Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ποιος θα πάει τελικό;

Νοκ άουτ ημιτελικός του κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στους δύο "αιωνίους". Ο τελικός θα γίνει την προσεχή Κυριακή.
panathinaikos olympiakos

Ακόμη και τάβλι να παίζουν αυτοί οι δύο, είναι ντέρμπι. Πόσο μάλιστα, όταν το αποτέλεσμα θα κρίνει το ποια ομάδα θα πάει στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα ναι και το φαβορί για να το κατακτήσει. Σε κακή κατάσταση και οι δύο, με συνεχείς ήττες στην Ευρωλίγκα και ιδιαίτερα κακό κλίμα στα αποδυτήρια.

Τα προγνωστικά μου

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (+7,5): 2 (1,91)

Ανάλυση

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε καλή κατάσταση. Έχασε με κάτω τα χέρια από τη Φενέρμπαχτσέ και είναι πάρα πολύ πιθανό να μην περάσει ούτε στο Top 8 της Ευρωλίγκας. Ο Πιτίνο πλέον ξέρει πως στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και του κυπέλλου, αν θέλει να σώσει τη χρονιά. Το σημερινό ματς είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους γηπεδούχους, καθώς αν δεν κερδίσουν μέσα στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό, τότε οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες. Ο ερχομός του Κιλπάτρικ δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, θυμίζοντας στη διοίκηση πως δεν μπορεί κάθε χρόνο να πιάνουν οι διορθωτικές κινήσεις του Χειμώνα. Ο Πέιν είναι εργάτης και θα βοηθήσει στη θέση του Λάσμε, αλλά δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Οι Παππάς και Λοτζέσκι είναι εκτός σήμερα, γεγονός που περιορίζει πολύ το ρόστερ. Βεβαίως, σε μεγάλα ματς σαν το σημερινό, πολλές φορές, η συρρίκνωση του rotation λειτουργεί ευεργετικά. Αμφίβολη ειναι η συμμετοχή του Λανγκφορντ. Σίγουρα πάντως, μπορούμε να πούμε πως αν ο Παναθηναϊκός δεν πάρει βοήθεια και από τα άλλα γκαρντ, εκτός του Καλάθη, δεν θα έχει καλό αποτέλεσμα.

Το κλίμα στον Ολυμπιακό δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο. Μετά τη βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ και την ατυχία μέσα στο Ισραήλ, όπου έχασε με buzzer beater από τη Μακάμπι, ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα. Βγήκαν στη δημοσιότητα μηνύματα του Γιώργου Πρίντεζη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε κλειστή ομάδα που είχε φτιάξει για τους Έλληνες παίκτες της ομάδας, όπου ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ τονίζει οτι δεν θα συνεχίσει να παίζει για πολύ απλήρωτος. Φυσικά, αυτό δημιουργεί πρόβλημα στ’ αποδυτήρια, αφού κάποιος από τους παίκτες που συμμετείχαν το έβγαλε προς τα έξω. Και πλέον υπάρχει καχυποψία. Ο Μπλατ έχει πολύ δουλειά να κάνει λοιπόν, στον τομέα της ψυχολογίας αρχικά. Κατά τα άλλα, είναι εμφανές οτι η ομάδα δεν λειτουργεί σωστά. Από κει που πάλευε για την πρώτη τετράδα, ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στο να μείνει εκτός Top 8, αν δεν πάρει τα επόμενα ματς. Ο Μπριάντε Γουέμπερ λογικά θα κάνει το ντεμπούτο του. Θα αντικαταστήσει τον Τουπάν. Ο Παπανικολάου ξεπέρασε την ίωση και θα παίξει.

Εκτίμηση

Σε κακή κατάσταση και οι δύο, δεν βλέπω να ξεφεύγει κανείς, οπότε θα πάω με το χάντικαπ υπέρ του αουτσάιντερ.

Σε ενδιαφέρει