Δύσκολες αποστολές για τους πρωτοπόρους

ronaldinho

Ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια περιλαμβάνει η σημερινή αγωνιστική του πρωταθλήματος Βραζιλίας. Στο σημαντικότερο εξ’ αυτών, η Κορίνθιανς υποδέχεται την Κρουζέιρο. Οι γηπεδούχοι στηρίζονται στην άμυνά τους και δεν είναι τυχαίο πως έχουν το χαμηλότερο παθητικό του πρωταθλήματος. Βέβαια, την προηγούμενη αγωνιστική δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να βάλουν τέσσερα γκολ στην Ρεσίφε και να πετύχουν την πιο ευρεία νίκη τους ως τώρα. Με νίκη σήμερα θα πλησιάσουν πολύ τις κορυφαίες θέσεις του πρωταθλήματος και θα δείξουν πως είναι έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν. Η Κρουζέιρο προηγείται στο πρωτάθλημα και μοναδικό της στόχο έχει την κατάκτηση του τίτλου. Έχει την καλύτερη επίθεση στη λίγκα με 15 γκολ, όμως πίσω έχει πρόβλημα, αφού έχει δεχτεί εννέα τέρματα. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι δείχνουν ανεβασμένοι μετά τον αποκλεισμό τους από το Κόπα Λιμπερταδόρες και με στραμμένη την προσοχή μόνο στο πρωτάθλημα, επικράτησαν εύκολα της Ιντερνασιονάλ την προηγούμενη αγωνιστική. Για την Κορίνθιανς έμειναν εκτός οι Ζούλιο Σέζαρ (ΤΕ),Φερνάντεζ (ΤΕ) και Ραμίρεζ (ΜΕ). Από πλευράς φιλοξενούμενων δεν θα αγωνιστούν οι Έλμπερ (ΜΕ, 0/0), Ράφαελ (ΤΕ, 0/0), Ντεντέ (ΑΜ, 2/0) και ο πρώτος της σκόρερ, Μορένο (ΕΠ, 5/5).

Σπουδαίο παιχνίδι θα είναι και το Ατλέτικο Μινέιρο – Φλουμινένσε. Οι πολλές απουσίες έχουν λυγίσει την Ατλέτικο, η οποία έχει υποχωρήσει στην 9η θέση της βαθμολογίας, μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Κρισιούμα. Και σήμερα, η ομάδα του Ροναλντίνιο θα έχει πολλές απουσίες, μία εξ’ αυτών θα είναι ο Βραζιλιάνος σταρ. Εκτός έμειναν οι Μποτέλιο (ΑΜ-ΜΕ, 0/0), Έρον (ΑΜ, 0/0), Ρότσα (ΑΜ, 0/0), Ρεβέρ (ΑΜ, 3/1), Καντίντο (ΑΜ, 0/0), Λούαν (ΜΕ, 0/0), και ο Ριτσάρλισον (ΑΜ, 0/0). Οι Ζο (ΕΠ, 2/0), Βίκτορ (ΤΕ, 5/-) και Οταμέντι (ΑΜ, 5/0) είναι με τις εθνικές τους ομάδες.Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέσα στην δύσκολη έδρα της Μπαϊα και έδειξαν πως φέτος θα είναι σκληρό καρύδι. Έχει βάλει 13 γκολ και έχει δεχτεί μόλις πέντε, δείχνοντας πως είναι καλή τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά.Δεν θα αγωνιστούν οι Μίκαελ (ΕΠ, 0/0), Εουζέμπιο (ΑΜ, 0/0), Ελίβελτον (ΑΜ, 6/0), Φρεντ (ΕΠ, 5/2), Καβαλιέρι (ΤΕ, 5/-) και Βάγκνερ (ΜΕ, 6/2).
Στα υπόλοιπα έχουμε: Ατλέτικο Παραναένσε – Σάο Πάουλο, Ιντερνασιονάλ – Σαπεκοένσε, Γκοϊάς – Βιτόρια Μπαϊα, Σπορτ Ρεσίφε – Γκρέμιο, Παλμέιρας – Μποταφόγκο και Κρισιούμα – Κοριτίμπα.

Σε ενδιαφέρει