Βέρντερ Βρέμης – Σάλκε

Η αυλαία της 25ης αγωνιστικής στην Bundesliga, ανοίγει στη Βρέμη. Βέρντερ ή Σάλκε;
werder salke

Ούτε κρύο ούτε ζέστη η φετινή σεζόν για τη Βέρντερ. Στο πρώτο μισό ήταν κακή, στο δεύτερο ανέβασε την απόδοσή της και πλέον βρίσκεται στο μέσο της βαθμολογίας. Έχει λιγοστές ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη, καθώς απέχει έξι πόντους από την προνομιούχο 6η θέση.Η Σάλκε έριξε όλο το βάρος στην Ευρώπη φέτος, με αποτέλεσμα να είναι στους 16 του Champions League. Στην Bundesliga όμως έχει μόλις τέσσερις βαθμούς διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη. 

Τα προγνωστικά μου

(21:30) Βέρντερ – Σάλκε 2 (3,80)

Ανάλυση

Το μυαλό της Βέρντερ είναι περισσότερο στο κύπελλο, παρά στο πρωτάθλημα. Εκεί μπορεί να διεκδικήσει έναν τίτλο και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Σάλκε. Στην Bundesliga έχει 33 πόντους, δεν έχει κανένα άγχος με την παραμονή και θεωρητικά, έχει ελπίδες για Ευρώπη. Βέβαια, οι Χοφενχάιμ, Λεβερκούζεν, Άιντραχτ, Βόλφσμπουργκ και Χέρτα που είναι από πάνω της, είναι καλύτερες ομάδες και δύσκολα θα τις περάσει. Δεν χάνει εύκολα μέσα στη Βρέμη, καθώς σε 12 ματς στην έδρα της έχει μόλις τρεις ήττες. Γενικά στο πρωτάθλημα έχει να χάσει από το Δεκέμβρη και είναι αήττητη μέσα στο 2019. Από το Γενάρη και μετά έχει πέντε ισοπαλίες και δύο νίκες, ενώ είναι εντυπωσιακό πως στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια της έχει φέρει ισοπαλία με σκορ 1-1. Οι Γιόχανσον, Λάνγκαμπ και Οσάκο είναι εκτός αποστολής, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μπάρτελς.

Η Σάλκε είναι σε επικίνδυνη θέση και χρειάζεται βαθμούς για να ξεφύγει. Το Champions League πλέον περνάει σε δεύτερη μοίρα, μετά το εις βάρος της 3-2 κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι μέσα στη Γερμανία. Το πάλεψε πολύ η Σάλκε και μέχρι λίγο πριν τη λήξη κέρδιζε 2-1, αλλά στο τέλος φάνηκε η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Το πρόβλημα της ομάδας είναι κυρίως στον επιθετικό τομέα, καθώς έχει πετύχει περισσότερα γκολ μόνο από τις τρεις τελευταίες της βαθμολογίας. Μακριά από την έδρα της είναι μέτρια, με δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και έξι ήττες σε 12 αγώνες. Στα δύο τελευταία παιχνίδια της, έχει χάσει με 4-0 από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ και 3-0 από τη Μάιντς, όχι και τίποτα μεγαθήρια δηλαδή. Πάντως, αν δεν αλλάξει γρήγορα συμπεριφορά, θα έχει σίγουρα πρόβλημα. Οι Σοπφ και Σερντάρ είναι εκτός αποστολής για σήμερα.

Πιθανές ενδεκάδες

Βέρντερ

(4-3-3)

Πάβλενκα

Γκέμπρε Σελασιέ

Μοϊσάντερ

Βέλκοβιτς

Αουγκούστινσον

Έγκεσταϊν

Μπαγκφρέιντε

Κλάασεν

Ράσικα

Έγκεσταϊν

Κρούσε

Σάλκε

(4-2-3-1)

Νίμπελ

Οτσίπκα

Νάστασιτς

Μπρούμα

Καλιγκιούρι

Σταμπουλί

ΜακΚίνι

Κουτούκου

Σκρτσίμπσκι

Μπενταλέμπ

Μπουργκστάλερ

Εκτίμηση

Η Σάλκε είναι πολύ καλή ομάδα για να κινδυνεύει. Δεν θα έχει στο μυαλό της τη ρεβάνς με τη Σίτι, αφού γι αυτήν το ματς με τη Βέρντερ είναι πιο σημαντικό. Θα πάω με το διπλό.

Σε ενδιαφέρει