Πορτογαλία – Σερβία

Γκέλα στην πρεμιέρα για την Πορτογαλία, που δεν κατάφερε να σκοράρει κόντρα στην Ουκρανία. Η Σερβία είχε ρεπό και προέρχεται από εξαιρετική εμφάνιση σε φιλικό με τη Γερμανία.
portogalia servia

Ο Ρονάλντο επέστρεψε στην ομάδα, μετά την ξεκούρασή του στο Nations League, αλλά η Πορτογαλία δεν κατάφερε να κερδίσει. Η Σερβία στοχεύει πολύ ψηλά και με το ρόστερ που διαθέτει, ελπίζει σε πρόκριση και διάκριση στο Euro 2020. Σε εννιά αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων, η Πορτογαλία έχει πέντε νίκες.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Πορτογαλία – Σερβία | 1 & OVER 1,5 | 1,97

Ανάλυση

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην βασική ενδεκάδα, η Πορτογαλία έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Πιατόφ και παρότι είχε 18 σουτ στην αντίπαλη εστία, δεν κατάφερε να σκοράρει. Η σύνθεση της ομάδας ήταν η καλύτερη που έχει δει η Πορτογαλία τα τελευταία χρόνια. Μια ομάδα με μέλλον και παράλληλα εμπειρία και ποιότητα. Ο Φερνάντο Σάντος στο τιμόνι προσδίδει κύρος και εκπέμπει εμπιστοσύνη. Αμυντικά, η Πορτογαλία δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα κόντρα στην Ουκρανία και κράτησε εύκολα το μηδέν παθητικό. Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, αλλά πότε ο τερματοφύλακας της αντιπάλου και πότε η αστοχία, στοίχισαν. Σε 19 αγώνες για τα προκριματικά μεγάλων διοργανώσεων, η Πορτογαλία του Σάντος μετράει 16 νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ δήλωσε πως η Σερβία μοιάζει με την Ουκρανία, μόνο που οι παίκτες των “πλάβι” είναι πιο γρήγοροι. Υπάρχει πιθανότητα να δούμε δυο-τρεις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς, με τους Ζοάο Φέλιξη και Γκουέδες να είναι αμφίβολοι.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Τερματοφύλακες: Ρουί Πατρίσιο (Γουλβς), Μπέτο (Γκεζτέπε), Ζοσέ Σα (Ολυμπιακός).

Αμυντικοί: Πέπε (Πόρτο), Ζοάο Κανσέλο (Γιουβέντους), Νέλσον Σεμέδο (Μπαρτσελόνα), Ζοσέ Φόντε (Λιλ), Ρούμπεν Ντίας (Μπενφίκα), Μάριο Ρουί (Νάπολι), Ραφαέλ Γκερέιρο (Ντόρτμουντ).

Μέσοι: Γουίλιαμ Καρβάλιο (Μπέτις), Ζοάο Μάριο (Ίντερ), Ντανίλο Περέιρα (Πόρτο), Ρούμπεν Νέβες (Γουλβς), Ζοάο Μουτίνιο (Γουλβς), Πίτσι (Μπενφίκα).

Επιθετικοί: Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους), Μπερνάντο Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Γκουέδες (Βαλένθια), Ράφα Σίλβα (Μπενφίκα), Ντιόγκο Ζότα (Γουλβς), Ντιέγκο Σόουζα (Μπράγκα), Ζοάο Φέλιξ (Μπενφίκα), Αντρέ Σίλβα (Σεβίλλη).

Η Σερβία δεν κατάφερε να διακριθεί στο Μουντιάλ του 2018, όμως και εκεί φάνηκε πως έχει μια αρκετά αξιόλογη ομάδα. Πλέον, στοχεύει μόνο στην πρόκριση στα τελικά του Euro 2020 και έδειξε πως το θέλει πολύ, με την πρωτιά που πήρε σε έναν δύσκολο όμιλο στο Nations League. Οι Σέρβοι έπαιξαν πολύ καλά στο πρόσφατο φιλικό με τη Γερμανία, παρότι είχαν σημαντικές απουσίες. Ο τεχνικός της ομάδας, Κριστάγιτς, δήλωσε πως η σημερινή αντίπαλος είναι φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου, εκθειάζοντας βέβαια και το ρόστερ. Οι Κολάροφ και Φέισα είναι εκτός για σήμερα, όπως άλλωστε και οι Μάτιτς, Κόστιτς, Πρίγιοβιτς. Η τριάδα της επίθεσης, με τους Λιάιτς, Τάντιτς και Γιόβιτς, είναι από τις καλύτερες και πιο επικίνδυνες στην Ευρώπη.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Τερματοφύλακες: Πρέντραγκ Ραΐκοβιτς (Μακάμπι), Μάρκο Ντιμίτροβιτς (Ειμπαρ), Νίκολα Βασίλιεβιτς (Ράντνικ).

Αμυντικοί: Αντόνιο Ρουκάβινα (Αστάνα), Στεφάν Μίτροβιτς (Στρασμπούρ), Νίκολα Μιλένκοβιτς (Φιορεντίνα), Μίλος Βελίκοβιτς (Βέρντερ Βρ.), Ούρος Σπάγιτς (Κράσνονταρ), Φίλιπ Μλαντένοβιτς (Λέχια Γκντανσκ), Νεμάνια Μίλετιτς (Παρτιζάν), Μίροσλαβ Μπογκοσάβατς (Τσουκαρίτσκι), Μίλαν Γκάγιτς (Ερυθρός Αστέρας).

Μέσοι: Ντούσαν Τάντιτς (Αγιαξ), Αντεμ Λιάγιτς (Μπεσίκτας), Αντριγια Ζίβκοβιτς (Μπενφίκα), Μίγιατ Γκατσίνοβιτς (Αϊντραχτ Φρ.), Νεμάνια Μαξίμοβιτς (Χετάφε), Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (Λάτσιο), Νεμάνια Ράντονιτς (Μαρσέιγ), Σάσα Λούκιτς (Τορίνο), Ντάρκο Λάζοβιτς (Τζένοα), Μπράνκο Γιόβισιτς (Ερυθρός Αστέρας).

Επιθετικοί: Αλεξάνταρ Μίτροβιτς (Φούλαμ), Λούκα Γιόβιτς (Αϊντραχτ Φρ.), Μίλαν Πάβκοβ (Ερυθρός Αστέρας).

Πιθανές ενδεκάδες

Πορτογαλία

(4-2-3-1)

Πατρίσιο

Κανσέλο

Πέπε

Ρούμπεν Ντίας

Γκερέιρο

Γ. Καρβάλιο

Ρούμπεν Νέβες

Πίτσι

Μπ. Σίλβα

Ρ. Σίλβα

Ρονάλντο

Σερβία

(4-2-3-1)

Ντιμίτροβιτς

Ρουκάβινα

Σπάιτς

Μιλένκοβιτς

Μπογκοσάβατς

Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς

Μαξίμοβιτς

Λιάγιτς

Μαξίμοβιτς

Τάντιτς

Γιόβιτς

Εκτίμηση

Δεν νομίζω να μην πάρει τη νίκη η Πορτογαλία, για δεύτερο σερί εντός έδρας ματς. Είναι καλές και οι δύο ομάδες στην επίθεση και θα πάω με το Combo 1 & Over 1,5.

Σε ενδιαφέρει