Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης: Ο τίτλος κρίνεται στο Καμπ Νου

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης: Ο τίτλος κρίνεται στο Καμπ Νου

Τρία παιχνίδια διεξάγονται σήμερα για το ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με τίποτα άλλο, όταν υπάρχει ο τελικός πρωταθλήματος, Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης στο Καμπ Νου. Τόσο πολλές μαζικές “αυτοκτονίες”, όσες έγιναν στην φετινή Primera Division, δεν είχαμε ούτε από τις Σουλιώτισσες στον χορό του Ζαλόγγου. Τόσο η Ατλέτικο, όσο και η Μπαρτσελόνα, θα μπορούσαν  να έχουν πανηγυρίσει τον τίτλο από την προηγούμενη αγωνιστική, αν κέρδιζαν τα σχετικά εύκολα ματς που είχαν στις τελευταίες αγωνιστικές. Η Ατλέτικο έχασε από την Λεβάντε και στη συνέχεια δεν κατάφερε να κερδίσει την Μάλαγα μέσα στο Βιθέντε Καλντερόν. Χαραγμένη στη μνήμη των “ροχιμπλάνκος” θα μείνει η απόκρουση του Καμπαγέρο στο σουτ του Αντριάν, καθώς αν η μπάλα πήγαινε μέσα, η ομάδα του Σιμεόνε θα ήταν πρωταθλήτρια. Η Μπαρτσελόνα έφερε Χ στην έδρα της με την Λεβάντε και στη συνέχεια έμεινε στο 0-0 και κόντρα στην Έλτσε. Τραγικό θύμα της ιστορίας είναι φυσικά και η Ρεάλ, η οποία έφερε Χ με τις Βαγιαδολίδ και Βαλένθια, ενώ έχασε και από την Θέλτα, μένοντας ουσιαστικά εκτός πρωταθλήματος.

Η Μπαρτσελόνα θέλει μόνο νίκη για να κατακτήσει τον τίτλο. Για να την πετύχει θα πρέπει να δείξει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που έδειξε στα τελευταία ματς. Η Ατλέτικο θα παίξει κλειστά και η Μπάρτσα δεν κατάφερε να διασπάσει πολύ χειρότερες άμυνες από αυτήν της ομάδας του Σιμεόνε. Σε φυσική κατάσταση, υπερέχει σίγουρα η Ατλέτικο, όμως οι παίκτες της έχουν στο μυαλό τους και τον τελικό του Champions League με την Ρεάλ. Η απογοήτευση από τις γκέλες θα βαραίνει σίγουρα περισσότερο τα πόδια των φιλοξενούμενων, αφού οι γηπεδούχοι, ανέλπιστα βρέθηκαν με την τύχη στα πόδια τους, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι δύο αντίπαλοι έχουν δώσει πέντε παιχνίδια φέτος, από τα οποία τα τέσσερα έληξαν ισόπαλα και το ένα κέρδισε η Ατλέτικο. Μόνο ο Βαλντές θα απουσιάσει για τους Καταλανούς, ενώ επιστρέφουν στην ενδεκάδα οι Πικέ, Άλμπα και Νεϊμάρ. Χωρίς απουσίες και η Ατλέτικο, αφού επιστρέφουν οι Ντιέγκο Κόστα, Γκοδίν και Κρ. Ροντρίγκεζ. Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε πως ο Ντιέγκο Κόστα δεν έχει σκοράρει ακόμη εναντίον της Μπαρτσελόνα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπαρτσελόνα: Πίντο – Αλβες, Πικέ, Μασεράνο, Αλμπα (Αντριάνο) – Τσάβι (Πέδρο), Μπουσκέτς, Φάμπρεγας – Αλ. Σάντσες, Μέσι, Ινιέστα.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά – Χουανφράν, Μιράντα, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς – Κόκε, Γκάμπι, Τιάγκο, Αρντά Τουράν – Βίγια, Ντ. Κόστα.

Σε ενδιαφέρει