Θέλει νίκη η Γκοϊάς, με απουσίες και πάλι η Μινέιρο

vic

Οι Κρουζέιρο και Γκρέμιο εκμεταλλεύτηκαν το στραβοπάτημα της Ιντεπεντιέντε κι έπιασαν την κορυφή. Το ίδιο καλείται να κάνει απόψε η Γκοϊάς φιλοξενώντας τη Σάντος. Οι γηπεδούχοι έχουν στηριχθεί στην πολύ καλή τους άμυνα στο ξεκίνημα της σεζόν, καθώς στα πέντε μέχρι τώρα παιχνίδια τους έχουν δεχτεί μόλις δύο τέρματα κι αυτά σε ένα ματς. Αυτό σημαίνει ότι κράτησαν ανέπαφη την εστία τους σε τέσσερα παιχνίδια. Στην έδρα τους έχουν κάνει το δύο στα δύο, με το τελευταίο από αυτά το 2-0 κόντρα στη Μποταφόγκο. Απόντες από τη σημερινή αναμέτρηση θα είναι οι Πάουλο και Λούκας. Αντιθέτως η Σάντος, παρόλο που εκτός έδρας έχει πάρει μια νίκη και μια ισοπαλία, στην έδρα της τα έχει θαλασσώσει με δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Η ήττα προήλθε τη Δευτέρα από την Ατλέτικο Μινέιρο με 1-2 και έσπειρε την απογοήτευση. Δεν παίζουν οι Ντρασένα, Ενρίκε, Ρίλντο και Τιάγκο Ριμπέιρο. Προβλέπω πολύ κλειστό ματς με σκληροτράχηλες άμυνες. Οπότε θα πάμε με το under 2,5.

Στο Αλμπέρτο Ολιβέιρα υποδέχεται την Ατλέτικο Μινέιρο η Βιτόρια Μπαΐα, η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο. Έχει μόλις μία νίκη σε πέντε ματς, ενώ μπροστά στο κοινό της έχει μια ήττα και μια ισοπαλία. Στην τελευταία της εμφάνιση έχασε με 0-1 από την Παλμέιρας με αποτέλεσμα να μείνει στους πέντε βαθμούς και τη 15η θέση. Με μοναδική απουσία τον Εσκουδέρο θα αντιμετωπίσει την ομάδα των απουσιών. Η Μινέιρο μοιάζει με νοσοκομείο αφού πέρα από τον τιμωρημένο Βίκτορ και τους διεθνείς Οταμέντι και Ζο, θα λείψουν και οι τραυματίες Μποτέλιο, Έρον, Ρότσα, Καντίντο, Λούαν, Ριτσάρλισον και για άλλη μια φορά ο Ροναλντίνιο. Παρά τις απουσίες της όμως έχει κατορθώσει να πάρει σπουδαίες νίκες στις τελευταίες δύο αγωνιστικές με 2-1 κόντρα στην πρωταθλήτρια Κρουζέιρο και 1-2 επί της Σάντος. Έτσι κατά κάποιο τρόπο επούλωσε τις πληγές από τους τρεις πρώτους αγώνες (δύο ήττες και μια ισοπαλία) φτάνοντας στους εφτά βαθμούς. Τον πρώτο λόγο εδώ έχει η ισοπαλία και αν γείρουμε προς τα κάπου τότε αυτός θα είναι ο άσος.

Την ευκαιρία να φτάσει στο -1 από την κορυφή έχει η Παλμέιρας με νίκη υποδεχόμενη την Φιγκεϊρένσε. Οι γηπεδούχοι στα πέντε μέχρι τώρα παιχνίδια τους έχουν τρεις νίκες και δύο ήττες. Συγκεκριμένα στην έδρα τους έχουν μια νίκη και μια ήττα. Η νίκη ήρθε απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της Γκοϊάς με 2-0. Τελευταία τους εμφάνιση ήταν η εκτός έδρας νίκη απέναντι στη Βιτόρια Μπαΐα με 0-1. Πολύ σημαντική η απουσία του διεθνούς Βαλδίβια ενώ το παζλ των απουσιών συμπληρώνουν οι τραυματίες Φράνκα και Μπρούνο Ολιβέιρα. Η Φιγκεϊρένσε έβαλε τέλος στο πολύ κακό σερί της από την αρχή της σεζόν (τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς) με τη σπουδάια νίκη μέσα στο Σάο Πάολο απέναντι στην Κορίνθιανς με 0-1. Σε γενικές γραμμές όμως η άμυνά της μοιάζει με χωνί, αφού έχει ήδη δεχτεί οχτώ γκολ, ενώ έχει σκοράρει μόλις ένα. Λογικά θα είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή. Μοναδική απουσία ο τιμωρημένος Ραούλ. Ο άσος είναι πολύ ισχυρός αλλά δεν έχει μεγάλη αξία, ειδικά με την απουσία του Βαλδίβια.

Σε ενδιαφέρει