Τελικοί Α1: Θα έχουμε φινάλε στο ΣΕΦ ή break στο break;

ECDFDCBCBBE

Στο ΟΑΚΑ έγινε αυτό που όλοι λίγο πολύ περιμέναμε. Η αφλογιστία του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε, ο περίφημος “νόμος του ΟΑΚΑ” παραβιάστηκε και οι “ερυθρόλευκοι” έφυγαν με το break μετά από πολλά χρόνια πετώντας ταυτόχρονα από πάνω τους τη ρετσινιά του κόμπλεξ. Ωστόσο λίγο έλειψε να το πάρει το ματς ο Παναθηναϊκός και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις τότε θα μιλούσαμε για άλλη μια μεγάλη ανατροπή.

Τί γίνεται λοιπόν απόψε στο ΣΕΦ; Ο Μπαρτζώκας τόνισε πως δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα και κράτησε χαμηλά τους τόνους. Οι Πειραιώτες δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να γυρίσουν και πάλι στο ΟΑΚΑ και θα κάνουν τα πάντα για να πανηγυρίσουν από σήμερα τον τίτλο. Οδηγός τους το δεύτερο ματς της σειράς όπου επικράτησαν με σχετική ευκολία βγάζοντας ενέργεια στο παρκέ κι αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Ένα δεδομένο που έχει προσφέρει το αβαντάζ στον Ολυμπιακό είναι πως έχει μεγαλύτερο πλουραλισμό στο σκοράρισμα και παίρνει πόντους από περισσότερους παίχτες σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που παίρνει επιθετικές λύσεις κυρίως από τους Ματσιούλις, Λάσμε και Διαμαντίδη. Μεγάλο πλήγμα για τους “πράσινους” έχει αποτελέσει ο φετινός αφανισμός του περσινού καλού Ούκιτς κι έτσι ο “Μήτσος” έχει μείνει σχεδόν μόνος στην περιφέρεια. Ο Κάρι είναι εμφανώς αλλαγμένος μετά την αποχώρηση του Πεδουλάκη και ο Ράιτ πέραν ελαχίστων εξάρσεων μοιάζει πολύ λίγος. Οι φίλαθλοι του τριφυλλιού έδωσαν το παρόν στη χθεσινή προπόνηση κι έδειξαν πως είναι πλάι στην ομάδα ακόμα και στις δύσκολες στιγμές παροτρύνοντας του παίχτες να τα δώσουν όλα απόψε. Για να κερδίσει ο Παναθηναϊκός εκτιμώ πως πρέπει να κρατήσει τους περσινούς πρωταθλητές Ευρώπης κάτω από τους 70 πόντους και να βρει τον καλό του εαυτό έξω από τα 6,75. Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερα δύσκολο γιατί στο φαληρικό στάδιο ο Σπανούλης και η παρέα του βρίσκουν ρυθμό και μπορούν να παρασύρουν κάθε αντίπαλο.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα λείψουν παρατράγουδα παρόμοια με τα μεσοβδόμαδα, πως θα κυλήσει ομάλά επιτέλους ένας τελικός μεταξύ των “αιωνίων” και θα δούμε επιτέλους μπάσκετ. Στοιχηματικά η καθαρή νίκη του Ολυμπιακού προσφέρεται σε πολύ χαμηλές τιμές της τάξης του 1,20-1,25 και δεν έχει φυσικά καμία αξία. Έχω τονίσει ότι τα χάντικαπς δεν είναι η αγαπημένη μου αγορά αλλά πιστεύω πως οι “ερυθρόλευκοι” μπορούν να καλύψουν μια διαφορά 6-7 πόντων. Για περισσότερους δεν το συζητάμε γιατί αποτελεί μεγάλο ρίσκο. Στο σύνολο πόντων θα κινηθούμε στο under 144,5.

Σε ενδιαφέρει