Ήφαιστος Λήμνου – ΑΕΚ

Δύσκολη εκτός έδρας δοκιμασία για την ΑΕΚ, καθώς φιλοξενείται από τον πολύ δυνατό Ήφαιστο στη Λήμνο.
ifaistos aek

Με μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση συνεχίζει τις υποχρεώσεις της η ΑΕΚ στην Betshop Basket League.

Η «Ένωση» αντιμετωπίζει στη Λήμνο τον τοπικό Ήφαιστο, που μέσα στο σπίτι του οι μοναδικές ήττες που έχει κάνει είναι οι φυσιολογικές κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Νέο sold – ouf ανακοίνωσαν οι νησιώτες.

Τα προγνωστικά μου

15:45 | Ήφαιστος Λήμνου – ΑΕΚ | 1 (+4,5) | 1,87

Ανάλυση

Είναι σε… άγρια κατάσταση ο Ήφαιστος Λήμνου και αυτό φαίνεται και στην απόδοσή του και πολύ περισσότερο στα αποτελέσματά του. Στα τελευταία 7 ματς έχει 5 νίκες, αλλά οι δύο ήττες είναι οι κλασικές που έχει κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα, κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Μετά τη νίκη-θρίλερ κόντρα στο Περιστέρι, που ήταν 100% δίκαιη, ακολούθησε η επίσης δικαιότατη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Πυλαία (73 – 75). Όπως το παιχνίδι κόντρα στο Περιστέρι, έτσι κι αυτό με τον ΠΑΟΚ κρίθηκε στην τελευταία επίθεση, αλλά σε όλο το ματς είχε το προβάδισμα και τελικά πήρε τη νίκη με ένα buzzer-beater του Φρεϊμάνις. Εξαιρετική η άμυνά του, αφού και τους δύο τελευταίους του αντιπάλους τους κράτησε μόλις στους 73 πόντους. Τη φετινή περίοδο έχει χάσει εντός έδρας μόνο από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό

Συνεχίζει σταθερά και με αμείωτο ρυθμό τις υποχρεώσεις της η ΑΕΚ, με την ποιότητά της να κάνει τη διαφορά, συν του ότι λειτουργεί σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή. Μετά την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ, άφησε για λίγο στην άκρη το BCL και επέστρεψε στις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα. Σε ρυθμό αγγαρείας επικράτησε εντός έδρας της Κύμης με 96-92, σε ένα ματς που άρχισε νωθρά και βρέθηκε να χάνει με περισσότερους από 10 πόντους. Τελικά, πάτησε το γκάζι από τα μέσα της 2ης περιόδου μέχρι και τα μέσα της 3ης περιόδου, κλειδώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι. Βέβαια, όλα αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα, καθώς τώρα έχει ένα δύσκολο ματς με τον Ήφαιστο, αλλά στην πραγματικότητα, αυτό που σκέφτεται είναι η αναμέτρηση με την Μπάμπεργκ στη Γερμανία την Τετάρτη (27/3). Εκτός από τη σημερινή αναμέτρηση, έμεινε ο Θίοντορ που ακόμα ταλαιπωρείται από τραυματισμό και θέλει να προλάβει το μεσοβδόμαδο ματς.

Εκτίμηση

Η ΑΕΚ δεν καίγεται βαθμολογικά… Αυτό που έχει στο μυαλό της είναι το ματς με την Μπάμπεργκ την προσεχή Τετάρτη. Δεν θα αγωνιστεί ο Θίοντορ, σε μια περίοδο που ο Ήφαιστος είναι «καυτός» και ουσιαστικά δεν έχει χάσει μέσα στην έδρα του. 1 με +4,5.

Σε ενδιαφέρει