνά ο καιρός θα βρίσκουν ρυθμό. Χρειάζεται να μείνουν συγκεντρωμένοι και να ακολουθούν το πλάνο του προπονητή. Οι ατομικές ενέργειες έχουν περιορίσει το ξεδίπλωμα όλων των αρετών μας. Όσον αφορά τον Ιωάννη Παπαπέτρου, μετέβη στην Αθήνα για να συνεχίσει τη θεραπεία του.

Η προϊστορία δεν είναι μεγάλη, αλλά δίνει μόνο νίκες στην Ελλάδα. Σκορ 3-0 για τη χώρα με μέσο όρο διαφοράς στους 28 πόντους. Πάμε, λοιπόν, για άσο που δίνει 1,85. Από τις καλύτερες αποδόσεις. Στο σύνολο πάμε για πάνω από 129,5.

Συνθέσεις

Ελλάδα: Μποχωρίδης, Λιάπης, Πουλιανίτης, Σπυριδονίδης, Χριστοδούλου, Σιολόγκας, Κουζέλογλου, Καμπερίδης, Αγραβάνης, Διαμαντάκος, Μαραγκός.

Ουγγαρία: Μπάζσο, Μπαν, Σίμον, Σίνκοβιτς, Μπακ, Περλ, Βαράντι, Τσακβάρι, Τόροκ, Μπόγκναρ, Μόλναρ, Γκαραμβόλι

Σε ενδιαφέρει