Α’ Γερμανίας: Μάχες με φόντο την παραμονή

Δύο ματς από την ουρά της βαθμολογίας περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της Bundesliga.
Α’ Γερμανίας: Μάχες με φόντο την παραμονή

Mε δύο αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα η 20η αγωνιστική της Bundesliga στη Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, η Άουγκσμπουργκ υποδέχεται τη Μάιντς και θέλει τη νίκη για να απομακρυνθεί από την επικίνυνη ζώνη, ενώ εξάποντο παραμονής αποτελεί το Στουτγάρδη – Φράιμπουργκ.

Ανάλυση

Άουγκσμπουργκ – Μάιντς

Από την εκτός έδρας ήττα με 2-0 από την Γκλάντμπαχ προέρχεται η Άουγκσμπουργκ. Αυτή ήταν η τρίτη σερί για την ομάδα του Μπάουμ και το δέκατο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη και ο κόουτς πλέον βρίσκεται υπό πίεση, καθώς η επικίνδυνη ζώνη βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πιο κάτω. Έντονο είναι και το πρόβλημα στα εντός έδρας, όπου μετράει μόλις μία νίκη σε εννιά ματς. Ακολουθεί ματς κυπέλλου απέναντι στη Χολστάιν Κίελ. Στα αγωνιστικά, εκτός είναι ο τραυματίας στόπερ Χάουελου, ενώ επέστρεψαν από το Κύπελλο Ασίας οι μεσοεπιθετικοί Γι και Κου.

Από την άλλη μεριά, η Μάιντς κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 επί της Νυρεμβέργης εντός έδρας την περασμένη αγωνιστική, ανεβαίνοντας στο +12 από την τελευταία τριάδα. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη για την ομάδα του Σβαρτς, η οποία παρέμεινε παράλληλα αήττητη για τέσσερα συνεχόμενα ματς. Σήμερα θέλει να συνεχίσει την καλή παράδοση απέναντι στην Άουγκσμπουργκ, ενώ γενικά είναι αρκετά ανταγωνιστική μακριά από την έδρα της. Δύσκολη ήταν η εβδομάδα που πέρασε, αφού ίωση χτύπησε το στρατόπεδο της ομάδας, με πρώτο θύμα τον κόουτς, ο οποίος έλειψε μέχρι την Παρασκευή. Σήμερα, πάντως θα δώσει κανονικά το “παρών”, όμως δε θα έχει στη διάθεσή του τους αμυντικούς Μπελ και Μπούνγκερτ. Μακετά και Κουάισον θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο των φιλοεξνούμενων.

 

Εκτίμηση: Εξαιρετικά αμφίρροπο ματς περιμένω, όμως η Μάιντς θεωρώ πως έχει τις περισσότερες πιθανότητες για κάτι καλό σήμερα. 2 DNB

Στουτγάρδη – Φράιμπουργκ

Tην ήττα με 4-1 γνώρισε εκτός έδρας από τη Μπάγερν η Στουτγάρδη, η οποία πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ με τον Τάσο Δώνη. Πλέον, οι Σουηβοί βρίσκονται στην 16η θέση που οδηγεί στα play out, μετρώντας τέσσερις σερί ήττες και τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν, αφού από εδώ και πέρα κάθε βαθμός είναι… χρυσάφι. Σε πίεση βρίσκεται και ο κόουτς Βάιντσιρλ, ο οποίος από τότε που έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία η ομάδα του έχει μαζέψει μόλις 9 βαθμούς σε 12 ματς. Το σημερινό που αποτελεί ντέρμπι του Νότου είναι από αυτά που πρέπει να κερδίσει αν θέλει να μείνει μακριά από μπελάδες. Στα αγωνιστικά, αμφίβολοι είναι οι στόπερ Παβάρ και Μπάουμγκαρτλ, ενώ τραυματίας είναι ο χαφ Αόγκο. Ο Τάσος Δώνης θα ξεκινήσει πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γκόμεζ.

Η Φράιμπουργκ, από τη μεριά της, προέρχεται από την εντός έδρας ήττα 2-4 από τη Χόφενχαϊμ, συμπληρώνοντας δύο σερί αποτυχίες στο δεύτερο γύρο. Έτσι, η ομάδα του Στράιχ έχει περιοριστεί στην 14η θέση και το +7 από την τελευταία τριάδα αποτελεί για την ώρα ασφαλές… μαξιλαράκι. Στη Στουτγάρδη διατηρείται η κάκιστη παράδοση, αφού δεν έχει καταφέρει να νικήσει στις 8 τελευταίες επισκέψεις της και για να τα καταφέρει σήμερα χρειάζεται αισθητή βελτίωση στην άμυνα. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει ο χαφ Γκρίφο, ενώ απουσιάζουν ο αμυντικός Οκορότζι, ο μέσος Χέφλερ και οι φορ Κλάιντινστ και Σάλαϊ.

Εκτίμηση: Mονόδρομο αποτελεί η νίκη για την Στουτγάρδη και αν αναλογιστούμε και την καλή παράδοση απέναντι στη Φράιμπουργκ, τότε ο άσος έχει αξία. 1

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΣΗΜΕΙΟ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΠΟΔΟΣΗ
16:30 Άουγκσμπουργκ – Μάιντς 2 DNB BetShop 2,29
19:30 Στουτγάρδη – Φράιμπουργκ 1 BetShop 2,26

Σε ενδιαφέρει