Δεν άντεξε ο ΛεΜπρον και 1-0 για Σπερς

Δεν άντεξε ο ΛεΜπρον και 1-0 για Σπερς

Λίγο μετά το τέλος των τελικών των περιφερειών είχαμε επισημάνει δύο παράγοντες: Ομαδικότητα και ΛεΜπρον. Η πρεμιέρια των τελικών ΝΒΑ μας δικαίωσε. Η ομάδα νίκησε τον ΛεΜπρον, όταν αυτός είχε αποχωρήσει.

Δεν είναι υποτιμητικό αυτό για τους Σπερς. Ούτε για τους Χιτ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όσο ο “βασιλιάς” ήταν στο παρκέ, οι πρωταθλητές διεκδικούσαν το “μπρέικ”. Από τη στιγμή που το πόδι του δεν άντεξε, η ομαδικότητα των Τεξανών υπερίσχυσε. Ακόμη και της αφόρητης ζέστης λόγω βλάβης στο σύστημα κλιματισμού του γηπέδου. Προβληματισμένοι πρέπει να είναι και οι δύο. Ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.

Το Μαϊάμι είχε σε καλή βραδιά τους Άλεν (16π. 3ρ. 3ασ. 5κλ.) Γουέιντ (19π. 3ρ.), Μπος (18π. 9ρ.), όμως όχι εκεί που η κατάσταση “έκαιγε”. Ο Σποέλστρα και το σύνολο του θα ζήσει και πεθάνει από την απόδοση του ΛεΜπρον. Όταν βρίσκει ρυθμό δεν ανακόπτεται. Ωστόσο, πρέπει και οι άλλοι να μπορούν να τον ακολουθήσουν. Αν δεν γίνει, τότε το θρι πιτ απομακρύνεται.

Το Σαν Αντόνιο εμφάνισε το σήμα κατατεθέν του. Δηλαδή, το “ένας για όλους και όλοι για έναν”. Τη διαφορά δεν την έκαναν μόνο οι τρεις μεγάλοι, αλλά και οι Μπορίς Ντιό (2π. 10ρ. 6ασ.), Ντάνι Γκριν (13π. 3/7τρ.). Παρ’ όλα αυτά, όταν ένας παίκτης, όσο καλός κι αν είναι, τους απειλεί με νοκ άουτ, τότε κάτι λάθος συμβαίνει στην αμυντική λειτουργία. 

Συνεπώς, η ζυγαριά συνεχίζει να κάθεται στη μέση με λίγο βάρος παραπάνω στους Χιτ. Γιατί; Διότι ο ΛεΜπρον έχει την ικανότητα να ανεβάσει τόσο ψηλά όσο χρειάζεται τους μεγάλους συμπαίκτες του. 

Σε ενδιαφέρει