Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα

Εδώ που έχει φτάσει η γηπεδούχος πρέπει να... χτυπήσει και αυτό το ματς.
Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα

Η Βιγιαρεάλ υποδέχεται Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της 30ης (εμβόλιμης) αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Δύσκολα τα πράγματα για το «κίτρινο υποβρύχιο», το οποίο είναι αναγκασμένο να κυνηγήσει βαθμούς ακόμα και σε αυτό το πολύ απαιτητικό ματς απέναντι στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας.

Τα προγνωστικά μου

22:30 | Bιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα | HT X | 2,40

Aνάλυση

Δύο πρόσωπα παρουσίασε στην έδρα της Θέλτα το περασμένο Σάββατο η Βιγιαρεάλ, γνωρίζοντας εν τέλει οδυνηρή ήττα με 3-2! Το «κίτρινο υποβρύχιο» μπήκε… φορτσάτο με την έναρξη και μέχρι το 15′ είχε ήδη σκοράρει δύο φορές με γκολ των Εκαμπί και Αλφόνσο. Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι ισορρόπησε και οι δύο ομάδες είχαν πάνω κάτω τις ίδιες ευκαιρίες, όμως οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποτελεσματικοί, αφού στο 50′ μείωσαν με γκολ του Άσπας, στο 71′ ισοφάρισε ο Γκόμεζ και ήρθε στο 86′ ξανά ο Άσπας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι να χαρίσει το τρίποντο στη Θέλτα. Έτσι, με αυτήν την ήττα, η ομάδα του Καγέχα παρέμεινε πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, όμως έδωσε την ευκαιρία στην αντίπαλό της να τη φτάσει στο -1 και πλέον η μάχη για την παραμονή θα είναι μεγάλη μέχρι το τέλος. Αυτή η εξέλιξη κάνει μεγαλύτερη την ανάγκη για βαθμούς απέναντι στην πρωτοπόρο και αυτό μόνο εύκολο δε θα είναι. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει ο Φούνες Μόρι στο κέντρο της άμυνας, όπως και ο Μάριο στο δεξί άκρο αυτής. Αντιθέτως, εκτός θα μείνουν οι τραυματίες Σοριάνο, Τριγκέρος, Μιγκελόν και Φουέγο, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μορένο και Χάουμε Κόστα. Τσουκουέζε και Εκαμπί θα παλέψουν για μία θέση στην επίθεση δίπλα στον Κάρλος Μπάκα.

Από την άλλη μεριά, η Μπαρτσελόνα όσο υπάρχει ο Λιονέλ Μέσι δεν έχει να φοβάται τίποτα. Ο Αργεντινός σταρ με δύο προσωπικά του τέρματα (71′, 89′) έδωσε τη νίκη στην ομάδα του απέναντι στην Εσπανιόλ στο σαββατιάτικο ντέρμπι της Καταλονίας. Έτσι, το σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε παρέμεινε στην κορυφή και το +10 από την δεύτερη Ατλέτικο και πλέον μόνο με… χαρακίρι θα χάσει τον φετινό τίτλο. Φυσικά, το βάρος πλέον θα πέσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου σε 10 μέρες ακολουθεί ο πρώτος μεγάλος αγώνας για τα προημιτελικά της διοργάνωσης κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ». Στο αγωνιστικό μέρος, ο Μέσι αν και έχει χτυπήσει στο πέλμα αναμένεται να ξεκινήσει βασικός, ενώ οι Σεμέδο και Λενγκλέ θα μείνουν στον πάγκο και τη θέση τους στην τετράδα της άμυνας θα πάρουν οι Σέρτζι Ρομπέρτο και Σάμουελ Ουμτιτί. Εκτός θα μείνουν οι τραυματίες Ραφίνια και Ντεμπελέ.

Πιθανές ενδεκάδες

Βιγιαρεάλ
(3-5-2)

Ασένχο
Γκονζάλες
Μόρι
Ρουίς
Γκασπάε
Ιμπόρα
Καθόρλα
Κάσερες
Πεντράθα
Μπάκα
Τσουκουέζε

Μπαρτσελόνα
(4-3-3)

Τερ Στέγκεν
Άλμπα
Ουμτιτί
Πικέ
Ρομπέρτο
Άρθουρ
Μπουσκέτς
Βιδάλ
Μάλκομ
Σουάρες
Μέσι

Εκτίμηση

Όσο και αν καίγεται η Βιγιαρεάλ, η αποστολή της είναι εξαιρετικά δύσκολη. Δεν την εμπιστεύομαι για κόντρα, όμως θεωρώ ότι μέχρι το ημίχρονο μπορεί να τη βγάλει… καθαρή. ΗΤ Χ

Σε ενδιαφέρει