Kαζακστάν – Σκωτία

Πρεμιέρα κάνει σήμερα ο 9ος προκριματικός όμιλος του Euro 2020 με την αναμέτρηση Καζακστάν - Σκωτία.
Kαζακστάν – Σκωτία

Νέα αρχή θέλουν να κάνουν οι γηπεδούχοι μετά το μέτριο Nations League που πραγματοποίησαν, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι θέλουν να συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς, χωρίς να έχουν διαθέσιμο τον αρχηγό τους Άντι Ρόμπερτσον.

Τα προγνωστικά μου

17:00 | Καζακστάν – Σκωτία| 2 & Under 3,5 | 2,48

Ανάλυση

Με την ελπίδα ότι θα τα πάει καλύτερα από το πρόσφατο Nations League μπαίνει σήμερα στα προκριματικά του Euro 2020 τo Καζακστάν. Στην προηγούμενη διοργάνωση τερμάτισε στη 2η θέση με 6 βαθμούς και στο -10 από την Γεωργία που πήρε την άνοδο για την επόμενη κατηγορία. Στον πάγκο, παρελθόν αποτέλεσε ο Στανιμίρ Στόιλοφ και τη θέση του πήρε ο κόουτς Μπίλεκ, ο οποίος ήταν πρώην τεχνικός της Τσεχίας για 40 ματς. Ο νέος προπονητής, όπως είναι λογικό έφερε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, σαρώνοντας την τριπλέτα των γκολκίπερ σε σχέση με τα ματς του Nations League. Έτσι, νέα πρόσωπα στην αποστολή του Καζακστάν είναι οι Ισλαμκάν, Περτσούκχ, Ναρζιλντάγεφ, Μέρκελ και Φεντίν. Δεν έχουν αναφερθεί αγωνιστικά προβλήματα ενόψει πρεμιέρας για τους γηπεδούχους.

Από την άλλη μεριά, η Σκωτία πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στο Nations League, όπου και τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου της και πήρε την άνοδο για τη League B της διοργάνωσης. Η ομάδα του Άλεξ ΜακΛίς ξεκινάει σήμερα την προσπάθειά της για την πρόκριση στο επόμενο Euro με μια σημαντική απουσία, αυτή του αρχηγού της Άντι Ρόμπερτσον (Λίβερπουλ), ο οποίος πραγματοποίησε επέμβαση στα δόντια του. Αμφίβολος, επίσης, για σήμερα είναι και ο αμυντικός της Αμπερντίν Σκοτ ΜακΚένα. Τα πρώτα δύο ματς (Καζακστάν και Σαν Μαρίνο) είναι κρίσιμα για τους Σκωτσέζους, οι οποίοι βάσει αποδόσεων αποτελούν το τρίτο φαβορί του ομίλου για πρόκριση πίσω από Βέλγιο και Ρωσία.

Η αποστολή του Καζακστάν

Τερματοφύλακες: Ποκατίλοφ (Καϊράτ), Νεπόντοφ (Ορνταμπάσι), Σάτσκι (Σαχτιόρ Καραγκαντί)

Αμυντικοί: Λογκβινένκο (Αστάνα), Μάλιγι (Αστάνα), Σουγιουμπάγεφ (Καϊράτ), Μπεϊσεμπέκοφ (Αστάνα), Ερλάνοφ (Ορνταμκπάσι), Μιροσνιτσένκο (Τόμπολ)

Μέσοι: Ισλαμκάν (Καϊράτ), Κουάτ (Καϊράτ), Μουζίκοφ (Αστάνα), Ζαγνιουντίνοφ (Αστάνα), Τουνγκισμπάγεφ (Ορνταμπάσι), Φεντίν (Τομπόλ), Μέρκελ (Χέρακλες)

Επιθετικοί: Σχότκιν (Ορνταμπάσι), Μουρταζάγεφ (Αστάνα), Τουρίσμπεκ (Τόμπολ), Σεϊνταχμέτ (Λέφσκι Σόφιας), Περτσούκ (Αστάνα).

Η αποστολή της Σκωτίας

Τερματοφύλακες: Σκοτ Μπέιν (Σέλτικ), Λίαμ Κέλι (Λίβινγκστον), Τζον ΜακΛόγκλιν (Σάντερλαντ)

Αμυντικοί: Ντέιβιντ Μπέιτς (Αμβούργο), Στιούαρτ Φίντλεϊ (Κιλμάρνοκ), Σκοτ ΜακΚένα (Αμπερντίν), Στέφεν Ο’Ντόνελ (Κιλμάρνοκ), Λίαμ Πάλμερ (Σέφιλντ Γουενσ.), Αντι Ρόμπερτσον (Λίβερπουλ), Τζον Σούταρ (Χαρτς), Κίεραν Τιέρνεϊ (Σέλτικ)

Μέσοι: Στιούαρτ Άρμστρονγκ (Σαουθάμπτον), Τζον Φλεκ (Σέφιλντ Γιουν.), Τζον ΜακΓκίν (Αστον Βίλα), Κάλουμ ΜακΓκρέγκορ (Σέλτικ), Κένι ΜακΛίν (Νόργουιτς), Σκοτ ΜακΤόμινεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Κάλουμ Πάτερσον (Κάρντιφ), Γκράιμ Σίνι (Αμπερντίν), Ολιβερ Μπερκ (Σέλτικ), Τζέιμς Φόρεστ (Σέλτικ), Ράιαν Φρέιζερ (Μπόρνμουθ)

Επιθετικοί: Όλι ΜακΜπούρνι (Σουόνσι), Μαρκ ΜακΝούλτι (Χιμπέρνιαν), Λιούις Μόργκαν (Σάντερλαντ), Τζόνι Ράσελ (Κάνσας)

Εκτίμηση

Ανώτερη ποιοτικά ομάδα διαθέτει η Σκωτία, η οποία θα προσπαθήσει να μπει με το… δεξί στα προκριματικά. Πιστεύω ότι έστω και οριακά θα τα καταφέρει. 2 & UNDER 3,5

Σε ενδιαφέρει