Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου

Το πιο κρίσιμο παιχνίδι του για φέτος, έως το επόμενο, δίνει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπάγερν στο ΣΕΦ.
olympiakos bayern

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Μπάγερν στο Φάληρο, με σκοπό και των δύο το πλασάρισμα στις οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου. Ο Ολυμπιακός έχασε το ματς με το Μιλάνο, αλλά συνεχίζει να κατέχει την 8η θέση στη βαθμολογία. Η Μπάγερν είναι 11η, μετά τις μέτριες τελευταίες εμφανίσεις, και το ματς στον Πειραιά, είναι γι’ αυτήν τελικός. Βεβαίως θα παίξει ρόλο και η διαφορά στο ματς, αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των δύο, είναι το πρώτο κριτήριο.

Στον πρώτο γύρο: Μπάγερν – Ολυμπιακός 62-72.

Τα προγνωστικά μου

(21:00) Ολυμπιακός – Μπάγερν (+7,5) 2 (1,93)

Ανάλυση

Ο Ολυμπιακός ήταν κατώτερος των περιστάσεων στο Μιλάνο, κυρίως στον επιθετικό τομέα, με αποτέλεσμα να χάσει ένα κρίσιμο ματς. Διότι αν κέρδιζε στην Ιταλία, θα είναι ακλόνητο φαβορί για μια θέση στο Top 8. Τώρα, παίζει την ύπαρξή του στο ΣΕΦ, κόντρα σε μια ομάδα που κέρδισε άνετα στον πρώτο γύρο, μέσα στη Γερμανία. Έχει όμως καμία σχέση εκείνος ο Ολυμπιακός με τον σημερινό; Μάλλον όχι. Πολλές είναι οι φωνές που κατηγορούν τον Μπλατ, για το οτι δεν ξέρει που έχει έρθει, αλλά η αλήθεια είναι πως για το μπάτζετ της ομάδας, η θέση που του αρμόζει είναι ανάμεσα στην 7η και τη 10η στην κανονική περίοδο. Δεν του έφτανε ο τραυματισμός του Στρέλνιεκς, στο Μιλάνο έχασε και τον Σπανούλη, οπότε τα γκαρντ έχασαν μεγάλο μέρος της δύναμής τους. Οι Μάντζαρης, Γκος και Γουέμπερ θα κληθούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, κόντρα στους κινητικούς κοντούς της Μπάγερν. Τα κουκιά είναι μετρημένα για τον Ολυμπιακό, που πρέπει να κάνει ένα πολύ καλό ματς αμυντικά, όπως και στο Μιλάνο, αλλά και να σκοράρει αρκετά, όπως κάνει συνήθως στο ΣΕΦ. Το βάρος θα πέσει στην τριάδα, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου, οι οποίοι ουκ ολίγες φορές έχουν πάρει την ομάδα στην πλάτη τους. Όλοι περιμένουν επιτέλους ένα καλό ματς από τον Τουπάν, ενώ ακόμη και ρολίστες όπως οι Βεζένκοφ και Λεντέι, θα πρέπει να πιάσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, για να πάρει το ματς η ελληνική ομάδα. Θυμίζουμε το πρόγραμμα του Ολυμπιακού από δω και πέρα: Γκραν Κανάρια (εκτός), Ζαλγκίρις (εντός), Νταρουσάφακα (εντός).

Η Μπάγερν είναι η πιο ντεφορμέ ομάδα της Ευρωλίγκας, μαζί με τον Ολυμπιακό. Από κει που διεκδικούσε την έκτη θέση πριν λίγο καιρό, τώρα είναι 11η και έχει πολύ δύσκολο έργο για την οκτάδα. Αν χάσει σήμερα, δεν τελειώνουν τα πάντα γι’ αυτήν, με δεδομένο πως έχει εύκολο πρόγραμμα στη συνέχεια (Μπαρτσελόνα εντός, Νταρουσάφακα εκτός, Γκραν Κανάρια εντός). Όμως, επειδή οι διεκδικήτριες της 8ης θέσεις είναι πολλές και σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα. Ο Ντέρικ Γουίλιαμς είναι ο απόλυτος σταρ σε αυτή την ομάδα, με περίπου 14 πόντους μ.ο. σε 26,5 λεπτά συμμετοχής. Το ρόστερ είναι εξαιρετικό, με τους Μπαρτέλ, Μπούκερ, Ντέντοβιτς, Γιόβιτς, Κοπόνεν, Λο, Λούτσιτς και Ραντόσεβιτς να ξεχωρίζουν. Θα προσπαθήσει να τρέξει στο ματς, αφού έχει καλύτερη φυσική κατάσταση απ΄ τον αντίπαλό της, λόγω του βαθύτερου ρόστερ που διαθέτει.

Εκτίμηση

Προβλέπω θρίλερ στο Φάληρο, οπότε μου φαίνονται υπερβολικοί οι 7,5 πόντοι αβάτζο που δίνονται στη Μπάγερν. Θα πάω με το διπλό στο χάντικαπ.

Σε ενδιαφέρει