Παναθηναϊκός – Μπασκόνια

Τελικός νούμερο ένα για τον Παναθηναϊκό, σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης, λόγω του θανάτου του Θανάση Γιαννακόπουλου.
panathinaikos basconia

Ο θάνατος του Θανάση Γιαννακόπουλου έχει επισκιάσει τα πάντα στο “τριφύλλι”, αλλά το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας συνεχίζεται και η ομάδα “καίγεται” για τη νίκη. Οι παίκτες και ο προπονητής θέλουν να αφιερώσουν μια μεγάλη νίκη στον Θανάση και σίγουρα θα υπάρχει περίσσιο πάθος στον αγωνιστικό χώρο. Η Μπασκόνια ξέρει καλά πως με νίκη στο ΟΑΚΑ, θα είναι με το ενάμιση πόδι στο Top 8. Εκτός από το ποιος θα νικήσει, έχει σημασία και η διαφορά των πόντων, με τη Μπασκόνια να έχει κερδίσει με εννιά πόντους διαφορά στον πρώτο γύρο. 

Στον πρώτο γύρο: Μπασκόνια – Παναθηναϊκός 86-77.

Τα προγνωστικά μου

21:00 | Παναθηναϊκός – Μπασκόνια (+8,5) | 2 | 1,90

Ανάλυση

Μέσα σε ένα χρόνο, ο Παναθηναϊκός έχασε και τους τρεις διοικητικούς ηγέτες του, Παύλο, Κώστα και Θανάση Γιαννακόπουλο. Το κλίμα θα είναι βαρύ για το χαμό του Θανάση, αλλά ο κόσμος θα δώσει το βροντερό παρών, όχι μόνο για να του πει το τελευταίο αντίο, αλλά και για να ενισχύσει την ομάδα σε ένα κρίσιμο ματς. Μετά τη νίκη στη Μόσχα, οι “πράσινοι” είναι από τα φαβορί για να μπουν στην οκτάδα. Δεν είναι μόνο οι βαθμοί, αλλά και η ψυχολογία της ομάδας που ανέβηκε μετά το διπλό επί της ΤΣΣΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός μας θύμισε τον… εξάστερο. Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο καιρό οι “πράσινοι” παίζουν παθιασμένα, με καλή άμυνα και σωστή τακτική στην επίθεση. Και γενικά, η εύνοια παίζει σημαντικό ρόλο στα ομαδικά αθλήματα. Και αν κρίνουμε από το οτι ο Παναθηναϊκός κέρδισε στη Μόαχα με σουτ του μέτριου σουτέρ, Καλάθη, από τα 9 μέτρα, τότε σίγουρα η τύχη είναι μαζί του. Οι Ζαλγκίρις, Φενέρμπαχτσέ και Μιλάνο έχουν “αλώσει” το ΟΑΚΑ φέτος. Ο Καλάθης συνεχίζει να είναι εκπληκτικός σε άμυνα και επίθεση, ενώ οι Κιλπάτρικ, Λάνγκφορντ είναι απίστευτα ανεβασμένοι το τελευταίο διάστημα. Παπαπέτρου, Παπαγιάννης και Αντετοκούμπο δημιουργούν μια εκπληκτική ελληνική τριάδα, ενώ οι Τόμας, Λεκαβίτσιους και Γκιστ, σίγουρα είναι απίστευτα βοηθητικοί. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προσέξει τον γρύγορο ρυθμό και το άναρχο παιχνίδι που παίζει η Μπασκόνια, καθώς, αν της βγουν τα σουτ, μπορεί να τον “σκοτώσει”. 

Οι Βάσκοι είναι εξαιρετικοί φέτος και θέλουν πάρα πολύ να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο Final Four της διοργάνωσης, μέσω των πλέι οφ, καθώς αυτό διεξάγεται στην έδρα τους. Έχουν όμως σημαντικές απουσίες, αφού μετά τον Σενγκέλια που λείπει εδώ και πολύ καιρό, δεν θα παίξουν και οι Γκρέιντζερ, Τζάνινγκ. Ο τελευταίος δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο από πλευράς ποιότητας, όμως έχει ένα από τα καλύτερα σουτ στην Ευρώπη και θα τους λείψει πολύ στο ΟΑΚΑ. Από κει και πέρα, εντυπωσιακός είναι φέτος ο σέντερ, Πουαριέ, που μοιάζει με θηρίο κάτω από τα καλάθια, ενώ αποκάλυψη είναι ο Βιλντόζα. Ο Μαρσελίνιο Ουέρτας προσφέρει πολλά με την εμπειρία του και σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο στα μεγάλα ματς. Η Μπασκόνια θα προσπαθήσει να τρέξει πολύ και φυσικά, θα σουτάρει συνεχώς, αφού δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς.

Εκτίμηση

Προβλέπω δραματικό ματς που θα κριθεί στο τέλος. Οι 8,5 πόντοι υπέρ της Μπασκόνια μου φτάνουν για να πάω στο διπλό.

Σε ενδιαφέρει