Ρεν – Λυών

Δοκιμασία σε μια δύσκολη έδρα για τους «λιονέ».
rennes lyon

Η αναμέτρηση Ρεν – Λυών ανοίγει την αυλαία της 30ης αγωνιστικής της Λιγκ 1 στη Γαλλία. Δύσκολη αποστολή έχουν οι «λιονέ» σε μια από τις πιο δυνατές έδρες του πρωταθλήματος στην προσπάθεια που κάνουν να προλάβουν τη δυάδα, ενώ στο μυαλό τους υπάρχει και το ματς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας απέναντι στην ίδια αντίπαλο, αλλά εντός έδρας.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Ρεν – Λυών | 2 & OVER 2,5 | 3,10

Ανάλυση

Μετά τον αποκλεισμό στο Γιουρόπα Λιγκ από την Άρσεναλ, η Ρεν πήγε στην έδρα της Μπορντό και κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας με σκορ 1-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 59′ με τον Καμανό, όμως οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να ισοφαρίσουν στο 91′ με σκόρερ το Νιανγκ. Έτσι, η ομάδα του Ζουλιάν Στεφάν έφτασε στους 41 βαθμούς και υπολείπεται 5 από την πεντάδα, ενώ έχει και ένα ματς λιγότερο. Βέβαια, στο μυαλό όλων υπάρχει ο επερχόμενος ημιτελικός Κυπέλλου ξανά απέναντι στη Λυών (εκτός έδρας), ένας θεσμός μέσω του οποίου μπορούν να κερδίσουν μια θέση στο Γιουρόπα Λιγκ επίσης. Στα αγωνιστικά, αρκετές είναι οι απουσίες που έχει να διαχειριστεί ο τεχνικός των γηπεδούχων, αφού τραυματίες είναι οι Μπαάλ, Ντανζέ, Ντιαλό και Σιεμπατσό και τιμωρημένοι οι Μπενσεμπενί, Μπουριζό και Τραορέ. Μεγάλες πιθανότητες έχει να ξεκινήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας το απόκτημα του Ιανουαρίου Σουλεϊμάν Ντουμπιά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο φορμαρισμένος Νιανγκ, έχοντας πίσω του τον Μπεν Αρφά και στα άκρα τους Καστίγιο και Σαρ.

Από την άλλη μεριά, η Λυών έβγαλε αντίδραση μετά την… πεντάρα από την Μπάρτσα στο Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας με 3-2 επί της Μονπελιέ για το πρωτάθλημα. To τρίποντο ήρθε πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, αφού οι γηπεδούχοι είχαν τη συντριπτική κατοχή, πραγματοποιώντας τριπλάσια σουτ. Η ομάδα του Ζενεσιό έφτασε τους 53 βαθμούς και το -4 από τη δεύτερη Λιλ, έχοντας στόχο στο τέλος του πρωταθλήματος να είναι στη… θέση της τελευταίας. Την Τρίτη έχει και τον ημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στη Ρεν, όμως αυτή τη φορά στην έδρα της και ίσως ο έμπειρος τεχνικός προχωρήσει σε μερικό ροτέισον. Επιστρέφει κανονικά ο γκολκίπερ Λόπες, ενώ εκτός θα μείνουν οι τραυματίες Γκιρί, Μεντί και Τετέ. Στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Ντεμπελέ, έχοντας στα άκρα τους Τραορέ και Ντεπάι και πίσω του τον Φεκίρ.

Πιθανές ενδεκάδες

Ρεν
(4-2-3-1)

Κουμπέκ
Ζεφάν
Σίλβα
Μεξέ
Ντουμπιά
Αντρέ
Γκρενιέ
Σαε
Μπεν Αρφά
Καστίγιο
Νιανγκ

Λυών
(4-2-3-1)

Λόπες
Ράφαελ
Μαρσέλο
Ντεναγέ
Μαρσάλ
Τουράρ
Αουάρ
Τραορέ
Φεκίρ
Ντεπάι
Ντεμπελέ

Εκτίμηση

Η Λυών θέλει περισσότερο το ματς πρωταθλήματος, αφού η σίγουρη έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι το ζητούμενο. Από την άλλη, η Ρεν θεωρώ ότι θα φροντίσει να είναι πιο έτοιμη σε εκείνο του Κυπέλλου. 2 & OVER 2,5

Σε ενδιαφέρει