Γουέστ Μπρομ – Μπέρμιγχαμ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση στην Τσάμπιονσιπ, με τη Γουέστ Μπρομ να υποδέχεται την Μπέρμιγχαμ.
westbrom birmingham

Στις επάλξεις και πάλι η Τσάμπιονσιπ.

Το πρόγραμμα της 39ης αγωνιστικής ανοίγει η αναμέτρηση ανάμεσα στη Γουέστ Μπρομ και την Μπέρμιγχαμ, με τους γηπεδούχους να πραγματοποιούν δοκιμές εν όψει των play-offs από τη στιγμή που προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή.

Σε κίνδυνο οι φιλοξενούμενοι μετά την «καμπάνα» 9 βαθμών από την ομοσπονδία.

Τα προγνωστικά μου

22:00 | Γουέστ Μπρομ – Μπέρμιγχαμ | 1 | 1.80

Ανάλυση

Μπορεί επί της ουσίας να έχει εξασφαλίσει την 4η θέση της βαθμολογίας, αλλά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και η λογική της διοίκησης ότι έπρεπε η ομάδα να είναι σε θέσεις απευθείας ανόδου, έφεραν την απόλυση του Ντάρεν Μουρ. Έκτοτε, έκανε το 2/2 με υπηρεσιακό τον Τζέιμς Σαν κόντρα σε Σουόνσι (3-0) και Μπέντφορντ (1-0 εκτός), κρατώντας και το μηδέν στην άμυνά της, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Αυτή ήταν η 9η νίκη στις τελευταίες 11 εκτός έδρας αναμετρήσεις, σε μια πραγματικά σπουδαία επίδοση. Αν έχει κάποιο στόχο που να… αχνοφαίνεται αυτός είναι η 2η θέση, αν και το – 7 δεν είναι και τόσο εύκολο να καλυφθεί στις εναπομείνασες αγωνιστικές. Έχει πρόβλημα με τις κλειστές άμυνες, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι έχει μόλις μία νίκη εντός έδρας στα τελευταία 7 ματς, δύο ήττες και τέσσερις ισοπαλίες. Πάντως με τις νίκες που έχει φέρει ο Τζέιμς Σαν και με δεδομένο ότι η σεζόν φτάνει προς το τέλος, υπάρχει η λογική να παραμείνει αυτός στο πόστο του, όπως άλλωστε είχε μονιμοποιηθεί ο Ντάρεν Μουρ. Άλλωστε, είναι δύσκολο οποιοσδήποτε προπονητής να πειστεί να αναλάβει αυτή τη στιγμή, ξέροντας ότι ο στόχος είναι η άνοδος μέσω των play-offs.

Όλα στραβά κι όλα ανάποδα στην Μπέρμιγχαμ. Όχι μόνο πριν από τη διακοπή παρέπαιε, καθώς είχε καταγράψει 4 σερί ήττες, χωρίς μάλιστα να πετύχει γκολ, αλλά κατά τη διάρκεια της διακοπής η ομοσπονδία της επέβαλε ποινή αφαίρεσης 9(!) βαθμών για παραβάσεις που έχουν να κάνουν με τις μεταγραφές το καλοκαίρι του 2018. Έχει ήδη παραδεχθεί τις παρατυπίες στις οποίες έχει υποπέσει και για αυτό τον λόγο δεν θα κάνει έφεση, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις η ποινή αυξάνεται. Με αυτά τα δεδομένα, όχι μόνο δεν υπάρχει το βλέμμα προς την 6άδα όπως υπήρχε, αλλά πλέον η ζώνη του υποβιβασμού έχει πλησιάσει στους 5 βαθμούς και το συγκρότημα του Γκάρι Μονκ, καλείται να σώσει την κατηγορία για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι μέσω της διακοπής βρήκε την ευκαιρία να πάρει κάποιες ανάσες που τις είχε ανάγκη, αφού το ρόστερ της είναι περιορισμένο σε λύσεις.

Εκτίμηση

Πιο ποιοτική, σε καλύτερη κατάσταση και με την έδρα της να πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσει. Ο λόγος για τη Γουέστ Μπρομ που βρίσκει μια καταρρακωμένη Μπέρμιγχαμ. Άσος.

Σε ενδιαφέρει