Φουλ του άσου

pleiof

Το μπάσκετ, παγκοσμίως, έχει κάτι από τη δομή του θεάτρου. Τι εννοώ; Χωρίζεται σε δύο πράξεις. Την 1η, κανονική περίοδος και τη 2η, πλέι οφ. Τώρα ανεβαίνει η 2η και περιμένουμε το φινάλε. Δράμα; Κωμωδία; Θα δείξει.

Το στοιχηματικό ενδιαφέρον ανεβαίνει και η πρώτη εκτίμηση, μακροπρόθεσμη, εύκολη, είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει προβάδισμα για τον τίτλο. Διαθέτει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας και φαίνεται ότι έχει πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού. Πριν φτάσουμε όμως στο τέρμα, ας δούμε το πρώτο μέρος των πλέι οφ.

Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Πάτρας. Προφανώς πάμε για 2-0. Η διαφορά στο ρόστερ είναι τεράστια και οι Αχαιοί πάνε για δύο αξιοπρεπείς εμφανίσεις. Οι “πράσινοι” είχαν 2/2 στην κανονική διάρκεια. Στο ΟΑΚΑ είναι αήττητοι και σκοράρουν 80,0 πόντους, ενώ δέχονται μόλις 61,7. Οι αντίπαλοι τελείωσαν με 5-8 στα εκτός και 70,0 πόντους ενεργητικό. Στους 76,7 το παθητικό. Ο άσος με χάντικαπ +22,5 και όβερ 146 αξίζει.

Ο Ολυμπιακός βρίσκει τον Άρη και δεν περιμένουμε κάτι άλλο από “σκούπισμα”. Ο “αυτοκράτορας” έχει να κερδίσει στο ΣΕΦ από τις 26 Νοεμβρίου 2006! Οι “ερυθρόλευκοι” προηγούνται 13-0 και ο άσος θεωρείται δεδομένος. Φέτος, νίκησε 93-61 στο Φάληρο. Ο Άρης σημειώνει μόλις 68,3 πόντους εκτός. Συνεπώς, άσος με +21,5 για τον Ολυμπιακό και όβερ 145,5.

Από τα άλλα δύο ζευγάρια ξεχωρίζει το ΠΑΟΚ-ΑΕΝΚ. Οι νεοφώτιστοι πάνε χωρίς άγχος και απειλούν. Διαθέτουν αξιόλογο σύνολο, με συνδυασμό έμπειρων και νέων παικτών. Ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί, μια και στην Πυλαία έχει 10-3. Παρ’ όλα αυτά, δυσκολεύτηκε να κερδίσει στην κανονική διάρκεια. Έτσι, επιλέγουμε άσο κάτω από 7,5 πόντους. Όβερ 149,5.

Τέλος, το Πανιώνιος-ΚΑΟ Δράμας. Οι Δραμινοί έχουν την 4η καλύτερη επίθεση με 77,04 πόντους και 5-8 μακριά από το γήπεδο τους. Οι “κυανέρυθροι” παίζουν καλύτερα στη Νέα Σμύρνη, αλλά οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύσκολα στο ματς της ρέγκιουλαρ σίζον. Ο άσος στο -9,5 και το under 149,5 εφικτά.

Σε ενδιαφέρει