ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Φενέρμπαχτσέ

Οι δύο καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας κοντράρονται στη Μόσχα.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Φενέρμπαχτσέ

Χωρίς μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον το ματς της Μόσχας, αφού δεν έχει και τόση σημασία η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, εκτός ίσως από το γόητρο. Η Φενέρ έχει ρεκόρ 23-4 και η ΤΣΣΚΑ 21-6, οπότε για να καταφέρει η ομάδα του Ιτούδη να τερματίσει στην πρώτη θέση, θα πρέπει να κερδίσει την αντίπαλό της, με πάνω από πέντε πόντους διαφορά και στις επόμενες αγωνιστικές μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου, να κάνει μία νίκη παραπάνω από τους Τούρκους.

Στον πρώτο γύρο: ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Φενέρμπαχτσέ 79-75.

Τα προγνωστικά μου

19:00 | ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Φενέρμπαχτσέ (+5,5) | 2 | 1,91

Ανάλυση

Η ΤΣΣΚΑ, για ακόμη μια φορά φέτος, έπειτα από ήττα, κάνει μια μεγάλη νίκη (δεν έχει δυο σερί ήττες στην διοργάνωση). Έχασε από τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά απάντησε με τεράστια εκτός έδρας νίκη επί της Εφές στην Κωνσταντινούπολη. Παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ κατά διαστήματα και με τον Κόρι Χίγκινς σε μεγάλη μέρα, επικράτησε 80-78 μέσα στην Τουρκία. Ο Αμερικανός πέτυχε 19 πόντους και μοίρασε πέντε ασίστ σε 29 λεπτά συμμετοχής, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Χάινς, με 15 πόντους, τρία ριμπάουντ και τρία μπλοκ σε 26 λεπτά. Δεν βρήκε τρόπο για να σταματήσει τον Ντάνστον, αλλά σε γενικές γραμμές έπαιξε καλή άμυνα, κόντρα σε μια ομάδα από τις πιο φορμαρισμένες στην Ευρωλίγκα. Κόντρα στη Φενέρ θα προσπαθήσει να παίξει άμυνα και πάλι, χωρίς πάντως να παραβλέπει και τον γρήγορο ρυθμό στην επίθεση. Σημαντική η απώλεια του Νάντο Ντε Κολό. 

Η Φενέρμπαχτσέ εξασφαλίζει την πρωτιά στην κανονική περίοδο, αν κερδίσει μέσα στη Μόσχα. Βεβαίως, αν ηττηθεί με λιγότερους από 5,5 πόντους, θα παραμείνει σούπερ φαβορί για την πρώτη θέση. Αν χάσει με πάνω από 5,5 πόντους, θα πρέπει να κερδίσει τόσο το Μιλάνο εκτός έδρας, όσο και τη Μακάμπι εντός για να είναι σίγουρα πρώτη. Βεβαίως, με δεδομένο πως η ΤΣΣΚΑ θα κερδίσει εκτός τη Χίμκι και εντός τη Μπασκόνια, γιατί αν αυτό δεν συμβεί, δεν χάνει με τίποτα την κορυφή στην κανονική περίοδο. Πριν από δυο μέρες, η ομάδα του Ομπράντοβιτς, κέρδισε την Μπούντουτσνοστ, παίζοντας μέτρια. Σε πολύ μεγάλο μέρος του παιχνιδιού ήταν πίσω στο σκορ, αλλά προς το τέλος της τρίτης περιόδου, συνήλθε και κέρδισε εύκολα. Στηρίχθηκε αποκλειστικά σε πέντε παίκτες σε αυτό το ματς. Στον MVP, Βέσελι, ο οποίος πέτυχε 13 πόντους, στον Κάλινιτς (14 π.), στον Σλούκα (11 π.), στον Γκριν (9 π.) και στον Ντίξον (11 π.). Ο Ομπράντοβιτς θα προσπαθήσει να πάει το παιχνίδι στο πέντε εναντίον πέντε, ελέγχοντας το ρυθμό. Για να κερδίσει θα πρέπει να κρατήσει χαμηλά στο σκορ την ΤΣΣΚΑ και να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που έχει, με το μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο.

Εκτίμηση

Θα το παλέψει η Φενέρμπαχτσέ, καθώς ο εγωισμός του Ζέλικο δεν του επιτρέπει μια βαριά ήττα από τον Ιτούδη. Θα πάω στο διπλό με χάντικαπ 5,5 πόντων υπέρ της Φενέρ.

Σε ενδιαφέρει