Μπασκόνια – Εφές Αναντολού

Την ευκαιρία να κάνει ένα τεράστιο βήμα για την πρόκρισή της στο Top 8 έχει η Μπασκόνια, με νίκη επί της Εφές.
efes baskonia

Η Μπασκόνια έχει την ευκαιρία να πλησιάσει ασφυκτικά την πρόκρισή της στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας αν κερδίσει την Εφές. Μάλιστα, θα προκριθεί και μαθηματικά αν κερδίσει την τουρκική ομάδα και παράλληλα χάσει είτε το Μιλάνο, είτε ο Ολυμπιακός. Ευνοείται από πιθανή ισοβαθμία, τόσο κόντρα στον Παναθηναϊκό, όσο και κόντρα στο Μιλάνο, ενώ υστερεί μόνο κόντρα στον Ολυμπιακό. Η Εφές είναι σίγουρα στην τέταρτη θέση και στα πλέι οφ θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα, με πλεονέκτημα έδρας.

Στον πρώτο γύρο: Εφές – Μπασκόνια 96 – 85.

Τα προγνωστικά μου

21:30 | Μπασκόνια – Εφές | UNDER 167,5 | 1,85

Ανάλυση

Η Μπασκόνια κέρδισε τη Ρεάλ, πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ και τώρα μπορεί να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους οκτώ. Η αλήθεια είναι πως θα πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα για να μην προκριθεί, όπως να χάσει από την αδιάφορη Εφές, να χάσει από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα την τελευταία αγωνιστική και παράλληλα να κερδίζουν όλα τα ματς οι Παναθηναϊκός, Μιλάνο και Ολυμπιακός. Θυμίζουμε πως το φάιναλ φορ γίνεται στην έδρα της, οπότε αν προκριθεί στο Top 8, θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος για οποιονδήποτε από το Τοπ 3 και αν αντιμετωπίσει. Συνεχίζουν να λείπουν βασικότατοι παίκτες της ομάδας, όπως οι Σενγκέλια, Γκρέιντζερ και Ματ Τζάνινγκ, αλλά η αλήθεια είναι πως έχει μάθει να παίζει χωρίς αυτούς. Ο Περάσοβιτς έχει βρει την ομάδα που του ταιριάζει και η Μπασκόνια παίζει εξαιρετικά με αυτόν στο τιμόνι. Ο Πουαριέ είναι ένας από τους καλύτερους σέντερ στην Ευρώπη, αυτή τη στιγμή, ενώ οι Βιλντόζα, Σιλντς και Ουέρτας είναι τοπ κλας παίκτες. 

Είναι σαφές πως η Εφές δεν έχει το κίνητρο της Μπασκόνια για τη νίκη, αφού έχει εξασφαλίσει την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση. Πέρασαν πολλά χρόνια για να καταφέρει η ομάδα της Κωνσταντινούπολης τέτοιο πράγμα, αλλά δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα στα πλέι οφ, όπου περιμένει η Μπαρτσελόνα του Πέσιτς. Η Εφές είναι μια πάρα πολύ σοβαρή και αξιόπιστη ομάδα, με τον έμπειρο Αταμάν στον πάγκο και ένα ρόστερ πλήρες σε κάθε θέση, χωρίς μεγάλα αστέρια και παίκτες one man show, όπως στο παρελθόν. Πρωταγωνιστές της ομάδας είναι οι Μπομπουά, Ντάνστον, Λάρκιν, Μίτσιτς, Μόερμαν, Πλάις και Σιμόν. Χρήσιμα εργαλεία οι Άντερσον, Μπαλμπάι και Μότουμ.

Εκτίμηση

Σε ένα ματς που κρίνεται πρόκριση, για μία από τις δύο ομάδες και η άλλη θα παίξει σχετικά χαλαρά, εκτιμώ πως το Under 167,5 είναι value bet.

Σε ενδιαφέρει