Χιρόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο

Με την αναμέτρηση ανάμεσα στη Χιρόνα και την Αθλέτικ Μπιλμπάο ανοίγει η αυλαία της 29ης αγωνιστικής της Πριμέρα.
Girona athleticbilbao

Ανοίγει το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Η Χιρόνα φιλοξενεί την Αθλέτικ Μπιλμπάο με τις δύο ομάδες να χωρίζουν μόλις τρεις βαθμοί.

Τα προγνωστικά μου

22:00 | Χιρόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο | 2 | 2,80

Ανάλυση

Ναι, πλέον η Χιρόνα είναι σε θέση ισχύος σε ό,τι αφορά τη μάχη της παραμονής στην κατηγορία. Στα τελευταία 5 ματς κατάφερε να συνδυάσει το καλό ποδόσφαιρο με τους βαθμούς (10) και με τις 3 νίκες που πήρε όλες εκτός έδρας, μία εκ των οποίων επί της Ρεάλ, έχει μια πάρει καλή διαφορά 9 βαθμών από τη ζώνη που μπορεί αυτή τη στιγμή να χαρακτηριστεί μέχρι και ασφαλείας. Στο τελευταίο της ματς, επικράτησε εκτός έδρας της Λεγανές με 2-0 εκτός έδρας, σκοράροντας και τα δύο της γκολ στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Το δίδυμο του υψηλόσωμου και τρομερού… πίβοτ Στουάνι με τον πολύ γρήγορο, Πόρτου, έκανε τη διαφορά και χάρισε τη νίκη στη Χιρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακολουθεί εμβόλιμη αγωνιστική και την Τρίτη αντιμετωπίζει την Ατλέτικο Μαδρίτης εκτός έδρας. Καθόλου καλή εντός έδρας, αφού έχει μόλις 2 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες και έχει να πάρει τρίποντο από τις 27 Οκτωβρίου στο «σπίτι» της. Πρόκειται για την πλέον ανίσχυρη έδρα της κατηγορίας.

Μπορεί από τη Χιρόνα να είναι μπροστά 3 βαθμούς, αλλά είναι οι 3 βαθμοί που την κάνουν να κοιτάει προς τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, παρά προς την παραμονή. Μέχρι τα μέσα της σεζόν θεωρούνταν και από τα φαβορί για τον υποβιβασμό, αλλά με το εκπληκτικό ντεμαράζ που έχει κάνει εντός 2019 την έχουν φέρει κοντά στην ευρωπαϊκή έξοδο, στοχεύοντας πλέον την 7η θέση. Ο νυν προπονητής της ομάδας, Γκαΐθκα Γκαρτάνο, είχε κάνει ντεμπούτο στο ματς του πρώτου γύρου, με την Αθλέτικ να επικρατεί (1-0) με εκτέλεση πέναλτι του Αντούριθ και από τότε κέρδισε και νέο συμβόλαιο, απολύτως δίκαια, αφού τα έχει αλλάξει όλα. Την Τετάρτη για την εμβόλιμη αγωνιστική, αντιμετωπίζει τη Λεβάντε. Γενικότερο, έχει να βγάλει ένα θεωρητικά βατό πρόγραμμα, άρα έχει και την ευκαιρία να μείνει στα ψηλά. Στο τελευταίο ματς πριν από τη διακοπή, επικράτησε 2-0 της απογοητευμένης, Ατλέτικο Μαδρίτης, που προερχόταν από τον αποκλεισμό από τη Γιουβέντους. Πρόβλημα η απουσία του βασικού επιθετικού, Γεράι Άλβαρεθ.

Πιθανές ενδεκάδες

Χιρόνα

(4 – 2 – 3 – 1)

Μπόνο

Ραμάλιο

Αλκαλά

Χουανπέ

Γκαρθία

Γκρανέιγ

Πονς

Πόρτου

Μπόρχα Γκαρθία

Βαλέρι

Στουάνι

Αθλέτικ Μπιλμπάο

(4 – 2 – 3 – 1)

Ερερίν

Κάπα

Νούνιεθ

Μαρτίνεθ

Γιούρι

Ντ. Γκαρθία

Σαν Χοσέ

Ντε Μάρκος

Ρ. Γκαρθία

Μουνιαΐν

Ινιάκι Γουίλιαμς

Εκτίμηση

Δύσκολο ζευγάρωμα. Καλύτερη ομάδα και πιο φορμαρισμένη η Αθλέτικ, αλλά η Χιρόνα έχει την έδρα. Βέβαια, πρόκειται για μια έδρα που… περνάει και δεν ακουμπάει. Πάμε με το διπλό.

Σε ενδιαφέρει