A’ Iσπανίας: Μάχες για σωτηρία και Ευρώπη

ala val

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η 19η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου στην Πριμέρα Ντιβιζιόν της Ισπανίας.

Πιο συγκεκριμένα, «βαρύ» είναι το κλίμα για τον Μαρθελίνο και αν η Βαλένθια δεν επικρατήσει επί της Βαγιαδολίδ πολύ δύσκολα θα παραμείνει. Ματσάρες είναι τα Χιρόνα – Αλαβές και Βιγιαρεάλ – Χετάφε, ενώ μάχη για την παραμονή αποτελεί το Λεγανές – Ουέσκα.

Ανάλυση

Λεγανές – Ουέσκα

Aπό την εκτός έδρας ήττα με 3-0 από τη Ρεάλ για τους «16» του κυπέλλου προέρχεται η Λεγανές και ουσιαστικά ήδη αποτελεί παρελθόν από τη διοργάνωση. Αυτό ήταν το πέμπτο σερί ματς στο οποίο δεν κερδίζουν οι Μαδριλένοι, οι οποίοι στο πρωτάθλημα είχαν ηττηθεί με 1-0 στην έδρα της Εσπανιόλ και με την εμφάνιση που πραγματοποίησαν πήραν αυτό που… άξιζαν. Αρκετά σημαντικό είναι το σημερινό ματς για την ομάδα του Πελεγκρίνο, αφού απέναντί της έχει μια αντίπαλο με τον ίδιο στόχο, δηλ. την παραμονή στην κατηγορία. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει ο χαφ Πέρες, ενώ εκτός θα βρίσκονται ο επίσης χαφ Γκουμπάου, ο φορ Σάντος και ο αμυντικός Μουνιόθ.

Από την άλλη μεριά, η Ουέσκα προέρχεται από τη μεγάλη νίκη με 2-1 εντός έδρας επί της Μπέτις, μια επικράτηση που ήρθε μάλιστα με ανατροπή. Αυτό το τρίποντο ήταν το δεύτερο μετά από εκείνο της πρεμιέρας για την ομάδα του Φρανσθίσκο, η οποία αναπτέρωσε τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία. Δύκολα, βεβαια, θα πραγματοποιηθεί αυτό αν δεν ενισχυθεί μεταγραφικά. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνει ο στόπερ Ετσέιτα, ενώ παρελθόν αποτελεί ο χαφ Γκιουρλέρ.

Εκτίμηση: Πρόκειται για ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η Λεγανές είναι δυνατή στην έδρα της, ενώ η Ουέσκα δείχνει να παίρνει μπροστά τελευταία. Το αμφίσκορο έχει τύχη. GG

Βαλένθια – Βαγιαδολίδ

H εκτός έδρας ήττα με 2-1 από τη Χιχόν για το κύπελλο είναι ακόμα ένα… αγκάθι στην παραμονή του Μαρθελίνο στον πάγκο της Βαλένθια. Μάλιστα, μετά από την ήττα στο πρωτάθλημα (2-1 από την Αλαβές), το τρίποντο σήμερα κρίνεται επιτακτικό! Στα αγωνιστικά, παρελθόν θα αποτελέσει ο φορ Μπατσουαγί, ενώ εκτός παραμένουν οι χαφ Γκέδες και Κοντογμπιά. Τουλάχιστον επιστρέφουν ο χαφ Κοκλέν, ο εξτρέμ Σολέρ και ο μπακ Γκαγιά.

Από τη μεριά της, η Βαγιαδολίδ έπαιξε για την ισοπαλία μεσοβδόμαδα στην έδρα της Χετάφε για το κύπελλο, όμως το γκολ που δέχτηκε στις καθυστερήσεις (1-0) της χάλασε τα… σχέδια! Αυτό ήταν το τέταρτο σερί ματς χωρίς τρίποντο, ενώ είχε προηγηθεί η ήττα με 1-0 εντός έδρας από τη Βαγιεκάνο. Πλέον, η απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη είναι στο +4 και έχει αρχίσει να μη νιώθει άνετα. Στα αγωνιστικά, δεν έχουν αναφερθεί απουσίες για τον κόουτς Σέρτζιο, ο οποίος πρόκειται να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα όσους βασικούς δεν έπαιξαν στο ματς κυπέλλου.

Εκτίμηση: «Moνόδρομο» αποτελεί η νίκη για τη Βαλένθια, όμως και η Βαγιαδολίδ δε θα πέσει… αμαχητί. Πολύ μικρή η απόδοση στον άσο για να ασχοληθούμε. NO BET

Χιρόνα – Αλαβές

Iσοπαλία 1-1 εντός έδρας απέναντι στην Ατλέτικο για το κύπελλο απέσπασε μεσοβδόμαδα η Χιρόνα, με την αντίπαλό της να έχει το προβάδισμα για την πρόκριση. Στο πρωτάθλημα, επίσης ισοπαλία έφερε στην έδρα της Λεβάντε (2-2), σε ένα ματς που θα μπορούσε να το είχε πάρει, αν κρατούσε το προβάδισμα στις δύο φορές που το πήρε, ενώ έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 69′. Έτσι, η ομάδα του Σακριστάν έχασε έδαφος στη μάχη για την εξάδα και από εδώ και πέρα πρέπει να επιστρέψει στις νίκες. Στο αγωνιστικό μέρος, εκτός παραμένουν οι μπακ Αντάι και Πλάνας, ο στόπερ Μουνίεσα και ο χαφ Ρόμπερτς, ενώ επιστρέφουν στο βασικό σχήμα όσοι προφυλάχθηκαν στο ματς κυπέλλου.

Από τη μεριά της, η Αλαβές προέρχεται από τη νίκη με 2-1 επί της Βαλένθια εντός έδρας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι στο σπίτι της φέτος απλά δεν… παίζεται! Αυτό ήταν το δεύτερο σερί τρίποντο για την ομάδα του Αμπελάρδο, η οποία έχει βρεθεί στην τέταρτη θέση και παρά το γεγονός ότι ρεαλιστό στόχο της αποτελεί ένα εισιτήριο για το Γιουρόπα της επόμενης σεζόν, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί με αυτά που βλέπουμε. Στα αγωνιστικά, εκτός παραμένουν ο χαφ Μπράσανατς και ο μεσοεπιθετικός Ροντρίγκες, ενώ επιστρέφουν ο μπακ Ντουάρτε και ο χαφ Γουακάσο.

Εκτίμηση: Αρκετά ενδιαφέρον ματς με φόντο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο θα έχουμε απόψε στη Χιρόνα, με την ομώνυμη ομάδα να πιέζεται περισσότερο για τη νίκη. Η Αλαβές δύσκολα χάνει. GG

Βιγιαρεάλ – Χετάφε

Mε αρκετούς βασικούς παρατάχθηκε απέναντι στην Εσπανιόλ για το κύπελλο η Βιγιαρεάλ, με το 2-2 να αποτελεί το τελικό αποτέλεσμα. Αρκετές ευκαιρίες είχαν και οι δύο ομάδες, ενώ χαρακτηριστική ήταν η μαχητικότητα των γηπεδούχων, οι οποίοι βρέθηκαν πίσω με 0-2. Στο πρωτάθλημα, έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Εϊμπάρ, συμπληρώνοντας 4 σερί ισοπαλίες στα ισάριθμα τελευταία ματς. Το σημερινό παιχνίδι είναι αρκετά οριακό για την ομάδα του Γκαρσία, η οποία παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη. Στα αγωνιστικά, επιστρέφουν ο μπακ Κόστα και ο στόπερ Γκονζάλες, λύνοντας τα χέρια του προπονητή τους.

Η Χετάφε, από τη μεριά της, κατάφερε να πάρει (1-0) το μεσοβδόμαδο ματς κυπέλλου απέναντι στη Βαγιαδολίδ με ένα γκολ στις καθυστερήσεις. Στο πρωτάθλημα συνεχίζει να δίνει την μάχη της για την έξοδο στην Ευρώπη, όμως την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε με 1-2 εντός έδρας από τη Μπαρτσελόνα. Βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο 39’ (το 0-1 στο 20’), ωστόσο μείωσε λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου. Πικρία επικράτησε πάντως στην ομάδα του Μπορνταλάς, αφού έδειξε πως μπορούσε την ισοπαλία. Στο αγωνιστικό μ΄ρος, εκτός παραμένει ο χαφ Μπεργκάρα, ο εξτρέμ Άματ, ο φορ Ν’ Ντιαγέ και ο μπακ Σουάρες.

Εκτίμηση: Ωραίο και ενδιαφέρον ματς πρόκειται να παρακολουθήσουμε και εδώ, με τους γηπεδούχους να θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη. Δεν βγαίνει άκρη με σημείο. NO BET

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ώρα Αγώνας Σημείο Ιστοσελίδα Απόδοση
14:00 Λεγανές – Ουέσκα GG BetShop 2,26
19:30 Χιρόνα – Αλαβές GG BetShop 2,18

Σε ενδιαφέρει