Η κλήρωση της 1ης φάσης της Ευρωλίγκας 2014/15

pao fener

Πολύ δύσκολη για τον Παναθηναϊκό και σχετικά βατή για τον Ολυμπιακό, ήταν η κλήρωση της πρώτης φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας. Για δεύτερη σερί χρονιά, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα έρθει στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να βρίσκουν μπροστά τους και την Μπαρτσελόνα. Αναλυτικά η κλήρωση:

Α’ Όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Αναντολού Εφές (Τουρκία), Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία), Νίζνι (Ρωσία), Σάσαρι (Ιταλία), Ομάδα από προκριματικά.

Β’ Όμιλος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία), Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία), Τσεντεβίτα (Κροατία), Λιμόζ (Γαλλία).

Γ’ Όμιλος: Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία), Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), Τούροβ (Πολωνία).

Δ’ Όμιλος: Ολυμπιακός (Ελλάδα), Βαλένθια (Ισπανία), Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Νεπτούνας (Λιθουανία)

Με μια πρώτη ματιά, θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός έχει την δυσκολότερη κλήρωση που μπορούσε να του τύχει. Δεν είναι μόνο οι Μπαρτσελόνα και Φενέρ, αλλά και οι Αρμάνι και Μπάγερν, οι οποίες αναμένονται ακόμη καλύτερες από πέρσι.

Ούτε κι ο Ολυμπιακός θα έχει εύκολο έργο. Μπορεί να έχει αποφύγει τα μεγαθήρια, αλλά οι Βαλένθια, Λαμποράλ Κούτσα και Γαλατάσαράι, δεν αποτελούν αμελητέες ποσότητες.

Στον πρώτο όμιλο, οι Ρεάλ Μαδρίτης και Αναντολού Εφές αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν, ενώ στον δεύτερο, οι ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι και Μάλαγα δεν θα έχουν πρόβλημα να διακριθούν.

Σε ενδιαφέρει