Λάτσιο – Ρόμα

Το τεράστιο Derby Della Capitale. Άσβεστο μίσος υπάρχει μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.
Λάτσιο – Ρόμα

Οι διαφορές της Λάτσιο με τη Ρόμα δεν είναι μόνο αθλητικές. Έχουν και πολιτικές προεκτάσεις, αφού οι οπαδοί της Λάτσιο θεωρούνται “δεξιοί” και αυτοί της Ρόμα “σοσιαλιστές”. Υπάρχει έντονη αντιπαλότητα και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει επεισόδια μεταξύ των οπαδών αλλά και πολλές κάρτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κοινή έδρα το Ολίμπικο της Ρώμης. Στη Serie A, οι δύο ομάδες έχουν δώσει συνολικά 149 ματς, με 54 νίκες της Ρόμα, 37 της Λάτσιο και 58 ισοπαλίες. 

Τα προγνωστικά μου

(21:30) Λάτσιο – Ρόμα GG & Over 2,5 (1,90)

Ανάλυση

Η Λάτσιο αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League και πλέον πρώτος της στόχος είναι να περάσει στον τελικό του κυπέλλου. Στον πρώτο ημιτελικό αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0 με τη Μίλαν και ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στο τέλος Απρίλη. Στο πρωτάθλημα, στόχος είναι η τέταρτη θέση και η συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League. Όμως, αυτό θα είναι πολύ δύσκολο, καθώς η 4η Μίλαν εμφανίζεται πολύ βελτιωμένη τελευταία και έχει και επτά πόντους περισσότερους. Η 5η θέση είναι πιο ρεαλιστικός στόχος, αλλά για να έχει ελπίδες γι’ αυτήν, θα πρέπει να κερδίσει το σημερινό ματς, καθώς η Ρόμα έχει έξι πόντους περισσότερους. Χαμός γίνεται ακριβώς από κάτω της, με τη 10η Σαμπντόρια να έχει δύο πόντους λιγότερους και ενδιάμεσα να είναι οι Αταλάντα, Τορίνο και Φιορεντίνα. Οι Μπερίσα, Λουκάκου και Γουάλας είναι νοκ άουτ για σήμερα. Ο τεχνικός της Λάτσιο θα παίξει με ενισχυμένο κέντρο, τρεις στην άμυνα και τον Ιμόμπιλε μοναδικό προωθημένο.

Η Ρόμα δίνει πολύ κρίσιμο ματς με την Πόρτο για το Champions League σε λίγες μέρες, οπότε το μυαλό της θα είναι και λίγο προς τα εκεί. Βέβαια, όταν υπάρχει τέτοιο ντέρμπι, κανείς δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από τη στιγμή που θα μπει στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι έχουν ένα πόντο λιγότερο από την 4η Μίλαν και θέλουν οπωσδήποτε να την ξεπεράσουν για να βγουν στο Champions League. Ο Σικ είναι ο μοναδικός απών για σήμερα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μανωλά, που πάντως έχει πολλές ελπίδες να ξεκινήσει. Με τους Σαράουι και Ζανιόλο στα άκρα της επίθεσης, ο προπονητής της Ρόμα θέλει να εκμεταλλευτεί την επιθετική δεινότητα του Τζέκο. Αυτοί θα τον τροφοδοτούν και αυτός θα τελειώνει τις φάσεις.

Πιθανές ενδεκάδες

Λάτσιο

(3-5-1-1)

Στρακόσια

Ατσέρμπι

Ράντου

Μπάστος

Λούλιτς

Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς

Λέιβα

Παρόλο

Ρόμουλο

Λουίς Αλμπέρτο

Ιμόμπιλε

Ρόμα

(4-2-3-1)

Όλσεν

Φλορέντσι

Μανωλάς

Φάτσιο

Κολάροφ

Νζονζί

Ντε Ρόσι

Ελ Σαράουι

Πελεγκρίνι

Ζανιόλο

Τζέκο

Εκτίμηση

Ανοιχτό ποδόσφαιρο βλέπω από ομάδες που μπορούν να σκοράρουν εύκολα. GG & Over 2,5.

Σε ενδιαφέρει