Τουρκία: Ξύπνα… Φενέρ

Η Φενέρ ψάχνει ένα νέο ξεκίνημα και ένα νικηφόρο σερί που θα της επιτρέψει να ανασάνει βαθμολογικά και να μπει στον σωστό δρόμο.
FENER

Με δύο αμφίρροπους αγώνες ολοκληρώνεται απόψε η 17η αγωνιστική της πρώτης κατηγορίας στην Τουρκία.

Ανάλυση

Ακίσασπορ – Κόνιασπορ

Η Ακίσασπορ προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεφύγει από την τελευταία τριάδα τα βαθμολογίας, αλλά πληρώνει τα τεράστια αμυντικά της κενά. Εκ των χειρότερων ομάδων ανασταλτικά στην κατηγορία. Ηττήθηκε στο τελευταίο ματς από την Καϊσέρι με 1-0. Και λίγα ήταν. Πολύ παθητικό το παιχνίδι της. Χαρακτήρα τελικού έχει η σημερινή αναμέτρηση. Στο σπίτι της σκοράρει εδώ και 11 αγώνες. Σημαντικότερη απουσία αυτή του Γιουμλού στην άμυνα. Απίστευτο ματς από την Κόνιασπορ κόντρα στην Κασίμπασα την περασμένη αγωνιστική. Δεν κουνήθηκε φύλλο στο πρώτο μέρος και ξαφνικά άνοιξαν οι ουρανοί στην επανάληψη. Ανοίγει το σκορ στο 47’, βρίσκεται πίσω στο 72’, ισοφαρίζει στο 75’ και φέρνει τούμπα το ματς στο 82’ φτάνοντας σε μια επική νίκη με 3-2. Μόνο μία ήττα στα έξι τελευταία. Ξεκάθαρα ανεβασμένη με την έλευση του Κοτσαμάν στον πάγκο. Απουσιάζουν οι Μιλόσεβιτς, Ντεμιρόκ, Φερχάτ και Ντιάν. Θα παίξει με 4-2-3-1 και τον Γιάχοβιτς στην επίθεση. Τα πάντα μπορούν να συμβούν στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Καλύτερο αγωνιστικό προφίλ για την Κόνιασπορ, αλλά και αρκετές απουσίες. Χωρίς τον βραχνά της Ευρώπης περιμένω να αντιδράσει η Ακίσασπορ. Ασος στο DNB.

 

Αντάλια – Φενέρμπαχτσε

Η Αντάλια θα προσπαθήσει απόψε να μπει στη μεγάλη φετινή λίστα των ομάδων που έχουν κόψει βαθμούς από τη Φενέρ. Ξεκάθαρη η εντός έδρας μεταμόρφωσή της. Ερχεται από πολύ κακή εμφάνιση και ήττα με 2-0 από τη Μαλάτια. Θα μπορούσε να φάει 2-3 γκολ ακόμα. Πάντως παραμένει στην πρώτη οχτάδα της βαθμολογίας. Πρόκριση μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο. Σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα απόψε. Λείπουν οι βασικότατοι Ανχελο, Τσελούτσκα, Σινίκ και Μαϊκόν. Ο κατήφορος δεν έχει σταματημό για τη Φενέρμπαχτσε, η οποία έχει καταντήσει να βολοδέρνει στην τελευταία τριάδα της βαθμολογίας. Πάμπολλα εσωτερικό προβλήματα, έξαλλος ο κόσμος της ομάδας και η έλευση Γιανάλ στον πάγκο δεν είχε αρχικά τα αποτελέσματα που όλοι ήθελαν. Προηγήθηκε 2-0 της Ερζουρούμ κι όμως ισοφαρίστηκε σε 2-2. Τουλάχιστον χαμογέλασε στο Κύπελλο επικρατώντας με 5-2 εκτός έδρας της Γκιερσουνσπόρ. Πολύ καλή παράδοση κόντρα στην Αντάλια. Μάλιστα εκτός έδρας έχει υποστεί μόνο έξι ήττες από την συγκεκριμένη αντίπαλο σε 25 αγώνες. Λείπουν Φρέι και Ζάιλσον. Με 4-2-3-1 και τον Σολδάδο στην κορυφή της επίθεσης. Μόλις αντίκρισα το διπλό στο 1.80 έβαλα τα γέλια. Δεν σηκώνει, όμως, κόντρα η αναμέτρηση λόγω των απουσιών της Αντάλια. Ως εκ τούτου θα στραφώ στη λύση των γκολ εκατέρωθεν.

Σε ενδιαφέρει