Ντόρτμουντ – Βόλφσμπουργκ

Όλα τα ματς της Ντόρτμουντ για τις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές, μοιάζουν με τελικοί. Η Βόλφσμπουργκ έχει ελπίδες ακόμη και για την τετράδα.
dortmund wolfsburg

Το σπουδαιότερο παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής στην Bundesliga είναι αυτό μεταξύ της Ντόρτμουντ και της Βόλφσμπουργκ. Η Μπορούσια είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 60 πόντους, όσους ακριβώς έχει και η Μπάγερν. Οπότε, δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για γκέλες, ιδιαίτερα τώρα που δεν υπάρχει και η δικαιολογία των ευρωπαϊκών αγώνων. Η Βόλφσμπουργκ παίζει επιθετικά, βγάζει καλό πρόσωπο και βαθμολογικά, δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα οτι μπορεί να “χτυπήσει” την τέταρτη θέση.

Τα προγνωστικά μου

16:30 | Ντόρτμουντ – Βόλφσμπουργκ | 1 & Under 4,5 | 1,95

Ανάλυση

Παρελθόν πλέον για την Ντόρτμουντ το Champions League, αφού ήταν εμφανώς κατώτερη από την Τότεναμ και δίκαια αποκλείστηκε. Τώρα, μόνος στόχος η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι “κίτρινοι” είχαν μια αρκετά μεγάλη διαφορά από τη Μπάγερν μεσούσης της σεζόν, όμως έκαναν συνεχόμενες κακές εμφανίσεις και την απώλεσαν. Μάλιστα, βρέθηκαν και πίσω από τη Μπάγερν, αλλά πλέον το πρωτάθλημα είναι σαν να ξεκινάει από την αρχή.

Στην έδρα της, είναι μακράν η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, με έντεκα νίκες και δύο ισοπαλίες σε δεκατρία ματς. Στο τελευταίο της παιχνίδι, πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη επί της Χέρτα στο Βερολίνο, όχι μόνο για τους τρεις πόντους, αλλά και για την ψυχολογία της. Το γκολ του Ρόις στο 92′ έδειξε πως η Ντόρτμουντ είναι αποφασισμένη να τα δώσει όλα για τον τίτλο. 

Οι Πίστσεκ και Φίλιπ είναι εκτός για τον αγώνα με τη Βόλφσμπουργκ, ενώ ο τεχνικός της ομάδας σκέφτεται να παρατάξει μοναδικό προωθημένο τον Πάκο Αλκάθερ και πίσω του σε τετράδα, τους Γκερέιρο, Ρόις, Γκέτσε και Σάντσο.

Η Βόλφσμπουργκ κάνει μια αρκετά καλή χρονιά και αν είχε αξιοποιήσει περισσότερο την έδρα της, μπορεί να ήταν και στην τετράδα. Μακριά από το γήπεδό της έχει επτά νίκες σε δεκατρία ματς, λιγότερες μόνο από την Μπάγερν.

Πάντως, αυτή τη στιγμή είναι στην 7η θέση και αν τελείωνε σήμερα το πρωτάθλημα δεν θα έβγαινε ούτε Ευρώπη. Με δεδομένο όμως πως η 4η Γκλάντμπαχ έχει μόλις πέντε περισσότερους πόντους, τίποτα δεν έχει κριθεί για την ευρωπαϊκή έξοδο, είτε στο Europa League, είτε στο Champions League.

Με παίκτες όπως οι Μεχμέντι, Άρνολντ και Γκιλαβογκί από τη μέση και μπροστά, σπάνια μένει χωρίς τέρμα στα παιχνίδια της, αλλά συνήθως δέχεται κιόλας. Για σήμερα δεν θα παίξει ο Καμάτσο, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Τζίντσεκ και Αζαουϊ.

Πιθανές ενδεκάδες

Ντόρτμουντ

(4-1-4-1)

Μπίρκι

Ντιαλό

Ζαγκαντού

Ακαντζί

Βολφ

Βίτσελ

Σάντσο

Γκέτσε

Ρόις

Γκερέιρο

Πάκο Αλκάθερ

Βόλφσμπουργκ

(4-3-3)

Κάστελς

Ρουσιγιόν

Μπρουκς

Νοτς

Γουίλιαμ

Άρνολντ

Γκιλαβογκί

Γκέρχαρντ

Μεχμέντι

Βέγκχορστ

Στέφεν

Εκτίμηση

Η Ντόρτμουντ δεν χάνει εύκολα βαθμούς μέσα στην έδρα της. Όμως, οι παίκτες θα είναι αγχωμένοι και παράλληλα προσεκτικοί στην άμυνα. Θα πάω με τον άσο σε συνδυασμό με το Under 4,5, το οποίο πληρώνει κοντά στο δύο.

Σε ενδιαφέρει