Πρωταθλητής ξανά

Πρωταθλητής ξανά

Ο Παναθηναϊκός είναι ξανά ο πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ, καθώς επικράτησε στον πέμπτο τελικό του Ολυμπιακού με 82-71. Οι “πράσινοι” ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς και προηγήθηκαν ακόμη και με πάνω από 20 πόντους διαφορά. Το ένστικτο της μεγάλης ομάδας λειτούργησε στον Ολυμπιακό, καθώς περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, μείωσε στους έξι πόντους. Όμως, ο ΠΑΟ βρήκε καλάθια στις επόμενες επιθέσεις του, σε αντίθεση με τους Πειραιώτες. Για ένα ακόμη παιχνίδι, ο Βασίλης Σπανούλης ήταν “ανύπαρκτος” και αυτή είναι η πραγματική αιτία που ο Ολυμπιακός δεν πήρε το πρωτάθλημα, καθώς ακόμη και τώρα πιστεύω οτι διαθέτει καλύτερη ομάδα από τον φετινό Παναθηναϊκό. Αυτό ήταν το 34ο πρωτάθλημα στην ιστορία του “τριφυλλιού”, που είναι σίγουρα ο βασιλιάς του ελληνικού μπάσκετ. Οι Ματσιούλις με 15, Διαμαντίδης με 11 (7 ασίστ) και Φώτσης με 10, ήταν οι κορυφαίοι των πρωταθλητών. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ράιτ, που έδωσε πολύτιμες βοήθειες σε κρίσιμα σημεία. Ο Λοτζέσκι με 17 πόντους, αλλά και οι Ντάνστον, Πρίντεζης και Κόλινς, πάλεψαν για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν κατάφεραν αυτό που ήθελαν.

Συνοπτικά, αν δούμε όλη τη σειρά των τελικών, θα λέγαμε πως ο λόγος για τον οποίο πήρε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός ήταν η συσπείρωσή του σε όλους τους τομείς, η διαιτητική εύνοια όταν την χρειάστηκε, η “απουσία” του Σπανούλη και ο συνεχής εκνευρισμός του Μπαρτζώκα. Ο Παναθηναϊκός είχε τα ατού του (Λάσμε, Διαμαντίδη, Μασιούλις) σε σχετικά καλή κατάσταση στους τελικούς και παίζοντας την γνωστή του άμυνα, κατάφερε να πάρει το τρόπαιο.

Όσο για τις διοικήσεις των δύο ομάδων, πρωτευόντος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και δευτερευόντος των αδερφών Αγγελόπουλων, είναι για να ντρεπόμαστε ως ελληνικό μπάσκετ.

Σε ενδιαφέρει