Βαλένθια – Μάν. Γιουνάιτεντ: Tα… ρέστα τους για πρωτιά οι «κόκκινοι διάβολοι»

Mε θεωρητικό το κίνητρο της πρώτης θέσης η Γιουνάιτεντ, αφού δεν της φτάνει μόνο η νίκη της, αλλά θέλει και απώλεια της Γιούβε.
valencia manutd

H Bαλένθια υποδέχεται απόψε στο «Μεστάγια» την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Oριστικά στην τρίτη θέση θα τερματίσουν οι «νυχτερίδες», ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» που έχουν εξασφαλίσει την δεύτερη θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη, μήπως και… στραβοπατήσει η Γιουβέντους και της κλέψουν την πρωτιά.

Τα προγνωστικά μου

Βαλένθια – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ : GG & Over 2,5 (2,30)

Ανάλυση

Από το ισόπαλο 1-1 εντός έδρας απέναντι στη Σεβίλλη για το πρωτάθλημα προέρχεται η Βαλένθια. Οι γηπεδούχοι έσωσαν το βαθμό με κεφαλιά του Ντιακαμπί στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, μένοντας έτσι για δεύτερη αγωνιστική μακριά από τις νίκες. Μάλιστα, αυτή ήταν η ένατη ισοπαλία στη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν, με το κλίμα στις «νυχτερίδες» να μην είναι και το καλύτερο δυνατό. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την ήττα στο Τορίνο με 1-0 από τη Γιουβέντους την περασμένη αγωνιστική, η ομάδα του Μαρθελίνιο εξασφάλισε μεν την τρίτη θέση, όμως δε μπορεί να διεκδικήσει τίποτα παραπάνω, αφού η σημερινή της αντίπαλος βρίσκεται στο +5.

Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος αμυντικός Γκαγιά, ενώ τραυματίες είναι οι -επίσης- αμυντικοί Γκάμπριελ και Μουρίγιο και ο φορ Γκαμέιρο. Σάντι Μίνα και Ροντρίγκο θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο των γηπεδούχων.

 

Aπό την άλλη μεριά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θύμισε κάτι από τα… παλιά (επιτέλους) στο τελευταίο της ματς κόντρα στη Φούλαμ, την οποία διέλυσε με 4-1! Οι «κόκκινοι διάβολοι»πιάνοντας φανταστική απόδοση στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκαν με 3-0, ενώ στη συνέχεια έριξαν στροφές και έφτασαν τελικά στην άνετη επικράτηση. Απολύτως ευχαριστημένος έμεινε ο Ζοζέ Μουρίνιο από την ομάδα του και τόνισε πως αυτή είναι η εικόνα που όλοι οι φίλοι του συλλόγου θέλουν να βλέπουν. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τη νίκη 1-0 επί της Γιουνγκ Μπόις την περασμένη αγωνιστική εξασφάλισε τη δεύτερη θέση ό,τι κι αν γίνει σήμερα, ενώ για να τερματίσει πρώτη θέλει νίκη και… στραβοπάτημα της Γιουβέντους στο άλλο ματς.

Στα αγωνιστικά, ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τους Πογκμπά, Φελαϊνί και Μαρσιάλ, ενώ δεν είναι διαθέσιμοι και οι Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Σο, Μπαϊγί και Σάντσες. Λίνγκαρντ, Λουκάκου και Ράσφορντ θα ξεκινήσουν βασικοί στην γραμμή κρούσης των φιλοξενούμενων.

Πιθανές ενδεκάδες

Βαλένθια (4-4-2)

Νέτο
Πιτσίνι
Γκαράι
Ντιακαμπί
Λάτο
Σολέρ
Παρέχο
Κοντογκμπία
Τσερίσεφ
Μίνα
Ροντρίγκο

Μάν. Γιουνάιτεντ (4-3-3)

Ντε Χέα
Νταλό
Ρόχο
Τζόουνς
Γιανγκ
Φελαϊνί
Μάτιτς
Φρεντ
Λίνγκαρντ
Λουκάκου
Ράσφορντ

Εκτίμηση

Το κίνητρο έρχεται με τη Γιουνάιτεντ, όμως το γεγονός ότι όλα σχεδόν έχουν κριθεί ουσιαστικά θα αφήσουν ελεύθερες τις ομάδες να κάνουν το παιχνίδι τους. Πιστεύω ότι θα δούμε αρκετά γκολ εκατέρωθεν. GG & Over 2,5

Σε ενδιαφέρει