Ατλέτικο Μαδρίτης – Γιουβέντους

Σούπερ ντέρμπι στη Μαδρίτη, ανάμεσα σε δυο ομάδες που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και την κατάκτηση του Champions League.
atletico juventus

Είναι ο πρώτος αγώνας μεταξύ τους για τους 16 του Champions League. Θα ακολουθήσει ο επαναληπτικός στο Τορίνο.

Η Ατλέτικο παλεύει σε όλα τα μέτωπα. Είναι ακόμη κοντά στην Μπαρτσελόνα, όσον αφορά στην κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος, ενώ και στο Champions League ελπίζει πως μπορεί να κάνει την έκπληξη. Η Γιουβέντους είναι το φαβορί στο ζευγάρι, έχει ήδη πάρει το πρωτάθλημα Ιταλίας και το Champions League είναι αυτό που όλοι ονειρεύονται στο Τορίνο.

Τα προγνωστικά μου

(22:00) Ατλ. Μαδρίτης – Γιουβέντους Χ (3,05)

Ανάλυση

Πάντα δυνατή στην έδρα της η Ατλέτικο, έχει εννέα νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα σε 12 ματς στην Primera Division. Φαίνεται πως η ομάδα του Σιμεόνε ξεπέρασε γρήγορα της ήττες από Μπέτις και Ρεάλ για το πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Βαγιεκάνο. Σε αυτό μπορεί να έπαιξε ρόλο και η ανακοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου του Σιμεόνε, ο οποίος λατρεύεται από όλους. Και πως μπορεί να μην τον αγαπούν, αφού στις μέρες του η Ατλέτικο έγινε ξανά top class ομάδα, με δύο τελικούς Champions League, μια κατάκτηση Europa League και ένα πρωτάθλημα την τελευταία πενταετία. Ενδιαφέρον στατιστικό για τους Μαδριλένους είναι πως δεν έχουν χάσει κόντρα σε ιταλική ομάδα, στα τελευταία εννέα ματς που έχουν δώσει. Κι αυτό έχει εξήγηση, καθώς παίζει ως ιταλική ομάδα, σκληρά, με δυνατά μαρκαρίσματα και ταχύτητα στην επίθεση. Θα πρέπει να θυμίσουμε πως ο φετινός τελικός της διοργάνωσης διεξάγεται μέσα στην έδρα της, οπότε θα τα δώσει όλα για να βρεθεί εκεί. Δεν υπάρχουν απουσίες για την Ατλέτικο, ενώ ο Σιμεόνε δήλωσε πως ο Ντιέγκο Κόστα δεν είναι έτοιμος να βγάλει ενεννηντάλεπτο. Λογικά θα ξεκινήσει ο πρώην Γιουβεντίνος, Μοράτα και ίσως στη διάρκεια του παιχνιδιού μπει και ο Βραζιλιανο-Ισπανός. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λούκας Ερνάντεθ, που μάλλον θα μείνει στον πάγκο για να μη ρισκάρει νέο τραυματισμό.

Η Γιουβέντους σαρώνει στην Ιταλία, παίρνει και φέτος “για πλάκα” το πρωτάθλημα και πλέον κοιτάζει μόνο ψηλά, δηλαδή την κορυφή του Champions League. Ο Ρονάλντο δεν έφερε μόνο τα γκολ του στην ομάδα, αλλά και την αίσθηση υπεροχής. Χωρίς να γίνεται μπλαζέ, η Γιουβέντους έχει τεράστια αυτοπεποίθηση στα παιχνίδια της και πραγματικά δεν σταματιέται στην καλή της μέρα. Η Ατλέτικο ίσως ήταν ο χειρότερος αντίπαλος γι’ αυτήν, στη συγκεκριμένη φάση, αφού η πρόκριση θα παιχτεί κυρίως στη δύναμη και το πάθος. Μοναδικό ψεγάδι οτι έχει αποκλειστεί από το κύπελλο, αλλά φαίνεται πως ο Αλέγκρι θυσίασε μια διοργάνωση, στο βωμό του Champions League. Εκτός έμειναν για σήμερα οι Ντούγκλας Κόστα και Κεντίρα. Ο δεύτερος διαγνώστηκε με καρδιακή αρρυθμία και θα χάσει τα επόμενα ματς. Ο Ρονάλντο δεν θα είναι φέτος πρώτος σκόρερ στο Champions League, αλλά με τον τρόπο που παίζει, πραγματικά έχει αλλάξει όλο το στυλ της Γιουβέντους.

Πιθανές ενδεκάδες

Ατλ. Μαδρίτης (4 – 4 – 2)

Όμπλακ

Χουανφράν

Χιμένεθ

Γκοντίν

Φελίπε Λουίς

Κόκε

Ρόντρι

Τόμας

Σαούλ

Γκριζμάν

Μοράτα

Γιουβέντους (4 – 3 – 3)

Σέζνι

Ντε Σίλιο

Μπονούτσι

Κιελίνι

Άλεξ Σάντρο

Μπετανκούρ

Πιάνιτς

Ματουϊντί

Ντιμπάλα

Μάντζουκιτς

Ρονάλντο

Εκτίμηση

Πολύ δυνατό ματς ανάμεσα σε δυο ποιοτικότατες ομάδες. Θα πάω στην ισοπαλία και ας λύσουν τις διαφορές τους στη ρεβάνς.

Σε ενδιαφέρει