Ευρωλίγκα: Αλλαγή… πλεύσης με Πιτίνο

Κατευθείαν στα βαθιά πέφτει ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος κάνει απόψε το ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού κόντρα στην ισχυρή ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη.
pao cska

Με τέσσερις αγώνες σε ΟΑΚΑ, Πόλη, Μόναχο και Κανάρια πέφτει η αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα ολοκληρώνοντας ουσιαστικά τον πρώτο γύρο.

Ανάλυση

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ

Αλλαγή σελίδας στον μπασκετικό Παναθηναϊκό με τον Πιτίνο να κάνει απόψε το ντεμπούτο του στο τρομερό δύσκολο ματς με την εξαιρετική και πληρέστατη ΤΣΣΚΑ. Ο Γιαννακόπουλος ψάχνει απεγνωσμένα τη φόρμουλα που θα οδηγήσει την ομάδα και πάλι σε ένα φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Πέρσι πλήρωσε την απειρία κάποιων παικτών στα πλέι οφ. Φέτος έφερε πιο… ψημένους παίκτες, αλλά ο Πασκουάλ δεν είχε το απαιτούμενο πλάνο. Ετσι έκανε την κίνηση ματ με τον Πιτίνο να περνάει τον Ατλαντικό και να έρχεται στο ΟΑΚΑ με στόχο την επιστροφή στα… ψηλά της Ευρωλίγκας. Ο νέος κόουτς τόνισε πως δεν μπορεί να κάνει θαύματα τόσο σύντομα, αλλά μπορεί να δείξει τον σωστό δρόμο στους παίκτες. Στο 6-8 το ρεκόρ της Ελληνικής ομάδας ως τώρα που την κρατάει εκτός οχτάδας. Στόχος η μεγάλη αντεπίθεση. Η ΤΣΣΚΑ από την άλλη φιγουράρει σταθερά στις πρώτες θέσεις έχοντας 11 νίκες σε 14 αγώνες και επίθεση που σπάει κόκκαλα. Στο ανοιχτό γήπεδο δεν παίζεται και αν σε βρει μπόσικο σε «σκοτώνει». Ο Παναθηναϊκός πρέπει να της κόψει τον ρυθμό για να έχει ελπίδες. Πέρσι ηττήθηκε στο αντίστοιχο ματς. Η συνολική παράδοση δεν είναι υπέρ του, αλλά στα κρίσιμα ματς με τους Ρώσους συνήθως βγαίνει νικητής έχοντας να θυμάται και δύο σπουδαίους τελικούς. Εχοντας δίπλα του χάντικαπ 3-4 πόντων θα ρισκάρω στον άσο λόγω κόσμου και νέου κόουτς.

Φενέρμπαχτσε – Ρεάλ

Σπουδαίο ντέρμπι, όπου θα αποδείξει ποια εκ των δύο ομάδων είναι το αφεντικό για να παλέψει μέχρι τέλους για την πρωτιά της κανονικής περιόδου στη διοργάνωση. Η Φενέρ κάνει κάτι εντυπωσιακό στα τελευταία ματς. Μπαίνει νωθρά στα ματς και στο δεύτερο ημίχρονο αλλάζει ρυθμό και καθαρίζει κάθε αντίπαλο. Εχω την αίσθηση πως αυτό έχει να κάνει καθαρά με τον Ομπράντοβιτς, ο οποίο βλέπει στο πρώτο μέρος τα τρωτά σημεία του κάθε αντιπάλου και στην ανάπαυλα λέει στους παίκτες του τι ακριβώς να κάνουν. Ετσι οδηγεί την κούρσα με ρεκόρ 13-1 παίζοντας το πιο ισορροπημένο μπάσκετ στη διοργάνωση. Οργιάζουν Σλούκας και Βέσελι. Η Ρεάλ βρίσκεται μια νίκη πίσω με ρεκόρ 12-2 και θέλει απόψε να πατήσει κορυφή. Τελευταίο της θύμα η Μπάγερν, της οποίας επιβλήθηκε με 82-72. Καλύτερη επίθεση στη φετινή Ευρωλίγκα με 89.3 πόντους. Σημαντικό το ότι ο Γιουλ δεν είναι μόνος του. Παίρνει τρομερή βοήθεια από τον ανεβασμένο Καμπάτσο. Εγγύηση το δίδυμο Αγιόν και Ταβάρες στη ρακέτα. Εχω την αίσθηση πως η Φενέρ λόγω έδρας και καλύτερης άμυνας θα φτάσει στη νίκη, αλλά η απόδοση θα έπρεπε να βρίσκεται ψηλότερα. Επίσης δεν νομίζω πως ο ρυθμός θα ξεφύγει, αφού για τους δύο προπονητές θα είναι ένα δυνατό τεστ επιπέδου φάιναλ φορ.

Μπάγερν – Μπούντουτσνοστ

Η Μπάγερν κοίταξε στα μάτια τη Ρεάλ, αλλά στο τέλος έμεινε από δυνάμεις, δεν είχε το απαιτούμενο βάθος και υπέκυψε με 82-72. Στο 7-7 το ρεκόρ της. Βλέπει οχτάδα ξεκάθαρα. Βέβαια για να μην γκρεμιστεί επιβάλλεται τέτοιου είδους ματς σαν το σημερινό να τα καθαρίσει εύκολα. Στο Κύπελλο Γερμανίας αποκλείστηκε από την Αλμπα, ενώ στη συνέχεια καθάρισε στο πρωτάθλημα τη Βούρτζμπουργκ με 87-69. Η Μπούντουτσνοστ συμμετέχει για την εμπειρία, αλλά και μόνο το γεγονός ότι ήδη έχει τρεις νίκες αποτελεί υπέρβαση. Από τη Φενέρ έχασε εύκολα με 89-65. Συνέχισε ανάλογα και στην Αδριατική χάνοντας από την ΚΡΚΑ με 69-64. Βγάζει κούραση, ενώ αντιμετωπίζει και κάποια προβλήματα απουσιών. Τα δεδομένα οδηγούν ξεκάθαρα στον άσο της Μπάγερν. Υπάρχει διαφορά ρυθμού στις δύο ομάδες. Οι Γερμανοί τρέχουν πολύ εντός και οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να τους ακολουθήσουν. Τσιμπημένο το χάντικαπ των 9,5 πόντων γι’ αυτό και θα στραφώ με το over 81,5 στους πόντους των Γερμανών.

Γκραν Κανάρια – Ζαλγκίρις

Η Γκραν Κανάρια είναι μια ομάδα μέρας που διασκεδάζει κάθε αναμέτρηση παίζοντας επιθετικά. Εχει συνειδητοποιήσει ότι δεν πρόκειται να πάει πουθενά στη φετινή διοργάνωση και παίζει ελεύθερα. Πάντως δεν είναι φτωχός συγγενής έχοντας ρεκόρ 5-9. Από τη μέρα που απέβαλλε το άγχος βάζει δύσκολα σε όλους. Από τον Ολυμπιακός έχασε εύκολα στο ΣΕΦ με 98-77. Στη συνέχεια ηττήθηκε από τη Σαραγόσα στο πρωτάθλημα με 71-69 βγάζοντας κούραση. Η Ζαλγκίρις έχει μεγαλύτερη εμπειρία και ως τώρα παρουσιάζεται καλύτερη στις εξόδους της. Σε έξι αγώνες μακριά από τη Λιθουανία έχει βγάλει τέσσερα διπλά. Ξεκάθαρος στόχος η οχτάδα. Μεγάλη νίκη επί της Μακάμπι με 80-73. Αγχώθηκε κόντρα στη Γιουβέντους επικρατώντας με 72-69 στο πρωτάθλημα. Εκανε ροτέισον ο Σάρας.  Το ματς είναι τελικός για την Κανάρια αν θέλει να κάνει κάτι στη φετινή διοργάνωση. Η Ζαλγκίρις είναι πιο… ψημένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κερδίσει με περισσότερους από τέσσερις πόντους που απαιτούνται. Με ρίσκο στον άσο.

 

Σε ενδιαφέρει