Europa League (7ος όμιλος): Όλοι έχουν πιθανότητες και η Βιγιαρεάλ νέο προπονητή!

Ανοιχτός σε όλα τα ενδεχόμενα είναι ο 7ος όμιλος του Europa League, αφού και οι 4 ομάδες έχουν πιθανότητες πρόκρισης. Ντεμπούντο του Λουίς Γκαρσία Πλάθα στη Βιγιαρεάλ.
villareal spartakmoskow

Την τελευταία αγωνιστική θα κριθούν τελικά όλα στον 7ο όμιλο του Europa League, αφού και οι 4 ομάδες του γκρουπ έχουν πιθανότητες πρόκρισης.

Με νέο προπονητή η Βιγιαρεάλ αφού μοιραία απολύθηκε ο Καγέχα και ανέλαβε ο Λουίς Γκαρσία Πλάθα.

Σέντρα των αναμετρήσεων στις 19:55.

Ανάλυση

Βιγιαρεάλ – Σπαρτάκ Μόσχας

Δεν χρειαζόταν να ήταν κανείς μέντιουμ ή να έχει άκρες στη διοίκηση της Βιγιαρεάλ, ώστε να αντιληφθεί ότι το διαζύγιο με τον Καγέχα ήταν θέμα χρόνου, από τη στιγμή που το «κίτρινο υποβρύχιο» βυθιζόταν βαθμολογικά και είναι οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, λόγω ευνοϊκής ισοβαθμίας με την Μπιλμπάο. Έτσι, λοιπόν, μετά τη νέα ήττα αυτή τη φορά από τη Θέλτα (2 – 3) απολύθηκε ο νεαρός τεχνικός και προσελήφθηκε ο Λουίς Γκαρσία Πλάθα που ήταν πριν από κάποια χρόνια (2005 – 06) στη β’ ομάδα και τελευταία ήταν σε ΗΑΕ και Κίνα. Ακόμα ένα στοίχημα δηλαδή για τη Βιγιαρεάλ. Εν όψει του αποψινού, αρκεί και μία ισοπαλία για να προκριθεί στην επόμενη φάση σε έναν όμιλο που έχει 1 νίκη και 4 ισοπαλίες. Ακολουθεί κρίσιμο ματς κόντρα στην Ουέσκα.

Όλα ανοιχτά στον 7ο όμιλο! Ποιος θα πάρει την πρόκριση; 

Θετικά έχει λειτουργήσει η αλλαγή προπονητή στη Σπαρτάκ Μόσχας, καθώς τη θέση του Καρέρα πήρε ο Κόνονοφ και πράγματι το πράγμα πηγαίνει καλύτερα. Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος επικράτησε 3 – 0 της Ανζί και το 4 – 4 – 2 που καθιερώνεται, φαίνεται ότι αποδίδει μια χαρά, παρά το γεγονός η χημεία της ομάδας δεν είναι στο ανώτερο επίπεδο. Εν όψει του αποψινού δεν υπολογίζονται οι βασικοί Ρεμπρόφ (γκολκίπερ), Ζόμπνιν, Γέσινκο, Ζιγκό ενώ αμφίβολοι είναι οι Φερνάντο, Μποκέτι, Κομπάροφ. Θέλει μόνο νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Εκτίμηση: Θεωρώ ότι η Βιγιαρεάλ έχοντας διαφορετική ψυχολογία θα μπορέσει να πετύχει τη νίκη κόντρα στη Σπαρτάκ Μόσχας. Οι Ρώσοι και στο εντός με τη Ραπίντ (1 – 2) και στο εντός με τη Ρέιντζερς (4 – 3) παρουσίασαν αμυντικά προβλήματα που κόντρα στην ακόμα πιο ποιοτική Βιγιαρεάλ μπορούν να είναι ακόμα πιο σοβαρά. Έχει πολλές απουσίες. 1 & OVER 2,5.

[image 2]

Ραπίντ Βιέννης – Ρέιντζερς

Μόλις για δεύτερη φορά τη φετινή χρονιά η Ραπίντ Βιέννης έμεινε αήττητη, αλλά μην φανταστεί κανείς ότι έκανε και δύο σερί νίκες. Στο 0 – 0 έμεινε κόντρα στη Στουρμ Γκρατς, σε ένα ματς με ελάχιστα ρίσκα και σχεδόν ανύπαρκτες συγκινήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν το δεύτερο σερί ματς για τη Ραπίντ με το μηδέν στην άμυνα, κάτι που είχε να συμβεί 13 ολόκληρους μήνες στο πρωτάθλημα. Εν όψει του αποψινού της κάνει ακόμα και η ισοπαλία μετά τη σπουδαία νίκη που πήρε στη Μόσχα επί της Σπαρτάκ στο 90’ (1 – 2), αλλά σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται να χάσει, αφού τότε θα την προσπεράσει η Ρέιντζερς.

Γκέλα δεύτερη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα για τη Ρέιντζερς. Μετά την εντός έδρας ήττα από την Αμπερντίν, έμεινε στο 1 – 1 στην έδρα της τελευταίας Νταντί τη στιγμή μάλιστα που από το 20’ είχε παραπάνω παίκτη στο γήπεδο και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί πρώτη ακόμα και με παιχνίδι περισσότερο. Μετά το ματς ο Στίβεν Τζέραρντ έκανε λόγο για αποφάσεις που έχει πάρει αναφορικά με το ποιους παίκτες μπορεί να εμπιστευθεί και αναμένεται να δούμε τι θα αποφασίσει. Κόντρα στη Ραπίντ θέλει μόνο νίκη και για να το πετύχει αυτό, θέλει αμυντική βελτίωση, αφού στα δύο προηγούμενα εκτός για το Europa δέχθηκε 6 γκολ.

Εκτίμηση: Όπως συμπεριφέρεται η Ρέιντζερς στην Ευρώπη και ειδικά εκτός έδρας, το ματς έχει γκολ. Δεν έγινε ξαφνικά αξιόπιστη σε αυτό το κομμάτι η Ραπίντ. Over.

Σε ενδιαφέρει