Σπόρντινγκ – Πόρτο: Τελευταία ευκαιρία για την Σπόρτινγκ

Μεγάλο ντέρμπι στη Λισαβόνα για το πορτογαλικό πρωτάθλημα ανάμεσα στην τέταρτη Σπόρτινγκ και την πρωτοπόρο Πόρτο.
porto

Το μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής στην Πορτογαλία διεξάγεται απόψε στο κατάμεστο Ζοσεέ Αλβαλάδε.

Τα προγνωστικά μου

Σπόρτινγκ – Πόρτο: Goal/Goal (1.75)

Ανάλυση

Η ήττα της Σπόρτινγκ από την Τοντέλα με 2-1 απομάκρυνε σε μεγάλο βαθμό από την κορυφή τους γηπεδούχους. Πλέον βρίσκονται οχτώ βαθμούς πίσω από την κορυφή και ουσιαστικά απόψε παίζουν κυριολεκτικά το τελευταίο τους χαρτί για να προλάβουν τον τίτλο. Εντός έδρας έχει το απόλυτο σε οχτώ αγώνες με έξι over και σκοράροντας 2,8 γκολ κατά μέσο όρο. Λείπει απόψε ο ακραίος Ακούνια λόγω τιμωρίας και ο τραυματίας Μπατάγλια. Δεδομένο το 4-3-3 με τον Ντοστ στην κορυφή της επίθεσης και ακραίους τον Ντιαμπί και τον Φερνάντες.

Η Πόρτο φιγουράρει στην κορυφή του πρωταθλήματος παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο και έχοντας 14 νίκες σε 16 αγώνες. Το ρεκόρ της εκτός έδρας είναι στο 6-0-1. Τελευταίο της θύμα η Νασιονάλ, της οποίας επιβλήθηκε με 3-1. Οι τέσσερις από τις πέντε τελευταίες της νίκες συνοδεύτηκαν από over και goal/goal. Μετράει 18 κολλητές νίκες. Εχει πίσω και τον βασικό Φελίπε. Λείπει ο επιθετικός Αμπουμπακάρ. Δεν αλλάζει το 4-4-2 με επιθετικό δίδυμο τους Σοάρες και Μαρεγκά.

Πιθανές ενδεκάδες

Σπόρτινγκ (4-3-3)

Ρενάν

Τζέφερσον

Κόατες

Ματιέ

Γκασπάρ

Νάνι

Γκουντέλι

Λουίς

Ντιαμπί

Φερνάντες

Ντοστ

Πόρτο (4-4-2)

Κασίγιας

Φερέιρα

Φελίπε

Μιλιτάο

Τέγες

Κορόνα

Ερέρα

Περέιρα

Ερνάνι

Σοάρες

Μαρεγκά

Εκτίμηση

Η Σπόρτινγκ σκοράρει για πλάκα εντός έδρας και επιβάλλεται να κερδίσει απόψε αν θέλει να έχει ελπίδες τίτλου. Η Πόρτο θα βρει τους απαιτούμενους διαδρόμους στην άμυνα των γηπεδούχων για να δράσει. Πιθανό goal/goal.

Σε ενδιαφέρει